Postura el PI al Ple ordinari d’Octubre de 2014

20140630-114219-42139180.jpg

1.- Resolució d’al·legacions i aprovació provisional, si procedeix, del Catàleg de Protecció del Patrimoni Històric Artístic Arquitectònic i Paisatgístic (Expedient núm. 5611)

En aquests moments cal recordar que estam davant l’aprovació provisional del catàleg de patrimoni i tot  el que això implica.

Aquesta aprovació inicial es fruit d’un llarg procés i un estudi depurat per els tècnics encarregats, són més de 400 les fitxes que s’hi han inclòs i això no implica que no s’en puguin introduir de noves si en un futur es considera oportú.

Després d’aquesta aprovació provisional tota la documentació serà enviada al Consell Insular que hi farà les consideracions oportunes per la seva aprovació inicial.

A més cal recordar que el nostre municipi també està en el procés de l’aprovació inical  de l’adaptació del PGOU al PTM que per poder tenir la seva aprovació  hi ha d’haver abans l’aprovació provicional del Catàleg de Patrimoni.

Des del PI valoram positivament que poguem dur el Catàleg de patrimoni a la seva aprovació provisional tot i tenir present la dificultat que existeix que tots els partits ens posem d’acord en totes les fitxes hem cercat un concens i també hem volgut proporcionar el diàleg.

Des del PI sabem que hi ha certes fitxes que centren el debat de tota la feina realitzada, com pugui ser Can Franc, però hem de ser conscients que també hem treballat per cercar solucions i cercarem possibles solucions per protegir-lo o poder protegir el seu caràcter, i volem insistir que des del PI  estam oberts al diàleg. Tots som conscients que la catalogació de  Can Franc està supeditada a unes imdemnitzacions millonàries i que després dels estudis tècnics i la valoració del Consell resulta molt difícil prendre la decisió de hipotecar l’ajuntament per la protecció d’un edifici que quan s’ha exposat al Consell aquest no ho ha trobat oportú.

APROVADA
VOTS A FAVOR: 10 (5PP, 4 PI, 1 UMP) Absència d’un regidor
VOTS EN CONTRA: 4 ( 2 A, 1 PSM, 1ERAM)
ABSTENCIONS: 2 PSOE

2.- Aprovació, si procedeix, de l’autorització de compatibilitat al Sr. Jaume Carbonero Malbertí, arquitecte municipal, funcionari de carrera, amb el desenvolupament del càrrec electiu de membre de l’Assemblea Legislativa de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears 

El funcionari Sr Jaume Carbonero s’ha incorporat novament a la plantilla de l’ajuntament com arquitecte municipal i ara ha demanat l’autorització per poder desenvolupar el seu càrrec com a diputat al Parlament.

APROVADA: Per UNANIMITAT

3.- Aprovació, si procedeix, de la dedicació de carrer/passatge al Sr. Jaume Autonell Reig, metge (Expedient núm. 5825

Després de la iniciativa popular a posar el nom de ” Sr Jaume Autonell” al passatge del Claustre que comunica la residència amb els centre mèdic, es dur la seva aprovació al Ple.

Queda justificada la seva implicació al nostre poble, a les nostres costums i tradicions.

APROVADA: Per UNANIMITAT
4.- Aprovació provisional, si procedeix, de la modificació de l’ordenança fiscal IBI

Es fa una modificació de descomptes que beneficiaran a les famílies nombroses. Fins ara no hi havia trams per les  bonificacions i totes aquelles vivendes habituals amb un valor cadestral superior a 180.000€ no podien rebre aquesta bonificació. Amb aquesta modificació rebran diferents % de bonificació depenent del valor cadestral, els diferents trams són fins 90.000€ (90%) de 90.000 a 180.000 (70%) i, de 180.000 fins a 400.000€ (60%)

A més des del PI hem demanat incloure la reducció d’un 25% als habitatges on hi ha algun membre amb minusvalia del 33% o superior i ha quedat inclosa.

APROVADA:
VOTS A FAVOR: 11 ( 5 PP, 5 PI, 1UMP)
VOTS EN CONTRA: 2 A
ABSTENCIONS: 4 ( 2 PSOE, PSM,ERAM)

5.- Aprovació provisional, si procedeix, de la modificació de l’ordenança fiscal IVTM.

La modificació de rebaixa fa sobretot al vehicles utilitaris. Això suposarà  una rebaixa duns 110.000€ per la ciutadania del nostre municipi.

