El PI demanarà una reunió urgent a la FELIB per defensar l’autonomia dels ajuntaments davant el Decret de Símbols

Proposta per les Illes iniciarà aquest mes de gener una campanya pel reconeixement de l’estendard quatribarrat com a emblema propi i en defensa de l’autonomia dels consistoris a l’hora de declarar els seus símbols oficials.

Davant el nou decret que prepara el Govern per desenvolupar la Llei de Símbols, i que preveu neutralitzar les mocions municipals que autoritzen l’ús de la senyera als edificis públics, el PI-PROPOSTA PER LES ILLES demanarà una reunió urgent a la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears. El nou text, pendent d’aprovació, suposa un atac frontal a l’autonomia dels ajuntaments que fins ara podien decidir quins eren els seus símbols oficials d’interés locals. Una vegada més, l’executiu de José Ramón Bauzá dona mostres del seu talant antidemocràtic i en vista que no pot doblegar la voluntat dels consistoris, ha decidit censurar-los. Segons el PI, es tracta d’una actitud intolerable i ha arribat el moment que tots els batles -siguin del color polític que siguin- plantin cara a aquest despropòsit. Per això, el PI demanarà als representants municipials presents a la FELIB que reivindiquin el seu paper com a portaveus del poble, rebutgin el decret que vol acabar amb l’autonomia local i es manifestin en contra de les ingerències del Govern.

D’altra banda, el PI presentarà mocions a tots els ajuntaments per reivindicar els colors de l’estendard com a emblema inherent a la cultura de les Illes. En el text que es durà a votació, Proposta per les Illes recorda que “les quatre barres vermelles en un fons groc son un símbol d’identitat cultural de la nostra terra. La llengua i la cultura pròpies s’identifiquen amb elles, de fet son presents a multitud d’escuts de municipis i institucions de les Illes Balears. I fins i tot el propi Estatut a l’article 6.1, disposa les quatre barres vermelles en un fons groc com a un símbol distintiu legitimat històricament”. Prohibir-ne el seu ús en edificis públics és un símptoma més de l’esquizofrènia que viu aquest govern, que veu enemics fins i tot, en els símbols propis d’aquesta terra.

En aquest sentit, la moció redactada per Proposta per les Illes assenyala també que “tant la Declaració de Drets Humans, com la Convenció Europea de Drets de l’Home i Llibertats Fonamentals, consagren com a dret fonamental de les persones poder expressar i difondre lliurament pensaments, idees i opinions mitjançant la paraula, l’escriptura o qualsevol altre mitjà. De la mateixa manera s’expressen el propi Estatut d’Autonomia a l’article 88.1 i la Constitució Espanyola en reflectir a l’article 20.1 que l’exercici d’aquests drets no podran ser restringits per mitjà de cap tipus de censura prèvia”.

Per tot això, Proposta per les Illes demanarà als ajuntaments que aprovin la moció en que s’insta a “declarar la senyera de les quatre barres, en totes les seves accepcions, inclòs el llaç quadribarrat, com a símbol oficial d’interès local”.

Així mateix, el PI demanarà als ajuntaments que rebutgin el decret de la Llei de Símbols i defensin aquesta postura davant la FELIB, reivindicant la seva autonomia com a representants de la voluntat ciutadana.


llaç pollençaEl Regidor del PI Joan Ramon Mateu com a regidor de l’àrea de normalització lingüística, juntament amb un l’únic representant de l’oposició Tomeu Cifre Bennassar (PSM) han reposat el llaç quadribarrat a la balconada de Ca’n Llobera.
El fet que només vengués el portaveu del PSM, demostra que tant el PP com ERAM han utilitzat el símbol de la senyera quadribarrada per atacar i treure rèdit polític.

16 responses to “El PI demanarà una reunió urgent a la FELIB per defensar l’autonomia dels ajuntaments davant el Decret de Símbols

  1. A mi el que em sembla una vergonya es que el Sr. Pepe Garcia reivindiqui els dretks de 2 transfugues, en nom de la democracia

