Més incongruències. Balaixa, Cala Sant Vicenç.

298

Foto arxiu: Ultima Hora

A principis del 2014 sortia a la llum la possibilitat de la compra i posterior cessió a l’ajuntament d’un petit local situat a Cala Barques de Cala Sant Vicenç per part de la Fundació Tabaluga , patrocinada pel cantant alemany vinculat estretament  a Pollença Peter Maffay.

La fundació a canvi d’adquirir el local, que està situat en una zona qualificada com verda i que per tant ha d’expropiar l’ajuntament, rehabilitaria aquest mateix i el destinaria a la venda de productes ecològics que la mateixa fundació produïa i a fins socials.

Després d’un període de temps el local i la zona revertiria a l’ajuntament, en definitiva , al poble de Pollença. Ells compraven el local i al mateix moment a la firma del notari es cedia la propietat a l’ajuntament a canvi de l’ús i explotació del mateix.

Pareix que era una bona oportunitat per Pollença i sobretot per la Cala, arreglant una zona que fins a data d’avui està en un estat, com  a mínim, no desitjable, el poble s’estalviava fer una despesa, és potenciava la zona amb la promoció que feria la fundació Tabaluga i el mateix Maffay, que té un ampli ressò sobretot a Alemanya, i s’externalitzava els costos de gestió i explotació , que a la llarga fan que l’administració local, sigui poc àgil i molts de cops problemàtica.

Però l’enrenou generat en aquesta operació, que per desitjos del principal implicat volia que fos discreta, varen frustra tot el procés. Sobretot sospites interessades per un grup polític més preocupat en l’enrenou mediàtic que en el fi mateix de l’operació varen fer que ni és dugués al ple municipal la discussió d’aquest possible conveni de col·laboració.

Podem suposar que l’acusació de possible especulació urbanística, la seva repercussió en la premsa local i la falta d’unitat política, feren que el benefactor d’aquesta idea destines el seus recursos a un altre activitat més gratificant, i Pollença, un altre cop, es queda sense una oportunitat única.

Ara,  pareix que el nou govern local vol recuperar el projecta de Balaixa, això sí, aquest cop pagat per tots els pollencins i pollencines, i no és que l’Ajuntament no tengui recursos suficients, però no es tracta d’això, segur que si demanéssim a la gent que viu a la cala, que viu al municipi, et ferien una llista ben llarga de les necessitats principals que calen, no es tracta de anar gastant alegrament els recursos de tots.

Una oportunitat perduda que ens costarà car a tots i totes.

4 responses to “Més incongruències. Balaixa, Cala Sant Vicenç.

  1. Feinada de vuestro concejal que por segundo pleno consecutivo está ausente, debe estar ocupado haciendo otra cosa con los iphones municipales

  2. Esta molt be que toneu començar a donar canya i escriure articles. PERO! haurieu de deixar de ser uns acomplexats i començar a posar noms i cares als articles.

    Tot i que la secció mediàtic de juns pel si (la única que fa feina) ja hagui sortit a lladrar pel bloc. Crec que aquest cop no eren els principals responsables (entre d’altres perque ells no tenen cupa de res i na Illiana menos).

    Això de Balaixa i el seu fracas dur les sigles de A i en Pepe com q principal culpable. El perro del ortelano que no i come ni deja Comer. Ni governa ni deixa governa. Ni estima el Poble i voldria que els altres tanooc ho fessen.

    Ido lo dit. Ell no se talla un pel en dir noms. A acusar a nen MARTI per li dels ipbones (qie ja hauria d’haver tornat). Pero quant d’iphobes tabletes i cotxes hauriem comprar amb el que ens ha fet perdre en Pepe anb Balaixa. O en Biel Cerda i en Tomeu Cifre amb l’Auditori i podriem dir mes!!!!

  3. No teníem cap dubte que la culpa no seria vostra, faltaria més.

    Només que demanant que es retirés el punt de l’ordre del dia del Ple, va provocar que Peter Maffay, també retirés la seva proposta.

    Ara pagarem per allò que haguès sortit de franc i que ja faria al manco un any que estaria rehabilitat i en marxa…

    Evidentment que l’error va ser fer cas i retirar el punt.

  4. Qui va retirar aquesta operació de l’ordre del dia va ser el llavors batle. Acusar ara a la llavors oposició no té cap sentit, quan qui tenia la potestat per actuar no ho va fer. En definitiva el resultat va ser una legislatura més sense solucionar el problema.

Deixa un comentari