TRENCAR LLIGAMS AMB ELS TERRITORIS DE PARLA CATALANA CONTRADIU L’ESTATUT

  

Proposta per les Illes demana a l’executiu autonòmic “tots els esforços necessaris per garantir la recepció del Súper3/33 i el 3/24” i denuncia que la pèrdua de mitjans en català durant aquesta legislatura “respon a una maniobra política del Govern Bauzá”. 

 Segons l’Estatut d’Autonomia, “el Govern ha de promoure la comunicació, l’intercanvi cultural i la cooperació amb les comunitats i els territoris, pertanyents o no a l’Estat espanyol, que tenen vincles lingüístics i culturals amb les Illes Balears”. 

El Pi denuncia que durant aquesta legislatura no només s’ha ignorat sistemàticament el citat article, sinó que a més s’estan fent passes enrere. 

Una prova més tendrà lloc a partir de demà, quan els illencs deixaran de veure els canals 3/24 i súper3/33 de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

Segons el vicepresident del Pi, Josep Melià, el responsable d’aquesta situació és el Govern Bauzá, que “per deixadesa i responent a una clara intencionalitat política, ha deixat perdre la recepció d’aquests canals. 

Durant els darrers 4 anys hem pogut comprovar que en altres àmbits, quan l’executiu ha volgut trobar solucions, ho ha fet malgrat fos a cop de decret llei. Es demostra una vegada més que la cultura i la llengua pròpia no figuren entre les seves prioritats”. 

 Melià recorda també que durant aquesta legislatura la presència i la qualitat del català als mitjans de les Illes ha patit un retrocés important: al tancament de la Ràdio i Televisió de Mallorca s’hi suma el nou model lingüístic d’IB3, elaborat al marge de la Universitat de les Illes, i l’emissió de les películes només en castellà.” Es tracta, segons Melià, “d’una situació que s’haurà de revertir a partir del mes de maig amb la nova majoria que sorgeixi del Parlament. Hi haurà molta a feina fer, però si depén del Pi, es farà”. 

En aquest sentit, el programa electoral presentat aquest cap de setmana per Proposta per les Illes contempla, entre d’altre mesures:

“Garantir a Balears la recepció íntegra de les principals emissores de ràdio i televisió en llengua catalana públiques o privades, així com l’emissió recíproca d’IB3 TV i IB3 ràdio en aquests territoris. Creació d’un espai comunicacional compartit amb els territoris de parla catalana que garanteixi l’intercanvi d’aquestes emissions en TDT i FM, a més d’Internet. Fer servir les freqüències de TDT locals i insulars avui desaprofitades per garantir aquest objectiu.”

 Cal fer especial enfasis en el Club Super3 ja que la seva desaparició és molt significativa, amb ella ens quedam sense programació infantil en la nostra llengua a més de molta qualitat i molt de reconeixement pedagògic.

http://www.youtube.com/watch?v=T-iw04BR394   

  

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s