Una Fira més (II)

En aquesta continuació de l’article que publicarem el passat dijous, seguirem analitzant la Fira 2012, ara deixant de banda la Fira d’artesania per centrar-nos amb la resta.

De fet CxI confia plenament amb la capacitat de reacció, compromís i innovació dels artesans pollencins per dur endavant aquesta renaixença que s’ha proposat en vers la mostra d’artesania. Per això si que ens preocupa bastant més la resta de la fira.

Una de les evidències que ens deixa aquesta passada fira és la baixa afluència de participants. Si com ja parlarem a l’anterior article és evident la proliferació de fires arreu de Mallorca, a més la majoria cenyides a un mateix patró, fa que sigui necessari fer una bona campanya publicitaria. Això costa diners, però no es malgastar ja que si omples els carrers de Pollença, també s’omplen les tendes i restaurants. Val més fer la campanya publicitària per la fira i no pas per la Patrona. Aixi ho fan a altres pobles, per exemple anant a Palma trobareu a l’autovia distintes “pancartes” publicitant les fires d’Inca, sa Pobla, Muro, Llubí…

Per altre banda algunes de les queixes que s’han sentit pel poble fan referència a la distribució dels espais, que tot estava massa escampat i que al carrer Major era buit… Arreglar aquestes qüestions implica una voluntat de fer-hi feina per part del regidor i capacitat de presa de decisions. En primer lloc ha de decidir si es vol escampar la fira pel poble o més recollida. Prengui una decisió o altra, rebrà crítiques, però és ell que ha de tenir clar quin model de Fira s’estima més i no canviar un any per l’altre. Un cop decidit això s’ha establir un fil conductor, una harmonia entre els diferents espais de la Fira, a nivell decoratiu, temàtic, indicadors… Ara mateix no hi ha relació entre ningun dels espais que la composen, pareix un diumenge més de mercat.

Un altre tema necessari és involucrar la majoria de col·lectius del municipi, i no ens referim tant sols a les associacions, sinó també a tots els agents econòmics, no hem de perdre de vista que les fires son esdeveniments comercials i en el cas de la fira d’un poble, aquest esdeveniment hauria d’ensenyar als autòctons i als visitants que els pot oferir aquest poble, Pollença. Cal implicar el sector turístic i el cultural; galeries, artistes, hotelers i restauradors, han de veure una oportunitat real de fer negoci amb la fira.

També el sector serveis com per exemple els jardiners han de tornar a tenir cabuda dins la Fira, bé sigui dins el claustre o en una altre ubicació, ja que ofereixen un atractiu considerable amb els seus jardins. Sense oblidar-se de la multitud d’empreses dedicades a donar oferta complementari als turistes, oci, esports, excursions, ecologisme…

S’ha de tronar a potenciar la presència de la pagesia dins la Fira, sempre ha estat característica dins aquest esdeveniment i l’activitat agrària i ramadera pollencina te renom a nivell illenc, com pot ser que no tengui presencia en una fita tan important? L’Ajuntament s’ha d’implicar, encare que només sigui per complir els compromisos presos en els plens, d’ajudar a que la Cooperativa Pagesa de Pollença puguí subsistir mediant entre ella i les diferents administracions autonòmiques, estatals i Europees per tal que rebi els ajuds necessaris.

Per això creim que tot i que la regidoria de fira ha de ser coordinador d’aquesta, cal que s’impliquin les demés àrees de l’Ajuntament per fer feina de movilització dels sectors abans esmentats.

Simplement es tracte de mirar de portes cap a dins i posar en valor tot allò que podem donar com a poble i que al cap i a la fi ens diferencia de la resta. Així doncs, senyor Llobeta, anem per feina.

3 responses to “Una Fira més (II)

  1. Sense cap dubte el que més em preocupa després de veure com ha anat La Fira d’aquest any, es veure com el regidor responsable de La Fira, no ha fet res durant un any(365 dies) per poder fer els canvis que, després de llegir aquest article, no negarem que són necessaris.
    Què ha fet durant tot aquest temps? L’any passat ja va tenir el primer contacte i se suposa que podia fer alguna cosa més que deixar-la morir com va manifestar.
    L’any passat, segons les seves declaracions, els artesans havien d’agrair poder assistir a la Fira de Pollença i aquest any la Fira s’acaba…
    Més de dues vegades, hauria de pensar abans de fer algunes declaracions senyor regidor.

  2. Tenim participacions del PI (Proposta per les Illes) per la grossa de Nadal. El nostre número és el 78252. Si el vols el pots comprar al Bar Monument a Pollença i a ByPrint al Moll. Animau-vos a participar!

  3. La promoció del petit i mitja comerç, de les arrels del nostre poble, del que ens singularitza i tamé ens uneix , han de ser els trets identificadors de la fira de Pollença, no hem d’esperar a la tardor de l’any que ve per començar a posar fill a l’agulla, tal volta, ara seria el moment d’encetar el diàleg amb tots els agents que han de participar en les pròximes fires, esper que els que tenen el deure i la responsabilitat de fer-ho, l’equip de govern del PP i la LLiga, ho fasin i que tenguin en compte a tots.

Deixa un comentari