Territori i visita al mercat de Pollença

Aquest diumenge 22 de febrer el Pi serà al mercat de Pollença per informar-te de les nostres propostes. Vine i parlem.

Publicam el darrer article de la proposta del PI sobre Territori i Medi Ambient.

campanya-territori-i-medi-ambient

Antoni Pastor: “El nostre territori és limitat. Necessitam carreteres segures però sostenibles”

El Pi-Proposta per les Illes ha obert aquest dilluns el capítol de Territori i Medi Ambient de la campanya “Què faries amb 3000 milions d’euros”. El candidat del Pi al Consell de Mallorca, Antoni Pastor; el cap de llista a Palma, Toni Fuster i el vicepresident Josep Melià, han explicat quines serien les inversions prioritàries si Balears disposassin d’un millor finançament.

“Vivim en un territori insular, amb una superfície limitada i on el paisatge és un dels nostres principals atractius. És imprescindible tenir en compte l’impacte ambiental que es genera. Una infraestructura viària moderna és aquella que garanteix la seguretat dels ciutadans i els facilita els desplaçaments.  Però també és aquella que altera l’entorn el menys possible”.

Són algunes de les propostes que ha explicat avui el candidat del Pi al Consell Insular de Mallorca, Antoni Pastor, durant la presentació de la nova campanya dedicada al Territori i al Medi Ambient. Proposta per les Illes ha obert així el tercer capítol del projecte “Què faries amb 3000 milions d’euros”, mitjançant el qual es vol denunciar la injustícia financera que pateixen les Balears.

Segons Pastor, “si la nostra comunitat aconseguís un finançament més just es podria invertir en una xarxa viària més segura però també, més sostenible. El gran repte d’aquesta terra és trobar l’equilibri entre creixement i respecte pel territori. Vivim del paisatge. El nostre entorn és allò que atreu cada any milers de visitants i no ens podem permetre el luxe de malbaratar-lo”.

Per la seva banda, el vicepresident del Pi Josep Melià ha posat damunt la taula altres projectes en matèria de Medi Ambient i Territori que es podrien dur a terme si Madrid retornàs a les Illes allò que li correspon: “Es podria electrificar la xarxa ferroviària de Mallorca; apostar per les energies renovables; ampliar la xarxa d’Espais Naturals Protegits; renovar la xarxa de depuradores… i un llarg etcétera”. Segons Melià, allò fonamental és que els ciutadans prenguin consciència que “si volem créixer i prosperar necessitam revisar el sistema de finançament”. Una reivindicació “que haurien d’assumir tots els col·lectius i tots els partits. Només fent front comú aconseguirem que ens escoltin”.

La quinzena dedicada al Territori i al Medi Ambient s’allargarà fins l’1 de març i inclourà reunions amb entitats ecologistes i professionals del sector, així com una jornada de reforestació a Andratx el proper dissabte 21 de febrer.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s