QUÈ ESTÀ PASSANT A POLLENÇA?

  

La setmana passada, un d’aquells dies que va ploure, vaig anar a passetjar pel Passeig del Port de Pollença amb la meva cussa i vaig arribar a casa banyada fins els genolls. El paviment (lleig a més no poder), irregular a la seva superfície, era tot un bassiot. Els turistes tornaven a l’hotel mirant tot el temps al terra per si tenien possibilitat de posar el peu a algún lloc on no hi haguès una bassa. 

Tiram cap a Llenaire: obres a la carretera, hotels tancats amb obra ben a la porta, altres que s’han atrevit a obrir… Sense llum, a les fosques, nomès amb la claror dels establiments oberts; gent amb la llum del móvil fent de llanterna i posant en risc la seva integritat. Patètic.

Estam xerrant de mitjans mes d’abril, passada la Setmana Santa, temporada turística començada. I les platjes sense montar perquè encara no s´han ni licitat la concessió.

Ara surt a prensa que volen tancar l’històric lloc de venda de Gelats Valls al Passeig. Ara, temporada començada, treballadores contractades, desprès que els gelaters haguin fet tot el possible per arreglar el tema des de finals de la temporada passada. Que s’havia de licitar el lloc, d’acord. Per què l’Ajuntament no ho ha fet? Un establiment que forma part de l’entorn del Moll des de fa molts d’anys, a més gestionat per una empresa d´aquí, artesana i de la poca industria autòctona de la que podem presumir. Ara ens diuen que han intentat una mediació. Mediar què? Mediar la necessaria licitació o concurs administratiu? Què es això?.

La resposta en aquests fets és molt evident: no han fet la feina que els tocava i prou. Ni previsió ni diligencia en la tramitació administrativa dels expedients i licitacions. I al final resulta tot una xapusa amb una transcendencia econòmica evident i una repercussió a la imatge turística del municipi molt preocupant.  

També diuen de llevar el mercadet nocturn, o de reduir els dies. Fins on jo se i la gent me comenta, tothom està content amb aquest mercadet: més gent al carrer, les terraces més plenes, més ambient a nu Moll. Feina pels mercaders, alguns dels quals son pollencins, i això és bò. Idò quin mal els hi fa?

Conclusió: la temporada d’estiu a nu Moll enguany es curtíssima, llocs de feina perduts, gent que començarà a fer feina més tard, menys recursos per la gent que fa feina al Moll i una propaganda penosa del Port de Pollença. I això si no hem de pagar alguna indemnització per rotura de cama o així, amb un munt de barreres arquitectòniques, … en fi, un desastre. I no me val que me diguin que això s’arreglarà l’any que ve, a la segona fase. Això no eximeix que enguany és un desastre, que no hi ha hagut cap tipus de previsió ni de formes, ni de temps, ni de control de qualitats. Una obra, com la del Passeig, d’aquest estil s’hauria de mirar en lupa, es per molts d’anys. U Moll hauria d’estar totalment operatiu hores d’ara. Hi va el menjar de molta gent.

I de la Cala Sant Vicenç què podem dir?. Quan jo era regidora, a finals de 2.014 l’Ajuntament va aprovar una moció consensuada per tots els grups municipals on ens comprometiem a fer un Pla Integral per posar remeï a la degradació que la Cala havia patit els darrers anys. Ho vàrem posar en marxa; voliem fer via i, com que els tècnics de l’ajuntament estaven saturats, vàrem incloure una partida al pressupost de 2.015 perquè una empresa externa fes un informe que ens permetés fer la feina, dates, prioritats, demanar subvencions si fos possible, etc. Jo me’n vaig anar el maig de 2.015 i la Cala segueix talment, bé talment no, un any més degradada, no s’ha fet res de res. Gairebé un any després està tot per fer. Record, que hi havia un regidor, abans de l’oposició i ara al govern, que a cada ple me demanava com estaven els temes de la Cala. I ara, que li hauria de dir jo a aquest regidor?.

Des del PI ens demanam que ha fet realment aquest nou consistori en un any. Pensam que el canvi promès és veritat que s’ha produit, però per mal. Un govern inoperant que en lloc de cercar el concens tan promés, fa i desfà a la seva manera i crea conflictes en lloc d’evitar-los. “L’hora del canvi”, ben cert, però cap al caos i el conflicte.

Teresa Ferre. PI Pollença.

 

 

 

 

 

4 responses to “QUÈ ESTÀ PASSANT A POLLENÇA?

 1. Ah, i una cosa més. Del actual equip de govern n’hi ha que ja fa molt de temps que redolau per l’Ajuntament i que moltes d’aquestes questions les teniu més que conegudes. No vos ve de nou. Ja sabeu a que jugau. Així que seguim pensant que no sou prou resolutius.

