“UN PAISATGE, 100 MIRADES. Un matí a la Cala de Sant Vicenç seguint les petjades de Sorolla i experimentant el plein-air”.

IMG_9518-1.PNG

El proper dissabte dia 18 d’octubre 2014 a les 12.00 h es durà a terme una jornada oberta al públic, enmarcada dins l’actividad de CaixaForum Palma “Sorolla. El color de la mar”. Serà a Cala Clara, al aire lliure i la durada aproximada serà de 1 hora i 30 minuts.

El públic es composarà dels assistents al curs de pintura de paisatge “La paleta de colors de Winsor and Newton” i altres pintors plenairistes, famílies i públic en general. L’activitat general estarà conduïda per monitors, que donaràn els torns de paraula i ens faràn observar alguns aspectes als espectadors; finalment, ens proposaràn la realització de les activtats previstes, que seràn:

1.- Artistes plenairistes pintant la Cala Sant Vicenç i explicació a càrrec del professor del curs de pintura de paisatge “La paleta de colors de Winsor and Newton”. Els artistes arribaràn envers les 10.00 h. a fi de que el públic assistent podrà anar seguint la seva evolució.

2.- Conferència de Nina Ferré, llicenciada en història de l’art, que explicarà la relació del pintor Joaquim Sorolla amb la Cala Sant Vicen´(tant des del punt de vista biogràfic com artístic) així com la Cala Sant Vicenç plasmada per altres artistes i autors al llarg del temps (pintors, fotògrafs, poetes…). Amb aquesta conferència es pretén destacar la idea de la diversitat de visions sobre un mateix espai.

Ahir i avui: què suposa avui en dia arribar a la Cala de Sant Vicenç i plasmar-la? I abans?. En veu alta compararem les facilitats actuals, la diversitat de mitjans… i ho compararem amb què passava antigament. Per això, s’empreràn estris i equipament d’un plenairista d’entorn 1900 (carro educatiu que conté tot el material) i equipament actual (de pintors i també de qualsevol de nosaltres que ho pot captar amb el móvil) a partir d’aportacions del públic o dels amateurs; fotografía, postals (per omplir amb poemes, dibuixos, …).

Com podeu veure, es tracta d’una activitat molt interessant. Joaquim Sorolla va ser un pintor i personatje vinculat molt especialment a la nostra Cala, inmortalitzada a la seva obra.

Les places son limitades. El telèfon per la inscripció es el 971178512.

Si voleu més informació:

http://agenda.obrasocial.lacaixa.es/ca/-/un-paisaje-cien-miradas?centros=caixaforum-palma.

<a href=

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s