APROVADA:
VOTS A FAVOR: 11 ( 5 PP, 5 PI, 1UMP)
VOTS EN CONTRA: 2 A
ABSTENCIONS: 4 ( 2 PSOE, PSM,ERAM)APROVADA:

6.- Aprovació provisional, si procedeix, de la modificació de l’ordenança fiscal IIVTNU

Aquesta modificació va referida a a les plusvàlues que s’han de pagar per les herències i la rebaixa es faria depenent del valor cadestral. El valor fins a 90.000€ serà de 90%, de 90.000 fins a 180.000€ serà una rebaixa del 70% i de 180.000 fins a 400.000  60%

APROVADA:
VOTS A FAVOR: 11 ( 5 PP, 5 PI, 1UMP)
VOTS EN CONTRA: 2 A
ABSTENCIONS: 4 ( 2 PSOE, PSM,ERAM)

7.- Aprovació provisional, si procedeix, de la modificació de l’ordenança fiscal ICIO

APROVADA:
VOTS A FAVOR: 13 ( 5 PP, 5 PI, 1UMP, 2 A)
VOTS EN CONTRA:
ABSTENCIONS: 4 ( 2 PSOE, PSM,ERAM)

8.- Aprovació provisional, si procedeix, de la modificació de l’ordenança fiscal de la taxa de clavegueram

APROVADA:VOTS A FAVOR: 11 ( 5 PP, 5 PI, 1UMP)
VOTS EN CONTRA: 2( 2 A)
ABSTENCIONS: 4 ( 2 PSOE, 1PSM,1ERAM)

MOCIONS:

9.- Moció presentada pels grups polítics municipals PSM-EN i ERAM contra la fumigació amb dimilin de la processionària dels pins i per a l’adopció d’alternatives més selectives i menys impactants

Aquesta Moció te la única intenció de que el Govern no continuï amb les fumigacions extensives amb el dimilin I que en el seu cas tracti els pinars amb altres sistemes alternatius. Esperam que el Gover Balear respecti la decissició d’aquest ajuntament i que les fumigacions no afectin el municipi.

APROVADA:  Per UNANIMITAT

10.- Moció presentada pels grups polítics municipals CiUxP i IB-Lliga per instar al Govern de les Illes Balears per l’acatament de les sentències i interlocutòries del TSJIB en relació al TIL

Moció presentada per el PI a tots els municipis on hi te representació, es cert que en  Aquests moments no te el mateix sentit que fa unes setmanes però vist les darreres actituds que ha tingut la Conselleria d’eduació envers els sindicats i a la mesa d’educació i vist que encara no s’han donat unes instruccions clares als centres hem considerat oportú continuar amb la moció, sobretot pel que fa al darrer punt on es demana un diàleg real amb els agents socials i tota la comunitat educativa.

APROVADA:
VOTS A FAVOR: 14 (5PP, 5 PI, 2 PSOE, 1 PSM, 1ERAM)
VOTS EN CONTRA: 0
ABSTENCIONS:  3 (2A, 1 UMP)

11.- Moció presentada pel grup polític municipal A per instar a la consellera d’Educació del Govern de les Illes Balears a reprendre negociacions amb els comitès de vaga; cessament de càrrecs i assumpció de despeses ocasionades que la suspensió del TIL pugui ocasionar als centres que ho necessitin     

Aquesta moció també fa referéncia al TIL i a més de demanar reprendre el diàleg per obrir les negociacions  i demanar a la Conselleria que sen faci càrrec de les despeses addicionals que hagi pogut crear el TIL i va un poc més enllà demanant la cessió o dimisió Den Bartomeu Isern i na Bel Cerdà.

El PI dóna recolzament a la moció ja que considera que els màxims responsables de crear i avalar el desgavell que ha estat el PTIL, també han d’assumir  la seva reponssabilitat política hi hauríen de dimitir i en el seu defecte ser destituits. Així com també responsabilitza a la Conselleria de les despeses addicionals que hagi pogut causar el TIL i en el seu cas es faci càrrec d’aquesta despesa.

APROVADA:
VOTS A FAVOR: 11( 5 PI, 2 A, 2 PSOE, 1PSM, 1ERAM)
VOTS EN CONTRA:0
ABSTENCIONS: 5 (4 PP, 1 UMP) amb la no presència den David Alonso

12.- Moció presentada pel grup polític municipal A de sol·licitud al Cap de la Demarcació de Costes en Illes Balears de l’estricte aplicació de la Llei de Costes en matèria d’infraccions i sancions respecte els fondejos il·legals i altres activitats nàutiques i de platja 

APROVADA:
VOTS A FAVOR: 16 (5 PP, 5 PI, 2 A, 2 PSOE, 1 PSM, 1ERAM)
VOTS EN CONTRA: 1UMP
ABSTENCIONS:

4 responses to “Postura el PI al Ple ordinari d’Octubre de 2014

  1. Impresionant el cinisme del batle de Pollença sortint al Punt Informatiu xerrant de corrupció, quan ja ha demanat sobres a mig Pollença per “olvidar” obres ilegals. O se pensa que la gent es beneita o li pega la doble personalitat quan venen eleccions…

  2. els alternatius mai els va be res si no ho fan ells o els seus amiguets, a més ells tenen la veritat absoluta i són els únics que saben el que signifiquen les coses, com per exemple la participació o la consulta

  3. el mes coherent del pp es en David Alonso que al manco defensa els seus companys i la politica del seu partit. Els altres són del partit den Tomeu del Juma i dels seus interesos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s