“La lluita d’aquest Govern contra el lloguer turístic és sectària i irresponsable”

platja-palma

El vicepresident del PI-PROPOSTA PER LES ILLES mostra la seva preocupació per l’avantprojecte de decret que regula la Llei Turística. Segons Josep Melià, el nou reglament era una oportunitat per “recuperar l’equilibri i el seny” i en canvi, nega l’existència d’una “demanda turística” que s’ha de regular.

“El Govern nega la realitat i lluita contra una part del nostre turisme”. Amb aquestes paraules ha definit Josep Melià l’avantprojecte de decret que ha de regular la Llei Turística en aquells punts que fan referència al lloguer d’habitatges vacacionals. Segons el vicepresident de PROPOSTA PER LES ILLES l’esborrany dificulta el desenvolupament d’una realitat econòmica, en comptes de regular-la amb una normativa equilibrada: “és una oportunitat perduda per el·laborar un nou reglament que recuperi l’equilibri i el seny. Tot el contrari. S’imposen exigències tan absurdes com haver de demanar permís als veïnats per poder llogar un immoble”.

 Per a Melià es tracta d’un comportament “sectari” ja que “a uns se’ls donen moltes facilitats i per als altres, tot són prohibicions i entrebancs. És una irresponsabilitat negar una demanda turística a la qual no podem renunciar”.

En aquest sentit, el PI reclama al Govern de José Ramón Bauzá que “legisli per a tot el sector i no només per a les grans empreses.” Recorda, a més, que s’ha anunciat la presentació d’una proposició de llei al Parlament per modificar la normativa 8/2012 del turisme de les Illes. El text inclou una disposició addicional on s’especifiquen els requisits necessaris que, segons PROPOSTA PER LES ILLES, haurien de complir les vivendes per poder-se acollir a aquest tipus de lloguers, que de manera resumida, són els següents:

· Haver presentat la declaració responsable d’inici d’activitat turística

· Només s’hi poden acollir habitatges plurifamiliars amb un màxim de 4 dormitoris i 2 places per habitació. S’haurà d’acompanyar de la cèdula d’habitabilitat

· Dotació mínima d’un bany per cada tres places.

· Els habitatges hauran de tenir una antiguitat mínima de tres anys.

· Els ajuntaments podran establir zones en que quedi exclòs el lloguer de temporada.

3 responses to ““La lluita d’aquest Govern contra el lloguer turístic és sectària i irresponsable”

  1. Joan Martorell. Primer de tot gràcies per llegir i participar a la Punta. Coincidim plenament amb el que tu dius, si has llegit altres articles d’aquesta temàtica que hi ha en aquest mateix bloc, hauràs pogut veure que el PI ha estat treballant a nivell de Parlament. Però és cert que a nivell de poble possiblement Pollença és el poble més interessat en aquesta regularització, per això precisament estem treballant en una moció que tenim previst poder presentar al ple de octubre.

  2. Donç, perqué no proposau al Plé del Ajuntament una moció per instar al Govern a no tirar endevant el decret?

  3. es veu que el PP esta en mans dels hotalers i aquí el batlle calla i no diu res no sigui que li fotin el cami

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s