Reflexions sobre la residència de Pollença

Com molts de vosaltres sabeu els mitjans de comunicació illencs han destapat darrerament un tema que tots els pollencins i pollencines coneixíem fa estona, la necessitat de reformar la residència de Pollença. El nostre poble és un dels pocs que manté una residència per a gent major en fons municipals, cosa que trobam que hauria de ser el Consell el que assumís el cost d’aquesta infraestructura social tan volguda per tots, però això no ha estat possible i Convergència per les illes Pollença no vol de cap manera que és tanquí la residència. El problema és que els ingressos generats per els usuaris d’aquesta infraestructura som molt més minsos que les despeses que genera, un dels punts claus seria intentar, sempre en criteris socials, actualitzar les quotes que es paguen però com podeu suposar aquest servei normalment serà deficitari.

Un altre problema és la no adequació o homologació de la part més vella de la residència, la que estaria dins el convent, que per ser un edifici catalogat és casi impossible realitzar obres per adequar-ho a persones no vàlides, per això s’han de cercar solucions, des de Convergència per les illes Pollença creim que una de les millors solucions possibles, sempre que els tècnics competents no s’oposin, seria que s’executessin les obres projectades per l’anterior equip de govern que estaven finançades pel pla E, i que per motius tècnics, fallida de l’empresa executaria, no es varen realitzar. Es tractava de fer unes 8 habitacions a la zona d’alt del centre de dia i quedar-se amb la part més moderna de la residència actual, el que permetria disposar de places per la gent de Pollença i quedaria la zona del convent per equipaments culturals.

Des de Convergència sabem que aquestes obres estan projectades i finançades, que no és posin medalles certs grups que pareix que han inventat la pólvora, nosaltres des de l’oposició responsable recolzarem aquesta solució que creim que serà bona per tots els pollencins i pollencines ja que ens permetrà donar un bon servei a la nostra gent gran i garantir el futur d’aquest.

12 responses to “Reflexions sobre la residència de Pollença

  1. Lo de les deficiències ho vares dir tu. La fallida es un sinonim comú de concurs que pot acabar en liquidació o conveni, en aquest cas, crec que en liquidació. Hi després de donar un parell de voltes me dones la raó….betuadell!! si que ha costat que arribis a reconeixer les coses. Ara toca solucionar aquesta situació. Pero el camí que heu triat es un altra: donareu la culpa de tot el que passa a l´anterior govern i seguireu instaurats en la difamació i la demagogia. Tot es respectable, ho pots compartir o no, també pots ignorar la realitat hi continuar dins el discurs unidireccional que es el que els teus companys te recomanen que facis en el blog de Alternativa.

  2. Trollot,(respond aquí perquè no puc després del teu comentari), el que faltava no era la reparació de deficiències, si no l’aixecament d’un acta amb les mateixes reconegudes per ambdues parts, i així poder fer entrar un altre empresa a fer feina, naturalment que si l’empresa estava en fallida (més que en concurs segons tinc entés) no podia efectuar les reparacions.

  3. Benvolgut Miquel Sánchez( d´ara endavant “lumbrera”). Com podia l´empresa (CRESPI) que inicialment feu les obres corregir les deficiències si estava concursada? A lo millor tu, “lumbrera “, tens una solució. Mira, a vegadas, les coses no son com semblen i a tu i els teus amics vos agrada tirar la pedra i amagar la ma i despres…ja ho veurem. Ara que governau s´ha de complir el que diguereu en Campanya Electoral i ja està be de posà excuses: no vos elegiren per descriure problemes sinó per donar solucions….lumbrera.

  4. Troll, per començar Alternativa no està a l’equip de Govern i si el centre de dia està tancat es perquè qualque “lumbrera” a l’anterior legislatura va ficar una segona empresa constructora sense que la primera corregís les deficiències de seva obra, així de fàcil.

  5. Bona reflexió. La Residència de Pollença, com moltes altres públiques, han devingut deficitàries. Motius: varis. El meu entendre no s´ha de cercar amb les Residències un benefici econòmic però si una gestió que no suposi les pèrdues que actualment genera la de Pollença: + de 800.000.-€ anuals. Si el Gerent es tan bo i els empleats fan la seva feina llavors el problema deriva o de les instal.lacions, del servei i prestacions que es dóna a l´usuari o als pagaments que en fan els beneficiaris. A mi el que m´agradaria saber es perquè el nou equip de govern (PP, Lliga i Alternativa Pepe Grillo), que tenien tantes solucions, com es que encara no han dit res en referència en aquest serveis?, o, com es que encara tenen tancat el centre de Dia o la Casa de Can Llobera?. Tots ens enrecordam com, al llarg de les Eleccions, digueren que això no podia ser i que ells ho solucionarien immediatament. Ja comença ser ben hora que facin qualque cosa.

  6. Molt bon article!
    Enhorabona. Es un tema que ens preocupa a tots. El benestar de les persones majors ha de ser un tema prioritari

  7. En lloc de Nacionalista revolucionari t’hauries d’haver posat el nom de Ignorant maleducat, te faria més justicia.

    EL Nacionalisme és una opció politica, seguramente per qui pensi com jo, una de les més respectables, i la gent com tu li dona molt mala imatge.

    Aquest bloc s’ha fet perque la gent pugui donar la seva opinió des del respecte i sense faltar a ningú (pots sercar respecte a wikipedia a lo millor hi ha dibuixets per explicar que significa). No te preocupis no borrarem el teu comentari, el deixarem com exemple de la classe de comentaris que no agraden a cap blog segurament. I enhorabona per haver sabut posar el PC en marxa i arribar fins aqui.

  8. Envers d’haver-vos canviat el nom d’um per aquest vos haguéssiu pogut possar CORRUPCIÓ PER LES ILLES…així sí que hi hauria transparència…fins i tot en el nom…jajaja
    88! AE!

  9. Crec que les preguntes que es fan han de ser remeses a les persones que ara poden respondre, el mobiliari tal volta a Francisca Ramon i lo de les obres al Batle actual que tendria que presionar a l’empresa adjudicataria i sabre quina es la seva situacio actual

  10. I que pasa amb el mobiliari que aquell senyor que li va tocar la primitiva va comprar?

Deixa un comentari