  2. Jo no entraré ara en si PP o ERC (o qualsevol dels altres partits, que cadascú ha tingut una posició per acció o per omissió) han utilitzat aquest tema per treure rèdit o no. Tothom veu els rèdits en l’ull aliè i no els veu en el seu. Qui no hi va anar a la penjada degué ser perquè, o no ho sabia, o perquè sabent-ho, no hi volgué venir per diferents raons.
    Però que jo hi anàs en nom del PSM no hi posa ni hi lleva a l’actitud dels altres partits. Jo només puc respondre per jo. Li havia manifestat a en Joan Ramon el que trobava sobre el tema, però tot i les diferències de criteri amb en J, trobava que si es tornava a penjar, jo hi havia d’anar, malgrat això no hagués generat ni una sola foto. També crec que tant aquesta penjada com molts altres actes que es fan des de l’Ajuntament s’haurien de comunicar a tots els regidors -es fa en molts però no en tots-, i després que hi vagi qui vulgui.
    De tota manera me preocupa molt més el resultat de la moció que votarem al proper Ple per oposar-nos a la repressora Llei de Símbols, que serà un lloc fabulós per deixar clara la postura de cadascú, i que esper que sigui molt més unitària que tota aquesta discussió entorn la penjada del llaç. I no oblidar mai qui és realment l’enemic en aquesta lluita.
    Bona nit que ja és molt tard.

  3. No demanam res extraordinari sinó fer les coses de forma normal, no era tan complicat et torn a recordar com el va bé Miquel Angel enviant un email a TOTS els portaveus. La gent que compari com el va fer Miquel Angel i con l’has fet tu. Com he dit posar el llaç està molt bé però haveu fallat a les formes.:

    Benvolguts,

    Per tal de donar compliment a la moció aprovada el passat dijous, hem quedat per demà dijous 3 de maig a les 18h a la Plaça Vella al cassal de can Llobera per penjar el llaç, i després anirem al Port de Pollença.

    M’agradaria que tots els regidors (tant de l’equip de govern com de l’oposició) que puguin hi assisteixin. També ho podeu fer extensiu als membres dels respectius partits que els pugui fer il·lusió participar a l’enllaçada dels edificis municipals.

    salutacions cordials,

    Miquel Àngel Sureda “

  4. Bon vespre
    Deman disculpes per no haver contestat abans.
    Pepe pel que veig segueixes amb els teu 13 que els que s’equivoquen són els altres mentre que tu i els teus sempre ho feis de manera correcte.
    Primer de tot dir que si hem parlat de grups interessats és perquè ERAM I PSM han estat els únics que m’han demanat per veure quan es tornava posar el llaç.
    Com és normal he estat parlant amb ells i ells en tot moment sabien quan el tornaríem penjar, tot i això, també els hi vaig comunicar que ho fessin saber a la resta de grups de l’oposició. A més ho varem enunciar per radio i al nostre blog. Dic això perquè altres vegades tu has argumentat que encara que no haguessis fet algun comunicat de manera personal, ho havieu publicat al vostre blog i se donava per entès que era públic i que ho havíem de saber. Tot i això, a més a més, encara que fossin les 3 de dilluns li vaig recordar a en Miquel Sanchez que posavem el llaç a les 16:00h, pensant que si no ho sabia o no li havíen dit podria avisar a algun interessat de vostre partit.
    I acab…
    Sembla que tan mateix faci el que faci només tendràs paraules de crítica i en cap moment des de el PI farem res que te pareixi bé, realment és una llàstima!

  5. A mi el que em molesta és la que haveu organitzat simplement per no admetre que no l’haveu fet bé. Nosaltres també celebram que el llaç sigui al seu lloc però lamentam les vostres formes.

  6. Aqui els únics amb ganes d’embullar i això altre que dius amb aquest tema, heu estat tu i el portaveu d’ERAM.
    Tots els grups, baldament actuin com a tal cal recordar que els no adscrits no son cap grup, que varen mostrar interès amb el tema de quan torneriem a penjar el llaç se’ls hi va dir de quan es feria i dels motius de la desició. Presisament per la teva participació al debat que va ensatar de manera interessada el portaveu d’ERAM, sorpren que diguis que no sabies res de quan es tornaria a penjar, a no ser que la teva intenció sigui embullar, per la qual cosa també podries demanar disculpes ja que ensmolesta que utilitzeu aquest símbol a conveniència.
    Te recordam també que el batle és el màxim responsable de l’Ajuntament, fet pel que fa poc per exemple va haver de fer front a unamulta. Nosaltres sols varem dir que cap regidor nostre te potestat per donar o llevar permis, que aquesta sols la te el batle.

    Dit això celebram que el llaç sigui al seu lloc i seguirem treballant per la nostra llengua i identitat, agradi més o manco de la manera que ho feim.

  7. Batuadell joan ramon no se perque xarres amb aquets tios tan mateix sempre ho feras malament, fins I tot en Roca ha tornat dolent des de que va amb tu, segons ells, abans amb na Malenita sap que n eren de bons.

