Avaluació de les Festes 2011 (Patrona)

Una setmana després de les festes i havent-les païdes i refredat alguns dels ànims encesos produïts per la ressaca d’unes festes deslluïdes i en ocasions caòtiques i un cop havent resolt alguns problemes tècnics del nostre bloc ens disposam a fer la nostra valoració de les festes més sentides pels pollencins.

Si bé es cert que no tot son festes, com ja ens va recordar en una ocasió un lector del nostre bloc, creim que hi ha temes que no es poden deixar passar per alt de com serà el trenar d’alguns dels postres governadors i que s’han exemplificat en aquesta primera posada en escena que han estat les festes.

Desinformació, enganys, desorganització… son mots que ho resumirien clarament i que han duit a terme l’equip de govern justificant-se sempre baix la frase populista de “l’hem hagut de retallar molt!” Volem fer saber al poble que l’antic regir de festes, el Senyor Ramon, actualment regidor de la Coalició CIU per Pollença, ja va anar aplicant retallades durant els darrers anys a les festes, és més havia deixat una proposta de que es presentassin les festes a través de plecs de condicions, per tal de dur un millor control de la despesa i reduir costos, proposta tirada enrere per l’actual executiu municipal.

Començant pel programa de festes de ma, del qual s’ha sabut que s’havia rebutjat una proposta feta per un ciutadà de Pollença, per elaborar-na un de cost similar en fotos imposades directament pel regidor de festes, algunes de les quals s’haguessin pogut estalviar per varis motius, ja que sembla mentida que un llibret editat directament per l’Ajuntament mostri actuacions incíviques com la de grups de joves cristianes encamellades en un dels monuments més emblemàtics del poble com és la font del gall. O per altre la publicació de primers planós d’infants, dels quals volem pensar que l’Ajuntament tenia el pertinent permís per fer-na publica la seva imatge.

Fórem la primera força política en condemnar la crema del paperi i de mobiliari urbà de la Plaça al igual que ens sumarem al manifest de condemna de totes les forces unides. Però creiem que cal aturar-nos en el fet que la posterior recol·locació del paperi per iniciativa del poble va ser per part de l’Ajuntament un “tapa-morros” cap als seus ciutadans. Ja que si en primera instancia creiem que l’actuació del Batle va ser responsable proposant que fossen els homes de l’ajuntament qui realitzassin la col·locació de l’endomassat. Creiem que és hipòcrita que per una banda no cumplis la paraula que com bé va fer saber el Regidor Garcia via facebook col·locarien paperi de les 6:00 a les 13:00 del 26 de juliol i que a les 11:00 ja no hi havia cap home de la brigada fent feina a la Plaça. Doncs si la Plaça va quedar amb aquella imatge tan pobre no va ser ni per falta de temps ni per falta de paperí. Ja que un membre de CxI va poder comprovar com només s’havia col·locat el paperí que havien duit des de l’Ajuntament, mentre que al contrari del que va dir el Regidor Llobeta al darrer Ple, el paperí aportat pel poble no va ser posat. Esperem que l’utilitzin l’any que ve ja que fent un calcul per damunt estem xerrant de més de 50.000 metres de domàs, suficients per endomassar la Plaça de manera ben espessa. I dedicar l’inversió que és feia en paperí, 5000€ Segons el Regidor de Serveis Martí Roca, 3.500€ segons el Senyor Llobeta, a pal·liar algunes de les mancances a les que feim referència en aquest article.

També podem fer referència al desgavell ocasionat a diferents actes que es dugueren a terme a la Plaça Major, fruit d’una clara falta de previsió i organització per part de l’equip de govern que simplement havien de fer complir la normativa als bars perquè ordenassin l’espai de les seves terrasses per fer lloc als actes com na Maria Bimbolles o les diferents ballades populars, amb una posterior delimitació d’espai perquè els espectadors respectassin l’espai perquè nins i balladors poguessin gaudir de les seves respectives festes, evitant així perilloses situacions de caos que haguessin pogut tenir conseqüències greus sobretot en el cas de les actuacions infantils. Per cert fer aquestes actuacions no tenen cost, això si duen ganes de fer feina.

