Un gran pacte que asseguri l’estabilitat del sistema

El darrer curs escolar de la legislatura comença com va acabar: sense consens i amb un conflicte obert entre el Govern i els docents. Proposta per les Illes recorda que totes les lleis aprovades en solitari, com ara la LOMQE, estan condemnades al fracàs. El PI reclama a la Consellera Joana Maria Camps que escolti els professionals sense els quals és impossible el·laborar un pla educatiu de futur.
  
El gran fracàs de la Llei Orgànica 8/2013 per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE) és que neix sense cap tipus d’acord. El mateix passa a les Illes amb el Tractament Integrat de Llengües impulsat pel Govern de José Ramón Bauzá. La manca de consens fereix de mort qualsevol projecte educatiu, condemnat a desaparèixer amb els canvis de govern successius.
Davant això, EL PI-PROPOSTA PER LES ILLES demana, una vegada més, un gran pacte per l’educació que n’asseguri l’estabilitat a llarg termini. El PI considera que és inadmissible l’estat d’ansietat que es genera tant a les famílies com al cos docents, sotmesos a la voluntat del Conseller de torn sense tenir en compte criteris pedagògics ni escoltar els professionals.
En l’inici del darrer curs escolar de la legislatura, PROPOSTA PER LES ILLES reclama a la consellera d’Educació Joana Maria Camps que es replantegi la seva actitud: mai com ara s’havia viscut un enfrontament tan acarnissat amb el sector docent. Aquest govern no només ha obert velles ferides en matèria lingüística i ha trencat un dels grans consensos com era la Llei de Normalització, sinó que a més, ha ignorat les veus dels experts i ha deixat fora del debat la Universitat de les Illes Balears. El PI demana a Camps que culmini la seva tasca al capdavant d’Educació amb un gest de responsabilitat i sentit comú, s’assegui amb els docents i escolti les seves preocupacions.
Si això no fos possible, el PI confia que la nova majoria parlamentaria sorgida de les properes eleccions autonòmiques sigui capaç de reconduïr la situació amb seny, consens i visió de futur.

Josep Melià: “No es pot mirar cap un altre costat mentre 1500 mestres et toquen a la porta demanant que els escoltis”

El PI-Proposta per les Illes demana que s’abandoni la política d’imposició. Coneixement de llengües sí, però nascut des del consens, amb dotació econòmica, planificació i recursos. 

El PI-Proposta per les Illes considera que un Govern que diu que els docents que no han fet vaga avalen les polítiques educatives de la Conselleria és un Govern que encara no ha entès res.

“No es pot gestionar pitjor un conflicte”, declara el president del PI, Jaume Font. “S’ha d’abandonar aquesta política d’imposició”. El PI considera que la conselleria d’Educació ha de tenir en compte les associacions de professionals a l’hora de debatre lleis que posteriorment els afectaran, “és de sentit comú”.

En aquest sentit el Govern ha tornat a fracassar en la gestió del conflicte educatiu, “i ja n’hem perdut el compte”, quan en nega fins i tot la seva existència. El PI exigeix diàleg, talant, consens i recorda que el Govern és el responsable de donar estabilitat i tranquilitat al sistema. “No es pot mirar cap un altre costat mentre 1500 mestres et toquen a la porta demanant que els escoltis”, afegeix el vicepresident Josep Melià.

Aixi mateix, el PI considera admirable la perseverància dels docents que a més, han demostrat el seu compromís amb la societat i en comparteix els objectius: trilingüisme sí però amb el consens de la comunitat educativa i amb una dotació econòmica suficient, amb planificació i amb recursos.

2 responses to “Un gran pacte que asseguri l’estabilitat del sistema

  1. Pareix que la conselleria d’educació ha encetat una política de radicalitat encara més accentuada per intentar desequilibrar la comunitat educativa, esper que no caiguem en el parany i que el seny, que sempre han tingut mestres , alumnes i pares, seguesqui aquest any , que serà dur i anormal.
    Ànims a tota la comunitat educativa que tenen uns responsables polítics ineptes, cecs i irresponsables.

  2. Després d´un any de lluita dels docents, i una part important de la societat balear, crec que l´actuació del govern i de la Conselleria encapçalada per la Moma han ratificat tots els pronòstics. Crec que el conflicte està estancat i l´unica solució son les urnes. Esperem que una nova majoria sàpiga arribar a un acord prou sòlid i ample per l´Educació. I si les properes eleccions autonòmiques no ho componen, potser aquest país ja no té solució.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s