  8. No sé en que fonamentau que uns grups siguin interessats o no. PSOE, no adscrits i nosaltres al seu dia vam votar a favor de la moció, crec que això és estar interessat però a més a més jo havia mantingut un debat sobre el tema de no penjar-ho el divendres a aquest mateix bloc.
    A Miquel se li va comentar de passada el tema més tard de les tres, o sigui uns minuts abans de penjar, i ell havia d’anar a fer feina.
    Si no era cap acte oficial no entenc per què el divendres calia el permís del batle? Si només es tractava de tornar a posar el llaç; Per què no vareu enviar simplement a la brigada a reposar el llaç?
    Doncs jo pens que us haveu equivocat només cal comparar com l’haveu fet i com el va fer Miquel Angel. Aquesta és la raó del diferent que és la foto d’avui respecte a la de maig, us podiau disculpar i ja està però no … A trolear i a embullar.

  9. Com ja te dit al teu bloc de salsa rosa i reiter:

    En Pepe nomes escolta el que vol!!!
    Jaume Gual | 21/01/2014, 17:14

    Esta clar a nen Pepe no li varen enviar una invitació amb un llacet vermell per anar a l’acte. Ell si no es així i trompetes no se sent convidat.

    Toi i que:

    Quant va començar a intentar treure redit politic junt a ERAM ja contemplaven que en Joan Ramon els havia dit que ho posaria dia 20.

    Tot i que:

    A radio Pollença al llarg del dematí es va dir i repetir almanco 4 cops.

    Tot i que:

    Al bloc de la Punta on en Pepe casualment hi va estar ecrivint aquets dies es va publicar que es faria i quant.

    Ai… bla, bla, bla,

    En el tema de la llengua i l’educació lo important es fer front comú en Tomeu del PSM pareix que ho va entendre i va saber deixar de bande les discrepancies politiques per fer front comú amb aquest tema. En PEPE i en MIQUEL ANGLE han demostrat que això els importa ben poc. Ells volen MOURE LIO, TREURE REDIT POLITIC i crear estat de crispació.

    SOU ELS MILLORS

  10. Simplement volem aclarir que a més d’haver-ho dit a dos regidors de l’oposició que s’havien mostrat interessats (PSM i ERAM) i també haver-ho anunciat via comunicat de premsa a Radio i a la Punta.
    A l’únic regidor que se li va recordar personalment va ser a Miguel Sánchez Vives Quan aquest va parlar amb en Joan Ramon Mateu Torandell el mateix dia dins l’Ajuntament.

    No es va convidar a ningú entre altres coses perquè no era cap acte oficial com per haver de fer una convocatòria. Saber-ho ho va saber tothom que ho va voler saber i va venir qui va voler.

    En cap moment s’ha volgut fer quedar malament a ningú. Sols hem fet referència directe a tres partits per el seu comportament amb el tema.

    Dit això no veim que ens haguem equivocat.

  11. Només vull aclarir
    que l regidor de normalització lingüística no va enviar cap correu ni res similar als portaveus dels grups, és el normal i el que es va fer quan es vol convocar a la gent. Què no el vareu fer i us vàreu equivocar, no passa res però no vulgueu fer-nos quedar mal per no anar a un lloc al qual no haviam estat convidats. No és tan complicat ni és massa demanar, per exemple és el que va fer Miquel Angel d’Esquerra el va fer en maig:

    “Benvolguts,

    Per tal de donar compliment a la moció aprovada el passat dijous, hem quedat per demà dijous 3 de maig a les 18h a la Plaça Vella al cassal de can Llobera per penjar el llaç, i després anirem al Port de Pollença.

    M’agradaria que tots els regidors (tant de l’equip de govern com de l’oposició) que puguin hi assisteixin. També ho podeu fer extensiu als membres dels respectius partits que els pugui fer il·lusió participar a l’enllaçada dels edificis municipals.

    salutacions cordials,

    Miquel Àngel Sureda “

  12. Gràcies al Pi per tornar a penjar el llaç. Trob molt més reivindicatiu, si realment vols fer notori estar en contra de la llei de símbols, que es penjàs ahir que, no el dia de Sant Antoni.
    Un 10 al vostre company del PSM. Saber que lo important és el país per sobre de bregues polítiques!

  13. ni ha que prediquen molt pero despres no estan a l’altura. Que tenen por a les multes?

Deixa un comentari