També volem fer referencia als actes institucionals, si bé es vera que encara no entenem la negativa d’algunes forces polítiques de donar la distinció al Batle Siquier, demostrant una clara ignorància de l’història del nostre poble i dels seus personatges, posant per davant en el moment en que va ser batle que no pas els beneficis que aportar aquest personatge pel nostre poble.

Per acaba fer una referència al combat, trobam molt greu que en el moment de la sortida d’en Joan Mas el regidor de festes fos incapaç de ordenar a la Policia Municipal que no deixes passar cristians pel carrer de Temple i que fos tan permissiu amb la col·locació de les càmeres de televisió que no deixaven gaudir del simulacre als pollencins. I per acabar també en la Sortida d’en Joan Mas era curiós veure familiars seus a peu de carrer o estrets al Balcó de la Cortera on inexplicablement hi havia la dona del regidor acompanyada d’una amiga seva.

També volem publicar acontinuació una publicació que férem al Facebook aclarint alguna de les mentides dites sobre les festes en especial en el tem castell de focs:

“La setmana passada alguns del components de la nostra formació tingueren un encontre amb l’amo de l’empresa pirotècnica Jordà, empresa que fa anys s’encarregava de posar punt i final a les nostres festes encenent el cel i fent-lo tronar.

En aquest encontre quan va saber que eren de Pollença i sense que ells traguessin el tema aquest senyor va començar a comentar-lis com havia anat el tema dels focs.

Els va informar que primerament l’actual regidor de festes va anar a Lloret a xerrar amb ell per informar-li que l’espectacle de focs s’hauria d’ajustar al preu de 8.000€, a la qual cosa el l’amo de l’esmentada empresa li respongué que entenia la situació econòmica actual i que per part seva no hi hauria cap problema, tot i que li va dir que tindrien una durada una mica més curta que anys anteriors.

Uns dies més tard el mateix regidor es va posar en contacte amb ell per comunicar-li que li havien retallat el pressupost i que haurien de reduir a 4.500 o 5.000€. El senyor de la pirotècnia li va dir que si era així els focs serien molt fluixos però que per l’estimació que tenia a Pollença i que pel fet que a diferència d’altres pobles Pollença sempre ha estat un poble on s’han fet focs, que ell estava dispost a dedicar el pressupost íntegrament a focs d’artifici i que ell regalaria una traca final de les grosses, valorada en 2.000€, a canvi de que el logo de la seva empresa sortís a la contraportada del programa de festes. Dos dies després el Senyor Llobeta va renunciar als focs dient que la comissió de festes havia decidit suprimir-los, cosa totalment falsa.

A més a diferència del que ha venut l’actual Ajuntament, ens va negar que ells s’haguessin negat a realitzar la seva feina per les deutes d’anys passats per part del nostre Ajuntament, ja que de fet només li deuen la factura de l’any passat.

A tot això aquest senyor es sentia molt afectat perquè ell te una gran estimació al nostre poble, no tant sols per les amistats que te al nostre municipi, sinó pel fet que el seu pare va ser ensenyat en l’ofici per un mestre pirotècnic pollencí i que gracies a ell ara tenen l’empresa i pogueren prendre el relleu de fer els focs a Pollença quan aquest es va retirar.

Trobàvem que era una injustícia que els pollencins seguíssiu enganats en aquest tema, en un tema que al contrari del que pensen alguns és una il·lusió per molts dels nostres veïns.

I aprofitam per fer-nos preguntes: Com és idò que no s’han seguit algunes mesures d’estalvi iniciades l’any passat com és la supressió dels granizat a la sortida del Pregó?


Molts d’anys per la Patrona!”

30 responses to “Avaluació de les Festes 2011 (Patrona)

 1. i per dirigirme a UNPI a on els puc trobar? perque per mi no tenen ni pàgina web, ni bloc, ni facebook ni twitter ni aquestes coses modernes no?
  GRÀCIES!

