EN QUAN A LA MOCIÓ ANTITRANSFUGUISME PRESENTADA. PLE DE MARÇ 2017.

El passat 30 de març Junts Avançam va presentar al ple, a instàncies del PI Pollença, una moció de condemna al transfuguisme politic. Realment, la moció tenia caràcter general, no anava dirigida a ningú en particular, malgrat fos un tema que ens afecta directament.

Donada la importancia que te el transfuguisme a la politica en general i a Pollença en particular per la deslleialtat i l’engany que suposa, al PI trobam que això no s’ha de consentir, ni per nosaltres ni per qualsevol partit o agrupació que la pugui patir. Malgrat sigui legal i constituciconal, pemsam que es inmoral i totalment injust. No es de rebut que una persona pugui aprofitarse de un càrrec al qual ha arribat per pertanyer a unes sigles concretes i a un projecte, i l’emplei en benefici propi i en nom de l’interés general. Mentida. Interès totalment personal. Ser regidor es un càrrec polític i s’hi arriba amb els vots de la gent.  Qui no sigui politic que se presenti a les oposicions a funcionari de l’Ajuntament i farà feina per l’Ajuntament com a persona no política, un treballador del poble. I un regidor no ha de ser persona abans de polític, perque persones ho som tots i un regidor ha de ser polític, ha de treballar per la “polis” i no per ell mateix.

Al ple de dijous vaig sentir moltes coses que voldria comentar (ja que per mor de un trànsfuga no ho podem fer públicament a l’Ajuntament). Amb l’ordre en que se produiren les rèpliques:

  • Martí Roca. Ens has dit mafiosos. Mafiòs tu, que has jugat amb noltros i, per darrera, ens feies la clau. No aconseguires doblegar-nos als teus (vostres?) desitjos i vares optar per eliminar-nos del quadre polític de Pollença. La gent va votar al PI i no a tu. Has quedat ben retratat tu. Nolsaltres hem estat ingenus, però tu no tendràs prou vida per recuperar una credibilitat que no se si hauràs tengut alguna vegada. No ets de fiar. Ningú se pot fiar de tu. Ets capaç de qualsevol cosa per tal de conseguir els teus (vostres?) objectius. Tu pensaves diferent a la resta i tu te devies a la resta. Tu no podies pensar diferent en nom dels teus companys. Tu no eres tu, eres el PI. Si al PI pensavem que havies de tornar l’iphone i l’ipad, tu ho havies de fer. I no ho has fet.
  • David Alonso. Ui quin lio s’ha fet aquest pobre home. Que si a la passada legislatura dos regidors vàren abandonar el grup polític, que abans si i ara no, que “los que salen i los que salian”, … vaja embull!. Vendetta dius? No, que va, al pa pa i al vi vi.  Això es el que hi ha. No t’ha agradat gens la moció. Normal …
  • Alternativa per Pollença. Marina, trobau que la moció està mal construida, que està mal feta (que voltros no la enteneu o no la voleu entendre voldreu dir), que pot ser una declaració de principis, clar que sí que ho es; que es paper banyat: sí, a lo millor, com tantes i tantes coses que si no se denuncien son invisibles malgrat no serveixi per canviar les coses inmediatament. Uemitas… i?. A UM hi havia gent molt vàlida. Bona gent i no tan bona n’hi ha a tots els partits i grups. A les millosrs cases. Canviau ja el discurs, sou repetitius i anacrònics. I noltros arribam on podem arribar, no podem canviar lleis.
  • Tots per Pollença. Deveu fer bambelletes amb les orelles. Ja teniu el que volieu. Tomeu, xerres i xerres per no dir res i el poc que dius t’equivoques. Parles de canvi de majoria, moció de censura… . Estàs obsessionat. “Cree el ladrón que todos son de su condición”. Aquesta moció no es cap potadeta. La potadeta l’has feta tu cada vegada que has vist que no ens duries al solc. El PI es el PI. I la moció no vulnera els drets del regidor trànsfuga com dius, sino que la moció reclama els drets dels més de 500 pollencins que varen votar el PI i ara han estat  enganyats pel trànsfuga. Ens dius fustrats: fustrat tu, que no pots pair estar quatre anys a l’oposició i mescles ous amb caragols per dur el tema on te interessa. Per cert, en Pastor i en Font vàren fer el mateix que tu: en Bauza els va engegar i ells vàren crear un partit nou. Com tu. Si ells son trànfugues, tu també.
  • Unió Mollera Pollencina. Sou covards. Girarse la camisa no es bo. Quan se creu en una cosa, s’hi creu al principi, al mitg i a la fi. Això no va de avui si i demà no. Excuses.

CONCLUSIO: Tots els grups politics de Pollença estam en contra del transfuguisme i pensam que no s’hauria de consentir, però en aquests moments els grups de la política activa pollensina (excepte Juns Avançam) no han estat capaços, cada un per els seus motius i que res tenen a veure amb la moció propiament dita, de condemnar una pràctica que desvirtua totalment la democracia i el vot del ciutadà. Una llàstima.

Gràcies a Junts Avançam per donar-nos la possibilitat de que Pollença sàpiga el que pensa el PI en aquesta qüestió. Esperam poder seguir expresant-nos en un futur.

Gràcies a Tomeu Cifre Ochogavia per donar veu a dues mocions del PI, que s’ha fetes seves, però que, si son en benefici de Pollença com així es, ja ens va bé. El PI es un bon partit, ja ho veus. Deu ser per això que feim nosa?.

Vull fer saber a tot el municipi que el PI Pollença segueix viu i endavant malgrat tot. Seguirem fent feina per Pollença com poguem i des d’on podem i ens han colocat els darrers esdeveniments. Seguirem fent feina pel municipi, pels pollencins i per la gent que ha confiat i creu en el nostre projecte.

Teresa Ferre.

Secretària PI Pollença.

 

 

 

 

 

 

Dona

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s