El PI (Proposta per les Illes)

Avui mati, un bon grup de companys de Convergencia per les Illes, la lliga regionlista, Unio Menorquina, Es nou partit d ‘Eivissa i els independents de Marratxi, hem firmat a les 10.00 hores a la notaria de Santa Maria els estatuts del nou partit, tal volta el primer brot d’una feine encetada fa uns mesos.
Despres, a les 12.00 hores, a la sala Pelaires de Palma s’ha fet la roda de premsa de presentacio on s’ha anunciat el nom i el logotip:
El pi. Proposta per les illes Ballears.
El logotip fa referencia  a les 4 illes que estan unides al mateix tronc. La senyera destaca sobre el fons lila, color que representa les illes Balears.
El bon ambient han dominat tot l’acte que des de Pollenca li donam tot el nostre suport , essent conscients que el panorama politic, economic i social balear necessita la unitat de les forces politiques de centre que reclamen el maxim respecte cap els illencs, la nostra cultura i els nostres legitims interesos economics, i sense voler ser alarmistes, ens jugam el nostre futur.
Endevant i forca , que traspassi la boirada i arreli dins l’altura.
Rafel Balleter.

19 responses to “El PI (Proposta per les Illes)

  1. Sense cap gana de polemitzar, sincerament crec que som un país amb massa complexes, i no puc afirmar que el concepte de justicia social que utilitzes sigui ben be el que llavors expreses. Crec que Catalunya, igual que les Illes Balears, té una balança fiscal molt desequilibrada i això, company Bonafont, suposa una descapitalització del nostra sector productiu (o econòmic, com vulguis) i aquesta circumtància es més agreujada en una conjuntura de crisis econòmica. La manca de recursos, sobretot públics, i la manca d´activitat econòmica que provoca una disminució important dels impostos (sobretot els indirectes) fà que les Administracions també hagin reduït, substancialment, les seves prestacions i a més puguin els impostos per tal de seguir mantenint estructura i servei (d´això en tenc més dubtes). Veig que tu entens que CiU a Catalunya fent això (que es la pràctica a tots els paisos de la zona euro i per descomptat de totes les comunitats autònomes de l´Estat espanyol) no està defensant els principis de justicia social. Mira, jo no tenc massa clar que aquesta actuació sigui ben be el mateix però el que sí estic d´acord amb tu es que en aquesta crisi les víctimes i els qui pateixen les consequències en som els ciutadans i, a més, qui manco responsabilitats en tenim amb la mateixa. Evidentment, tot es opinable.

  2. amic Jaume Serra, estic d’acord amb això del respecte. T’aclariré el que vull dir amb el tema de justicia social. A catalunya CIU té molt clar que es de justicia demanar que al país se li torni part del que dona (demana justicia de fora a dintre). En canvi no li importa la justicia social a l’hora de repartir el que té, i així o demostra amb uns pressuposts on els més febles paguen la crisi.
    El tema dels espanyolistes o deixarem, ja que ni a tú ni a mi em fan nosa.

  3. Company BonaFont, no sé molt be a que te refereixes amb el teu comentari. De tota manera sols puc dir que el meu comentari, ara per ara, sols es la meva opinió i que tots poden dir la seva, Si hi ha persones que se senten mes espanyolistes o manco, es un sentiment i a n´això jo no tenc res a dir ni els hi d´explicar res. Crec que en el projecte del PI hi tenen cabuda persones amb diferents sentiments sempre que aquests estiguin dins l´àmbit de regulació de la Constitució espanyola i l´Estatut d´Autonomia. En quant a la Justicia social, es un objectiu tan de fora com a dedins, caldria saber a qué te refereixes quan dius fora o quan dius dins. Company BonaFont, si ens respectem, no hi ha d´haver cap problema. El respecta sempre ha de ser mutu.

  4. Idò això explicalis ben clar als vostres simpatizants que no volen saber res d’espanyolistes i es creuen que aquest es un partit independentista.
    Sols esper que no vos enrecordeu de la paraula justicia social per reclamar-la de fora cap a dintre, també a l’hora de repartir els recursos pròpis.