 2. Acab de demanar al Sr: Pepe Garcia , el motiu pel qual en temps de crisi s’ha fet una dotació econòmica de 1200€ al Certamen d’Art Jove? Quan abans el premi era exposar al Museu de Pollença.
  I m’ha contestat que vos ho demani a vosaltres ja que l’anterior Regidor de Cultura que va aprovar les bases de la convocatòria anava a les vostres llistes

 3. Ja ho crec que a un Ajuntament hi ha molta de feina, però el que em sorpren ès que ja es queixaven abans de començar a treballar. Sembla una consigna això de xerrar malament de la feina feta per altres, on ells no n’han fet encara. I una altra cosa que tambè em sorpren molt ès la “tirria” absoluta de la gent de la Lliga cap a CxI. Que tenen por que els vagin fent sombra poc a poc?. No ho sè, però fa pensar. Ara el superPP ha de deixar en mal lloc els governs anteriors, i la Lliga s’hi afegeix. Estratègia errada. Ja fan olor.

 4. 9€ l’hora i no troba que estigui ben pagada?

  Jo convid a qualsevol a treure comptes de quant li surt u sou per hora.

  A mi me surt a 6,5€.. Si vol mos canviam la feina pq a la meva tec responsabilitat sobre persones (i no xerr d’empleats) i no nomes sobre quatre números i comptes que just ha de firmar.

  I que va haver de fer tot li du festival amb 3 setmanes… Això no so creu ni ella. Ho va trobar tot fet pendent de firmar però tot ja estava aparaulat i tancat. Les firmes son nomes el darrer tràmit burocratic. Ara que si va necessitar 3 setmanes per firmaro tot a 9€ l’hora no se si mos surt a compte aquesta regidora..

 5. Ja que a la Lliga de la Chica extraordinaria, no ha arribat la transparència i t’has de registrar per fer comentaris al seu bloc, deman que en trobau de articles com aquest que apareixen al seu bloc?

  SOBRE LES DEDICACIONS EXCLUSIVES
  Aquesta és la resposta que la nostra tinent de batle i regidora Malena Estrany va donar davant un comentari al facebook sobre el perquè de la necessitat de tenir dedicacions exclusives quan hi ha assessors a l’Ajuntament.

