“L’important és el que defensam, la nostra terra, i no els pactes; el PI és aquí per liderar”

IMG_9527.JPG

Josep Melià ha estat elegit president del PI Mallorca en el primer Congrés de Mallorca del partit amb el 94% dels vots dels més de tres-cents participants; Maria Pascual n’és la vicepresidenta i Vicenç Coll el secretari general.

El Primer Congrés de Mallorca del PI-PROPOSTA PER LES ILLES ha elegit president de l’executiva a Josep Melià qui ha començat el seu discurs d’agraïment mencionant a “un mallorquí singular”, Miquel dels Sants Oliver per ser, entre d’altres coses, “un dels primers grans teòrics del mallorquinisme polític”.

I és que la importància de tenir una identitat pròpia per defensar les illes davant l’estat en matèries com l’econòmica han centrat bona part de la seva intervenció: “Els pressuposts generals de l’Estat constaten, una vegada més, que som a la coa de les inversions. No es poden enviar 3500 milions d’euros sense retorn perquè estam empobrint la societat”.

Més de 300 afiliats han participat en el Primer Congrés de Mallorca que ha tengut lloc a la Universitat de les Illes Balears “un lloc que no s’ha triat per casualitat”, ha explicat el president de Mallorca del PI, “n’hi ha que creen conflictes socials i a les aules sense tenir en compte el paper de la UIB. És important saber tres llengües però també és important defensar la nostra. En el PI deim no al TIL, sí al consens i sí al paper de la Universitat”.

Josep Melià ha recordat també que l’educació i la cultura mallorquines són els eixos de treball del PI, “hem de creure també en la nostra cultura i les seves potencialitats d’indústria i promoció”, ha afegit. A més, ha insistit en el paper del Consell de Mallorca “una administració que tenim en estat vegetatiu, sense lideratge, sense exercir el paper que li correspon”. En aquest sentit el president de Mallorca ha defensat l’existència d’un Consell “amb unes funcions clares, sense duplicitats i amb lideratge”.

La proximitat i el municipalisme són les eines del PI-PROPOSTA PER LES ILLES. “Aquest és un projecte de generació de consciència de país. No podem consentir l’autoritarisme, la democràcia no és anar a votar cada quatre anys”, ha reclamat Melià. “Volem un projecte autocentrat. Allò important és el que defensam no amb qui pactarem ni si pactarem. Tenim identitat pròpia, no som el complement de ningú. Som aquí perquè és necessari un projecte que defensi els interessos d’aquesta terra, som aquí per liderar”.

La vicepresidenta del PI Mallorca, Maria Pascual, ha aprofitat el Congrés de Malllorca per a presentar-se: “sóc aquí perquè estim Mallorca per damunt de tot”, ha dit en referència a la seva recent entrada en política. “No és pot seguir amb aquesta manera de fer les coses, el sistema democràtic és implicació i quan qualque cosa no funciona ens hem d’implicar”.

Vicenç Coll, elegit secretari general del PI Mallorca ha recordat que el PI va néixer amb il·lusió fa gairebé 20 mesos, “aquella il·lusió s’ha concretat en un projecte seriós, amb un ritme constant i ferm, sense perdre el contacte amb el que passa al carrer”.
En aquest sentit el president del PI-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS, Jaume Font ha donat l’enhorabona a tot l’equip que ho ha fet possible, “als afiliats, als organitzadors, a la gent del carrer que ens dóna suport i a Josep Melià per la seva feina, la seva lleialtat, per estar sempre disponible”, ha afegit. “El PI ha d’ajudar a la gent a estar còmode dins casa seva i això només és possible estant presents als ajuntaments, als Consells, al Parlament però sobretot a Madrid. En el món hi ha moltes causes nobles, la nostra és defensar els interessos de les Illes Balears”

EXECUTIVA EL PI MALLORCA
President: Josep Melià
Vicepresidenta: Maria Pascual
Secretari General: Vicenç Coll
Tresorer: Miquel Porquer
Vocals: Domingo Bonnin, Lucia Driessen, Mateu Ferrà, Gori Ferrà, Bartomeu Galmés, Bartomeu Gili, Bartomeu Gomila, Bartomeu Lladonet, Miquel Llompart, Catalina Reinés, Joan Ribot, Catalina Riera, Francisca Rufiandis, Joan Sagrera, Antoni Salas, Antoni Serra, Joan Serra, Biell Vidal, Margalida Villalonga, Joan Carles Verd i Joana Xamena.

Membres Nats: Jaume Font, Antoni Pastor, Antoni Amengual, Martí Ballester, Rafel Ballester, Marilen Capllonch, Lluc Capó, Josep Franco, Bel Febrer, Francisco Martínez, Xisca Mora i Maria Antònia Sureda.

IMG_9525.JPG

One response to ““L’important és el que defensam, la nostra terra, i no els pactes; el PI és aquí per liderar”

  1. Enhorabona pep. T ‘ho mereixes. Necessitam el Pi per fer pais i patriotes com en Pep Melia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s