La nova llei de lloguer turístic, més fum que llum

Pollença, des de fa dècades, ha estat capdavantera en el lloguer turístic, una activitat que ha estat cabdal en el desenvolupament del nostre municipi. Uns ingressos molt repartits i un complement en l’economia familiar per molts de pollencins i pollencines, ingressos que han permet a molts accedir a estudis universitaris o altres millores socials que han fet la vida un poc més fàcil i, tal volta, superar els recents moments de crisis econòmica d’una forma menys traumàtica que altres municipis del nostre voltant.

Ara, amb el desenvolupament de nous canals de comercialització i amb el canvi de la demanda turística, aquest model de turisme familiar i vacacional ha sofert un boom per a tota la illa, i s’ha posat en entredit la seva viabilitat i futur, ja que, certs partits polítics i grups de pressió el vinculen, erròniament, amb molt dels mals que afecten a la societat d’avui en dia.

Som conscient de la necessitat d’una regulació d’aquesta activitat, una regulació que ja es va fer i que va tenir un fort ressò al nostre municipi amb les anomenades “ estades turístiques”, una regulació que en gran part va solucionar el problema… Ara es vol tirar endavant una nova llei de forma precipitada i que dona més fum que llum, temps al temps.

L’excusa simplista de que el lloguer turístic és el causant de la falta d’habitatges o dels problemes dels elevat lloguers, no és la realitat pollencina, els que coneixen el nostre municipi saben que les cases de fora vila, els xalets, no s’han llogat mai a persones que venen a fer feina per la temporada turística, no s’han reformat finques i cases per dedicar-les a habitatge habitual, això és un altre problema i necessita altres solucions.

El que vol fer el govern  amb aquesta nova llei és perseguir aquesta font d’ingressos, que distribueix molt més la riquesa que produeix el turisme, i perjudicarà greument als que ja estan autoritzats per llogar la seva finca posant requisits que pràcticament feran impossible la comercialització de molts d’habitatges.

El govern ha de regular i no perseguir aquest model turístic, en primer lloc si teníem, més o manco resolt, amb la legislació que ja hi havia el lloguer a unifamiliars el que s’hauria d’haver fet és una regulació del plurifamiliar, blocs de pisos , que és el que pot ser més problemàtic i el que darrerament ha crescut més.

Deixa un comentari