El PI presenta una moció als ajuntaments per instar al Govern a acatar la resolució del TSJIB

IMG_9496.JPG

La sectorial d’Educació d’EL PI-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS, presidida per Martí Roca, recorda que tot i els canvis al Govern i els recursos presentats, l’ensenyança del Tractament Integrat de Llengües és il·legal i no en pot demanar l’aplicació.

El president balear, José Ramón Bauzá, defensa que el Tractament Integrat de Llengües (TIL) continuï en vigor malgrat la sentència que l’anul·la i la interlocutòria que en suspén cautelarment l’aplicació. El PI entén que, amb aquesta actitud, Bauzá desafia als tribunals quan en lloc d’acatar les resolucions judicials, recomana als centres mantenir l’aplicació del model a les aules.

És per això que des de la sectorial d’Educació del PI s’ha elaborat una moció a presentar a tots els ajuntaments amb representació del partit segons la qual s’insta al cap de l’executiu a acatar les resolucions judicials per poc que li agradin. El PI recorda que el passat 23 de setembre la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) anul·là el decret del Govern que regula l’aplicació del TIL i que la mateixa sala adverteix que la nul·litat no es pot ignorar, ni permet continuar com si no hagués passat res.

Tot i els efectes que la resolució ha tengut en els canvis del Govern, el president balear, José Ramón Bauzá, ha defensat sempre que el Tractament Integrat de Llengües (TIL) continua en vigor i anima als centres a aplicar-lo. El PI entén que Bauzá desafia la justícia amb aquesta actitud i sense donar instruccions clares sobre la seva suspensió obligatòria.

Proposta per les Illes demana, una vegada més, que es recuperi el diàleg amb els agents socials i la comunitat educativa per tal de definir un model lingüístic i educatiu estable i de consens, i recorda que mentre es creen conflictes on no n’hi havia, les ratios d’alumnes per aula no deixen de créixer, manquen professors, i no es cobreixen les baixes dels mestres inferiors a 15 dies, entre moltes altres mancances només en educació.

One response to “El PI presenta una moció als ajuntaments per instar al Govern a acatar la resolució del TSJIB

  1. a veure si hi ha un poc de seny , que aquest govern és un desastre, ens han fet perdre quatre anys en educació. Desastre pepero

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s