  “Entenc que vist des de fora, sembli que tal vegada s’haurien de reduir les dedicacions exclusives, cosa que ja hem fet passant de 6 dedicacions en l’anterior legislatura a 3 en l’actual. Tot i que ara vist com està l’Ajuntament podria dir que 3 no basten per posar l’ordre que tots volem en aquest Ajuntament en poc temps. Per tant, et diré alguns motius pels quals és NECESSARI que aquestes dedicacions exclusives hi siguin.
  En primer lloc, la feina dels tècnics no és prendre decissions, això és responsabilitat dels polítics. Aquesta responsabilitat no va ser exercida durant la passada legislatura i tots estam patint les conseqüències. Et puc posar moltíssims d’exemples que ja m’he trobat en just un mes d’estar dins l’Ajuntament. Per tant, això és el mateix que demanar que a una empresa privada com que hi ha empleats no fa falta cap directiu que prengui decissions. O que a un vaixell no hi hagi capità. Cadasqú té un funció dins l’estructura, i el no cumpliment per part d’algú fa que l’estructura falli. Això és el que tenim ara, un Ajuntament amb els fonaments tocats. La nostra tasca actualment no només és prendre decissions dia a dia perquè les coses funcionin sino també arreglar aquests fonaments tocats per una situació de desgovern de 4 anys.
  També he de dir que amb el meu sou de regidora amb dedicació exclusiva i tenint en compte les hores que hi dedic cada dia, sense comptar les hores del cap de setmana, l’hora me surt a 9€.
  Com veis, no és cap xollo tenir dedicació exclusiva en aquest Ajuntament. No obstant això, el fet de presentar-me a les eleccions, i de pas vos dic que en cap moment me vaig interessar per demanar els sous que es cobraven, va ser una decissió molt meditada. Estic molt satisfeta del resultat de les eleccions i de poder tenir el privilegi de posar el meu granet d’arena en aquest Ajuntament per tal que el poble se’n pugui sortir beneficiat de la meva gestió. Amb aquest objectiu me vaig presentar, al igual que els meus companys, els regidors Tomeu Fuster i Martí Roca. Ells, que no tenen dedicació exclusiva i que per les àrees que duen estaria ben justificada, hi estan dedicant tot el seu temps lliure a fer el mateix que jo, a millorar les coses. Segurament si no ens haguèssim trobat una herència com la que hem trobat la situació no seria la mateixa.
  Remontar una situació de desgovern du més feina que plantejar-te una legislatura de 4 anys sense arrossegar problemes del passat. Des de que hem entrat a l’Ajuntament, hem hagut de donar sol·lucions d’urgència a moltes coses, un exemple clar ha estat i és el Festival de música. Quan vaig arribar el primer que vaig demanar era còm estava aquest tema. La resposta va ser clara i rotunda: “no s’ha fet res”. Just hi havia la proposta del director del fetival. Quedàven 3 setmanes per començar i s’havia de fer tot: aprovació dels preus, imatge del festival, suport publicitari, tots els contractes amb els músics, personal de suport al festival, etc….. Duc varies setmanes dedicant bona part del dia sol.lucionant problemes del festival. Un regidor sense dedicació exclusiva, i que per tant, que té la seva feina, no sé com hagués pogut treure aquest tema endavant.
  Un altra tema importantíssim i que es repeteix cada dia és la falta de pagaments als proveïdors. Moltes empreses, i amb motiu, es neguen a fer res per l’Ajuntament si no cobren alguna factura de les que tenen pendent. Hi ha empreses que tenen factures pendents des de fa anys.
  Un altra tema relacionat és el tema del pressupost. Encara no tenim pressuposts aprovats d’enguany. L’equip anterior no va deixar els pressuposts aprovats. A tot això se li ha d’afegir que la liquidació del 2010 encara no està feta, i el reconeixement extrajudicial de crèdit del 2010 (feines que es varen fer sense pressupost) no està aprovat. Podria continuar i no acabaria.
  Duim gairebé un mes de govern, i se’ns han tirat a sobre una muntanya de coses que estan per arreglar, i moltes que estan en l’aire des de fa molt temps. Si ho visquessis des d’allà on som, ho entendries perfectament, i aquest plantejament del perquè de les dedicacions exclussives ja no seria un debat.
  Ja que a la Lliga de la Chica extraordinaria, no ha arribat la transparència i t’has de registrar per fer comentaris al seu bloc, deman que en trobau de articles com aquest que apareixen al seu bloc?

 6. Per en Toni Cerdà Cerdà

  Digueu tu!! el que feien i si eren o no eren. Pareix que tens una obssessió amb els senyors que refereixes, es el teu problema i si creus que en Pepe Grillo t´ho ha arreglat idò be està. El que diu aquest anònim a qui respons es la veritat. Ni en Pepe ni altres regidors han estat a l´altura de la “proposta” feta per l´equip de Govern (no l´oposició). El que me fa mes rialles es la resposta del PSM que diu que ells no se manifestan perquè l´equip de Govern va retirar la proposta………. es a dir, no hi va haver propostes i l´equip de govern va fer els que els va passar pels c…..!!. Quina diferència!!, quin talant!!….això se diu transparència i participació. Així se va designar a dit el pregoner de la Patrona i se segueixen incomplint les ordenançes municipals (ocupació de via pública, renous, etc…) i no han arreglat res del que deien en campanya ……..però clar: ara governen els teus!!….patètic.

 7. Després de que per enèsima vegada vulguin insinuar que ser d’aqui es ser inferior “un foraster haya venido a joderos el tinglado” com si tots els mallorquins fóssim delincuents i els de fora sers superiors… Quan lo únic que hem fet a Mallorca ha estat acollir a tothom, deixar que ens expoliin riqueses i cultura i engreixar l’estat… Però lo teu no es xenòfob lo teu es curtor d’educació! Pepe no era la meva intenció fer sang amb la teva procedència.

