El Pi-Pollença al·lega al PIAT,en base a l’informe de la zonificació de l’Ajuntament de Pollença i la naturalesa jurídica de les Vivendes Vacacionals

Donada d’importància que considerem que té  l’aprovació inicial del Pla de Intervenció en Àmbits Turístic (PIAT ) de l’illa de Mallorca, per el nostre municipi.

El Pi-Pollença ha presentat aquestes al·legacions en el mateix sentit del que va acordar majoritariament  la comissió creada per fer l’informe d’al·legacions a la zonificació. Aquesta comissió  va tenir una amplia representació dels agents socials del municipi, formaren part d’aquesta comissió: l’equip de govern, regidors de la oposició, AHP (Associació Hotelera de Pollença) , Associació de VTVs, associació de comerciants, Associació de Restauradors de Pollença, totes les Associacions de veïnats del municipi (Pollença, Port de Pollença, Cala Sant Vicens), Associació d’Artesans de Pollença, Podem Pollença, Habtur, i el nostre partit, el Pi de Pollença.

El resultat d’aquesta comissió va ser que l’Ajuntament de Pollença va sol·licitar al Consell de Mallorca: Que el nucli de Pollença no fos declarat com a  saturat, i que es declarés  APTE per a la comercialització de totes les modalitats d’ETH, sense distinció per tipologies edificatòries.

Malauradament aquesta petició, que considerem  raonada i  amb un ample consens  per els agents socials de Pollença, no va ser estimada per part del Consell de Mallorca.

Segons la recent  aprovació inicial del PIAT, el nucli urbà serà declarada com a Zona Residencial Vulnerable, i només es permetrà la comercialització de vivendes 60 dies en vivendes habituals. Entenem que aquesta declaració va en contra del sentir del poble, a més que en  aquesta declaració, no s’ha tengut en compte la naturalesa jurídica de les Vivendes Vacacionals.

A les presents al·legacions que hem presentat  també  considerem,  que les densitats turístiques màximes per cada àmbit determinat en el PIAT aprovat inicialment, són massa restrictives en el que afecta a les estades turístiques en habitatges d’ús residencial i que les necessitats de qualificació energètica mínima establerta en el PIAT és un element clarament encaminat a provocar el cessament d´aquesta activitat, a la  majoria del sector.

Pitjau sobre l’icona (PDF) per llegir les nostres al·legacions. 280281-lectores-pdf

Deixa un comentari