Menys prepotència i més consens

L’anul·lació del Decret que regula el Tractament Integrat de Llengües per part del Tribunal Superior de Justícia de Balears és “una nova galtada a la manera de fer política d’aquest executiu”. PROPOSTA PER LES ILLES exigeix al president José Ramón Bauzá que aturi aquest despropòsit i pacti, d’una vegada per totes, un projecte educatiu que garanteixi l’estabilitat i la continuïtat del sistema.

Com ja va passar fa un any, la justícia ha tornat a tombar el projecte educatiu del Govern de les Illes. En aquesta ocasió, el Tribunal Superior de Justícia de Balears considera que el TIL vulnera un dels principis de l’Estatut d’Autonomia: no s’ha consultat la Universitat de les Illes com a òrgan de referència en matèria lingüística. Des del PI fa més d’un any que s’insisteix en que ha de ser la UIB, juntament amb els professionals del sector docent, qui elabori un projecte educatiu de futur que compti amb el consens de totes les forces polítiques. Només així es podrà garantir la continuïtat i l’estabilitat del sistema. Tanmateix, com demostren els darrers esdeveniments, l’executiu de José Ramón Bauzá va en direccció contrària.

EL PI reclama una vegada més que s’aturi aquest despropòsit. Segons Josep Melià, vicepresident de la formació, la decisió del TSJIB és “una nova galtada a la manera de fer política d’aquest executiu. El Govern necessita menys prepotència i més consens”. En aquest sentit, Melià apunta que “alguna cosa es deu haver fet molt malament quan la justícia te lleva la raó per segona vegada”. I es demana: “ara què? Seran capaços de reflexionar? O seguiran pel camí de la imposició?”

Tot fa pensar que hauran de ser les urnes les que posin fre a aquesta situació. Així i tot, el PI lamenta que tant pares, com alumnes i docents hagin patit la política del president Bauzá durant quatre anys, un temps que es podria haver aprofitat per avançar en qualitat educativa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s