NOTA INFORMATIVA: POLLENÇA COM A ZONA DE GRAN AFLUÈNCIA TURÍSTICA.

petit comerç

portada Ara

El municipi de Pollença té determinada Zona de Gran Afluència Turística des de 2.005 per al període anual del 15 de març fins al 30 d’octubre i afecta a la limitació d’horaris comercials.

Segons la Llei 11/2014 de 15 d’octubre de comerç de les Illes Balears (promoguda pel Govern Bauzá) i al seu article 21.2 de la Llei, s’estableix que la declaració de les zones de gran afluencia turística es pot estendre a tot l’any.

L’Ajuntament de Pollença ha defensat la importancia del petit comerç com activitat essencial tan económica com social i identitari del poble. D’aquesta manera ens posicionam en contra de la política de la defensa de les grans superficies duita a terme per el Partit Popular en la llibertat d’horari comercial; la regiduría de fires, mercats i comerç (PI) considera que aquest tipus de comerç minva les possibilitats d’existècia i desenvolupament de les botigues de les que viven molts de pollencins i pollensines i, per tant, l’Ajuntament de Pollença ha pres aquesta decisió.

La restricció d’horari vol dir que les superficies comercials de més de 300 mts. romandràn tancades els diumenges i festius dels periodes compresos entre el dia 1 de gener al dia 15 de març i del dia 1 de noviembre al 31 de desembre (llevat del diez autoritzats pel règim general). Sabem que aquest centres presionen de diverses maneres i que tenen molt de poder, però la nostra prioritat es el petit i mitjà comerç que dona carácter al nostre municipi.

Estam al costat del petit comerç a Pollença i el recolzam en la mesura de les nostres possibilitats, tal i com ens ho ha demanat l’Associació de comerciants, Pimeco, etc. No volem sols afavorir les grans cadenes en contra del petit i mitjà comerç com ha passat a altres pobles.

                                                                              Teresa Ferre.

                                                                   Regidora de fires, mercats i comerç del

                                                                   Ajuntament de Pollença.

3 responses to “NOTA INFORMATIVA: POLLENÇA COM A ZONA DE GRAN AFLUÈNCIA TURÍSTICA.

  1. Una gran notícia per al petit comerç i per al poble de Pollença, tots els municipis haurien de fer, si més no, el mateix.
    PD: Vius amb les faltes d’ortografia!

  2. Enhorabona Teresa!!!………davant la demagogia d´alguns hi ha el sentit comú i responsabilitat d´altres. No tenc cap dubte que el PP hauria extés la mesura a tot l´any però per això hi ha el PI, per posar seny i defensar el petit i mitja comerç.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s