  5. Amic BonaFont, tenc la percepció que a les Illes Illes Balears, àmbit geogràfic on el PI desenvoluparà la seva acció política, hi ha moltes més persones que no se plantetjan trencar la relació amb Espanya o amb l´Estat espanyol que persones que en volen la independència. Lo que ens uneix a molts es el contingut de quina a de ser la relació amb Espanya. Nosaltres (encara no militants però sí simpatitzants del PI) volem una relació de resptecta mutu i de justícia social, cultural i econòmica, tot això dins l´àmbit de la Constitució Espanyola i l´Estatut d´Autonomia de les Illes Balears. Si això, que creiem just i necessari, no es possible i ens posen continues excuses de mal pagador, tal vegada ens haguem de pantetjar un procés com el que han engegat a Catalunya.

  6. Ñam, ñam, ñam. Quina panxada de convergents que he pegat. Els m’he menjat a tots i ni se n’han temut. I a damunt m’han fet president. Ideologia per fer política? Me sobra amb els arrossos bruts.

  7. El Pi destacaren ahir que per al naixement del nou partit s’han centrat en allò que els uneix i han deixat de banda les diferències, perquè “l’objectiu és sumar”. En tot cas, El Pi no és un partit independentista, ja que “Balears no és Catalunya”,
    També aceptareu aquells que no son dels nostres? Aceptareu espanyolistes?

  8. Jo lo que veig es que hi comença a haver molt de mal de ventre. O son nirvis?

    No vos he vist a cap qüestionant res de cap de les altres opcións polítiques que hi ha. I si apareix un partit nou ben segur es que es perque lo que hi ha…

    Vos veig molt preocupats. O es por?

  9. Anònim, tal vegada vigileu els espanyolistes que teniu dins el projecte, abans que els que hi ha fora.

  10. Desig que això funcioni, és l’única proposta real per poder combatrer el genocidi de les nostres illes per part dels espanyolistes!

  11. Gràcies Rafel, no és tan complicat informar sense necessitat d’insultar. Per altra vegada reiter el que ja he dit al nostre blog, tot el que sigui llevar vots al PP ja em va bé encara que la meva confiança en Jaume Font és mínima.

  12. Hi ha gent que veu el que vol, la foto hi apareixen dos membres de la gestora del nou partit, Marilen i Rafel, i en Martí Roca com a membre d’organització de la LLiga. Aquest acte no era pels regidors, batlles o els afiliats, de les formacions que han creat Proposta Per Les Illes Balears, no paseu pena ja hi serem a temps de fer més fotos i a llocs més amplis ja que serem molts més, i seran molts més importants que aquesta ja que la nostra força està en els afiliats i regidors que tendrem. Ànims i a fer feina pel país.

  13. El mal de panxa del comunista ve de qualque bolet de fong de pi que li provoca efectes alucinogens.

  14. Contenta de veure mes passes a aquest projecte on hi cabrem molts. Bones sensacions al carrer. La gent en parla i en to positiu. Nomes els espanyolistes en treuen punta. Normal, si perden protagonisme, estan fotuts.

  15. Mal de panxa, cap ni un, només el lògic i normal interès per veure com es desenvolupa aquest tema a Pollença.El que veig és que a alguns qualsevol referència o pregunta respecte a aquest tema si que sembla que li dona mal de panxa.

  16. En el blog del PSM ens han felicitat per l’inici d’aquest nou projecte i quan et feliciten el primer que has de fer és donar les gràcies, aposta vull agrair al PSM aquesta felicitació.
    Ara hem començat un camí que no serà fàcil i on hi trobarem molts d’entrebancs, esperem saber-los superar sempre pensant en el benefici de Pollença i de les nostres Illes.
    Gràcies.

  17. Compartesc un comentari del blog del PSM?
    Com ho faràn per les locals 2015?
    PI + UNPI: 2PINS?
    Me descollon, no puc mes… jajajaja

  18. Pel blog d’Urxella ja tenen
    Mal de panxa per una foto, basta poc. En Rafel Ballester, en Marti Roca i na Marilen se varen fer una foto a la presentacio del nom i logo del nou partit ii a n’aixo ja li treuen interpretacions. Aquest de Alternativa acusen a tothom que no esta d’acord amb ells de “mentir, manipular, tergiversat,etc…” hi ara resulta que basta una foto per dir pardelades. Potser no vulguin lletguir el que hem dit en aquest bloc damunt el procés de confluència entre CiU, Lliga, Ume i Es Nou Partit pero almanco si que ho podrien demanar els seus amiguets de la Junta de Govern.

  19. Endavant i que no defalleixi, començar es la tasca mes complicada, si ho fèiem be, arribarem a l’objectiu : recobrar la dignitat del nostra poble. Aixo per si sol ja val el viatge.

Deixa un comentari