 8. Sin Pepe hubisemos tenido cuatro años más de … (mejor me callo). Tú si que estás a la altura de Martí del Paraíso, Joan Embull y compañía. Podeís preguntar a vuestro concejal que hacían hace más de cuatro años unas porterías de futbol playa en la sala de máquinas de la piscina cubierta sin desembalar.

 9. Es el que tu penses, jo crec que aquest personatge no ha fet res pero com qualsevol persona mareix respecte. Aixo no lleva que el batle Siquier marexia la distincio i aquest regidor no ha estat a l,altura de les circumstancies.

 10. El manco el batle Siquier passara a la historia per haver fetqualque cosa, aquest Regidor Pepe no crec que ningu el recordara i manco per haver fet qualque cosa.

 11. Perdona Teresa, me he obnubilado con el comentario de “amb bones” .Hay quien más pronto que tarde le sale esa patita xenofoba y fascista que tiene. Pepe sin nacer en Pollença ha hecho más por este pueblo que muchos abanderados.

 12. No poseu en boca meva el que jo no he dit. Toni, ves amb compte i aclareix qui ha dit que. Jo nomès parlava del batle Siquier, pollencí que va treballar per Pollença aíxí com va poder donades les circunstàncies. Nomès aixó. Salut.

 13. Per mi aquesta frase té un to una mica despectiu ”
  Això Pepe al nostre poble sobre el que has vengut a viure, es diu ser un poll entrat en costura!
  I aquesta altra encara més- “Si Toniet els indígenes d’aqui necessitem que els colonitzadors peninsulars ens venguin a civilitzar i fer entrar en raó pq sinó seríem encare foners talaiotics mercenaris.” En Pepe pot ser moltes coses pero colonitzador no.
  Pero be, tal vegada es una mala interpretació meva,

 14. Amb bones, si quacú ha mirat de desprestigiar a algú per el lloc de naixement has estat tú. A n’en Pepe se li ha de reconeixer la seva valentia i el fet de defensar l’interés de tots els Pollencins tot i ser de fora. Ell es podrà equivocar o no però sempre dona la cara no com tú.

 15. Si Toniet els indígenes d’aqui necessitem que els colonitzadors peninsulars ens venguin a civilitzar i fer entrar en raó pq sinó seríem encare foners talaiotics mercenaris. Pepe gràcies pet ser el messies!

 16. ¿ Siquier hizo Pollença en siete días como Dios o tardó un poco más?
  ¿Qué día hizó el hotel Daina y su piscina ilegalmente?
  Dejalos Pepe, Teresa y amb bones lo han dejado muy claro Siquier era de Pollença y tu sólo has venido a molestar. Un foraster les has jodido el tinglado, ellos nunca te lo perdonarán, la mayoría nunca te lo agradeceremos suficientemente.

 17. Deixe’l anar Teresa, segurament per aquest senyor que no es cansa de denunciar abocaments d’aigues residuals a torrents, clots a carrers i irregularitats al festival no s’ha aturat a pensar que fou Siquier qui va fer el clavegueram, esfaltà els carrers i cofundà el Festival! Això Pepe al nostre poble sobre el que has vengut a viure, es diu ser un poll entrat en costura!

 18. Crec que, si el varen triar a dit, va ser perque així es feien les coses en aquell temps; que no tot el que va fer va ser bo, pot ser. La cosa ès que va ser un pollencí preocupat pel seu poble i que, malgrat s’equivocàs en alguna de les seves decisions (nomès s’equivoca el que decideix, no ho dubtis), pot ser merexedor d’un reconeixement.

 19. “Amb bones” Jo no he insinuat res respecte a altres grups, he donat un dels nostres arguments per rebutjar aquesta distinció.

  Les accions que es volen distingir les va fer Siquier al seu càrrec de batle triat a dit d’una dictadura,

  He llegit el que ha escrit na Teresa i una cosa és oposar-se a acceptar unes obres mal fetes i una altra oposar-se a la dictadura, no s’han de confondre les coses. A més he de dir que en Siquier també va fer coses malament, com diu Pere Sales a la seva història de Pollença del segle XX a la memòria popular hi ha una certa mitificació sobre aquest batle. Entre altres va ser un dels que va votar favorablement la demolició dels rentadors del Lleó.