 2. Vagi per davant que el PI no se fa responsable ni comparteix totes les opinions que es puguin expresar, amb tota llibertad això si, a quest lloc. També he de dir que l’adjectiu de “mentidera” no m’ha agradat gens. Crec que no son maneres de un Govern de tractar a un ciutadà que expressa la seva opinió.
  Per altre part, ja tenia previst que sortís allò de “l’herència rebuda i bla, bla, bla” i per això explicarè que:
  Error 1: el PI va ser al darrer equip de govern pel periode de 1 any. Les meves companyes Capllonch i jo vàrem assumir les nostres àrees al juliol de 2014; així idò, 10 mesos de legislatura. O sigui que “… que fins l’any passat governava Pollença…” NO. Qui formava part de l’equip de govern abans no era el PI.
  Error 2: Obres 1ª línea. El material triat agradarà mès o meins, però el que està clar es que CONTROL ZERO a aquestes obres. No hi heu estat al damunt gens ni mica. Voltros si que, a la vista de les moltes queixes de la gent, heu anat a tota sense mirar què ni com. Es el que hi ha. A mès, a part dels aparcaments també heu modificat altres coses, com ara l’adoquinat, la qual cosa suposa un increment del cost.
  Execució lenta al principi i precipitada a la fi. I això es culpa vostre.
  Error 3: Mercadet nocturn.. Amb els canvis el que feis es desdinamitzar la plaça del Moll quan fins ara n´hi havia a plaça i al passeig. Que n’hi hagui també a Pollença i a la Cala res a dir. Però no importava llevar dinamisme al Moll, bastava potenciar els altres dos indrets. Per cert, la iniciativa de Pollença i Cala no ha estat cosa vostra, sino dels propis mercaders.
  Potenciar l’artesania, bé. Però no es l’únic que s’ha de potenciar, tenguent en compte que no tota la gent que fa mercat te la “Carta de Mestre Artesà”.
  Error 4: Platges. Res nou, teniu raò. Per això no entenem com no heu tengut la suficient previsió per no tenir el mateix problema que tant vareu criticar. Crec que amb un any hi ha temps…
  Error 5: Gelats Valls. El mateix. Manca de previsió. No es tracta de fer una licitació a la corrreguda, es tracta de preveure actuacions perque ja sabieu fa mesos, com estava el tema, ja en havieu parlat. No vos feim fer res, es el que havieu de fer i no heu fet. Al meins abans es cercaven solucions, sino definitives, no traumàtiques. I ara teniu el que teniu. Tot el Moll en contra.
  Error 6: Cala Sant Vicenç. El que jo expòs es el que me conta la gent que allà hi viu. Dia a dia ZERO. Meins neteja, problemes sense resoldre, llum, etc. Amb un any ZERO CANVIS. Un any. Ja no obra major, sino el dia a dia. Jo vaig deixar les bases perquè el que venguès darrere poguès anar fent. El que voltros heu fet no ho sé; la gent me diu que res, que pitjor. Repetesc, es el que alguns santvicenters me conten. “…ja s’està fent a dia d’avui…”. Carai, desprès d’aquest temps ja es ben hora!!.
  Mirau, jo sé que rebre crítiques no agrada, com deis. Però una miqueta d’autocrítica no vos vendria malament. El que detecta el ciutadà es aquesta quantitat de conflictes i malfetes evidents i que ens afecten a tots els pollencins. Es el que es parla al carrer, vos agradi o no. I tan de desconeixement no tenc…I mentidera vos puc assegurar que no ho soc gens.
  Salut tenguem.

 3. Junts Avançam al Facebook. Vos podeu sir que es l’únic lloc on feis feina. Perque als altres llocs nomes espanyau el que ticau.

  Molt be al PI per començar a dir veritats com ja els diven altres cuutadans per les xarxes socials.

  Aquest BATLE molt folklòric pero es un puta vegonya per el poble. Com be ja ho demostra que sa mare i tot n’està empagaida. Si sonpare aixeques el cap!!!!
  A part de que en un MENTIDER, va a la radio a omplir-se la boca de mentides i anganar al poble. Peeque? Per ignorància? Curtor? NO SE SI TOT O RES. El que es segur es que hi fa par seguir el joc brut fe la criatura mes nefasta i odiada en poc temps d’aquest ajuntament na Iliana Caplloch i la seva saga corrupte. Qui amb pocs mesos han aconseguit crear un sentiment en comu a pollença. LOdi cap a ella. Ni en Pepe ho saber fer Tan avuiat. I perque el BATLE li segueix el joc? Aqui ja que cadascú i posi el que trobi.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s