EL CAPITOL ÉS DE TOTS

capitol

Si féssem un enquesta a peu de carrer sobre temes que han preocupat històricament, de ben segur que dins el top 10 trobaríem la fàbrica de ca’n Morató i la necessitat d’un lloc on poder fer actes culturals com concerts, conferències, obres teatrals i cinema.

Dos temes que tot i semblar desvinculats, les seves històries guarden un cert paral·lelisme a vegades alarmant. De tots és coneguda la història interminable de la fàbrica i les conseqüències en imatge turística i seguretat que ocasionen sobre el poble de Pollença.

En ple segle XXI resulta que sense adonar-nos compte al bell mig del poble, just al costat de la Plaça Major s’està reproduint un cas que fa que s’assembli amb molts d’aspectes amb el de la Fàbrica. Un edifici que comença a presentar símptomes clars de runa a causa del seu abandonament, un edifici amb una gran càrrega sentimental per molts de pollencins, que sembla oblidat per part de les administracions… moltes coincidències, que podrien  indicar que podem ensopegar amb la mateixa pedra per segona vegada, tot i que aquest cop la caiguda seria més forta… Estam xerrant del Capitol.

El Capitol és un edifici que perfectament cobriria aquesta necessitat cultural que té Pollença perquè feia aquesta funció en temps antics, amb una ubicació immillorable i amb una estètica i valor arquitectònic que Pollença no es pot permeta perdre.

Des del Pi és un tema que sempre hem tengut present i que ens preocupa. Per una banda preservar l’edifici i amb ell, la imatge del poble, i si a més això servirà per donar resposta en aquesta carència cultural que patim encare millor. Per això ens congratula’m de que s’hagui arribat a un acord amb la propietat i passi a ser de tots els pollencins i pollencines, ara cal posar  el tema damunt la taula, i entre tots trobar la millor sortida i la més beneficiosa pel poble, per que poguem gaudir molts d’anys de aquest edifici emblemàtic , tal com ho varen fer els nostres pares o padrins.

Per a tots aquells nostàlgics que vulguin recordar el Capitol o per aquells que no el coneguéreu us recomanam la web de Projecte Sessió Continua, un treball del fotògraf Andreu Beltran Bastard, on fotografia diferents sales abandonades de la geografia mallorquina. Entre les que hi trobam el Capitol. Us convidam a visitar-la.

http://projectesessiocontinua.wordpress.com/

6 responses to “EL CAPITOL ÉS DE TOTS

  1. Au!!!!……ja teniu el Capitol!!!. Dues plantes i porxos per fer-hi un auditori……que no sabem quant de temps estarà així ni quants recursos públics disposam per rehabilitar-ho, ni el cost, ni la dotació de serveis,……… caramull de dubtes que els ciutadans hem manifestat a través de blogs, mitjans de comunicació, ……allà on hem pogut perque dins l´Ajuntament no hem tengut cap tipus de representació.

    I si això no bastés ara surten dubtes damunt la legalitat del procés i…quina a estat la reacció?….anar corrent al Notari perquè els interessos fiscals dels propietaris estàn per damunt de qualsevol manifestació o dret dels ciutadans!.

    El patetisma de la reacció de part de l´Oposició política amb el seu vot d´abstenció està a l´altura de la manca de mires i seguidisme cec dels qui recolzau al Batle. Estic d´acord amb algún comentari que s´ha fet en relació el complexe de´n “Moneo”. Si és això…..quina curtó de mires!!!. Totes les raons o arguments que tenien els partits polítics per anar en contra d´aquell auditori se reprodueixen amb major incertesa a la compra del Capitol i, no obstant, votaren a favor. On és ara la diferencia?……………

  2. Heu claudicat de bona manera. Un projecte de fer un auditori en condisions que era una inisiativa vostra de tota la vida i vos dexau enlluerna pel batle, que primer se volia posar la medalla de l’auditori i ara se posará la del Capitol. En dos dies vos heu desdit d’onse anys de dir lo contrari. Que eu pardillos de l’oposició facin el joc al PP just per fer-vos la clau, vale perque per fotervos qualsevol cosa farien, peró que voltros hi doneu u coll a torcer, qui vos ha vist i qui vos veu !

  3. Comprar una part d´un edifici en ruina just perquè està a plaça?……crec que és un error. Amb els diners de la compra i, ben segur, en manco diners que els que se necessitaran per la rehabilitació del Capitol haguessim pogut tenir una sala multifuncional amb millors condicions i possibilitats al solar de Ca´n Conill!!!.

  4. Vaja futur que ens espera en politics com vosaltres Rafel. Comprar un pis en ruine sensa poder comprar el baixos, tengent un solar buit que amb el mateixos doblrers es podia construir de bell nou….. Pero com que en Tomeu ho vol aixi vosaltres Amen!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s