 20. Seria? Les coses son! Es fort insinuar o donar a entendre que els grups afins a aquesta proposta de distinció haguessin volgut faltar al respecte a tots aquells que lluitaven per recuperar la democràcia.

  I com te deia seria? Vols dir que rebutjar a Hitler es rebutjar la democràcia? Perquè Hitler arribà al poder a través d’ella.

  La distinció era nominal no a un règim perquè tant en un cas com a l’altra es rebutja o es lloa les accions d’una persona o l’altra no el règim pel qual va accedir a una situació de poder.

  Per cert hauries de llegir el que t’ha escrit na Teresa dista abastament de les teves afirmacions sobre si era pro o anti dictadura.

 21. Com he dit respecte les vostres opinions però la nostra és diferent i no és resultat de la ignorància de la que parlau a l’article.
  Com ja he dit al nostre blog;

  Les bones i males accions d’en Siquier com batle són resultat directe de la seva elecció a dit per part del governador franquista i de la seva amistat amb importants personalitats franquistes.

  Per a nosaltres donar una distinció al batle Siquier seria una manca de respecte a totes les persones que a Espanya que es jugaven la vida per la recuperació dels drets democràtics, mentre altres col•laboraven activament en el manteniment de la dictadura.

 22. Hola carlinhos:
  Supòs que per els problemes tècnic i les festes ens ha passat respondre a la teva pregunta, jo ho faig a nivell personal, per si et puc aclarir alguna cosa.
  CxI Pollença i UNPI son dos partits independents que lo únic que els uneix es que abans de les eleccions varen decidir presentar-se conjuntament formant una coalició que es va nomenar CiU Convergència i Unió per Pollença. Cada partit te els seus propis òrguens de govern i funciona de manera independent. Els regidors representen la coalició i hi ha uns mecanismes interns per consensuar la actuació d’aquests. Els representants de UNPI a la candidatura eren n’Esther Boladeras, na Joana Cifre, En Marti Ochogavia i en Guillem Cerdà, també hi havia na Yolanda Loeffler que anava com independent però que havia estat proposada per UNPI. Aquest Bloc es un bloc de Convergència per les Illes Pollença. I nomes representa a CxI si vols saber mes coses de UNPI et tendries que dirigir a ells, ja que com a partit independent que es creim que no som nosaltres que hem de donar la seva informació.

 23. Molt ben dit Teresa, realment el Batle Siquier va ser el que va modernitzar Pollença, per exemple asfaltant els carrers… segons diuen segurament posant més d’un duro de la seva butxaca! Però es veu que tot això pesa menys que el fet que fos batle durant la dictadura.

 24. La reflexió ès: el batle Siquier va viure l’època que li va tocar viure i això no ho va triar ell, la qual cosa no significa que fos franquista; ben al contrari, es va oposar a la dictadura en defensa del seu poble. No va ser un batle “polític”, va ser un batle del poble que en ha deixat moltes de les coses bones que ara té Pollença, com ès el festival de música i d’altres. I seria de justicia reconeixer-ho. I, repetesc, no te res a veure amb la política. Salutacions.

 25. No em sembla correcte que la discrepància política respecte a donar la distinció al Batle Siquier sigui convertida en “una ignorància de l’història”. Us agradi o no tenim una opinió diferent a la vostra i tan docta i respectable com la vostra.

 26. JO vos faig una altra pregunta com així no me repsoneu a la pregunta que vos he fet a anteriors entrades d’aquest bloc?
  gràcies.

 27. Aquest dissabte vinent a la fi es fa la festa de la platja al Port de Pollença. Un parell d’interessats d’eu Moll s’hi varen posar per feina, li proposaren al batle i … en 15 dies ho han tengut tot enllestit!. Això demostra que voler ès poder. Per el que es veu, ès més fàcil suprimir una festa que posar-se a fer feina per poder-la fer, no ho trobau?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s