PP I PI ARRIBEN A UN ACORD PER REDISTRIBUIR-SE LES ÀREES DE GOVERN FINS A FINAL DE LEGISLATURA

20140708-105109-39069685.jpg

PP i PI han arribat a un acord per redistribuir-se les àrees de govern a l’Ajuntament de Pollença fins a final de legislatura. La incorporació de tres regidores Teresa Ferré (ara PI abans CxI), que va entrar en el lloc de Miquel Ramón; i les germanes Marilén i Margalida Capllonch (ara PI abans Lliga), que s’incorporaren una vegada els regidors no abscrits Malena Estrany i Tomeu Fuster varen presentar la seva renuncia, ha portat a l’equip de govern a replantejar-se el repartiment dels diferents departaments.

A partir d’ara, el PI passarà a assumir quatre àrees que gestionava el PP (Participació Ciutadana, Fires, Mercat, Comerç) a més de les biblioteques de Pollença i del Port de Pollença, Ràdio Pollença i el Festival de Pollença.

La regidora Teresa Ferré es posarà al capdavant de la Delegació de Sant Vicenç i també es farà càrrec de les àrees de Fires, Mercat, Comerç i Participació Ciutadana. La Delegació de Sant Vicenç ja la gestionava el Pi .

El primer tinent de batle Martí Roca deixarà de gestionar Educació i Mediació Cultural que passaran a mans de Marilén Capllonch. El regidor Martí Roca passarà a gestionar el Festival de Pollença i continuarà amb els Serveis Municipals. Marilén Capllonch també assumirà les biblioteques municipals.

La regidora Margalida Capllonch serà l’encarregada de gestionar Ràdio Pollença i l’àrea de Joventut.

No s’incrementa cap dedicació exclusiva. El regidor Joan Ramón Mateu passa a integrar la Junta de Govern a l’Ajuntament de Pollença.

El batle de Pollença, Bartomeu Cifre, ha comentat que l’acord s’ha estorbat per “una qüestió de responsabilitat mútua, volíem escollir les millors persones per obtenir els millors resultats i no hi ha res més darrera”.

“Esperem que aquest acord serveixi per fer més feina per Pollença. En el PI hem considerat oportú posar Pollença per damunt dels interessos del partit”, ha afegit el president del PI a Pollença, Rafel Ballester.

“Ara es tracta de seguir fent feina de la forma més eficient i efectiva possible–ha afegit el primer tinent de batle, Martí Roca ( Pi )- i, per això, el traspassos de les àrees es farà de forma suau perquè la gestió no es pugui veure ressentida”.

18 responses to “PP I PI ARRIBEN A UN ACORD PER REDISTRIBUIR-SE LES ÀREES DE GOVERN FINS A FINAL DE LEGISLATURA

 1. Ok, veig que no ens entendrem mai. Només el temps dirà qui dels dos anava ben encaminat. Salut!

 2. Crec que tots sabem el que volem però pareix que no tots sabem el que podem. El que ens agradaria al PI ho tenim molt clar però això depen dels ciutadans i, la majoria, va donar un clar recolzament al PP.

  Un pacte, com és el cas del pacte de govern a Pollença, té un contingut molt concret i, en aquest cas, no va en contra dels Principis i objectius del PI. I pot haver conductes o actuacions d´alguns companys de govern que no ens agradin però això no necessariament va en contra del contingut de l´acord de govern. Si passés no dubtis que el pacte quedaria romput. La credibilitat de la gent no se guanya en plantejaments previs sino amb les actuacions que fas. I això ferà el PI, prescindint de plantejaments previs o discursos de moda, poc a poc i dia a dia fent les coses be.

 3. Mai he dit que el PP se comporti com ho fa perque tengui un pacte amb el PI, no se que vols dir amb aquest comentari, no l’entenc. Vivim temps en el que han de quedar bem clares les postures polítiques dels partits, cap on van, que defensen, a qui defensen, han d’esser el màxim de clars possibles perque els ciutadans estam farts de mentides i de mitges tintes i del dic crec això però faig lo contrari per, per exemple, com tu dius, la “governabilitat” d”um ajuntament. Com puc creure jo que aquest pacte funcionarà si les”primeres”paraules del PI a Pollença va esser una dura crítica al batle? Com puc creure jo que el PI defensarà tot el que diu al seu programa quan pacte amb un partit “antagònic” maldament sigui s un poble? Voldrà el PI ajudar a la governabilitat de la CA a les pròximes eleccions si el PP necessita un soci de govern? Perillòs el joc a on heu entrat

 4. Si el PP se pot comportar com tu dius, UNA, a la majoria del territorio de les Illes és perquè disposa d´un ampli recolzament electoral dels ciutadans i no perquè el PI tengui un acord o pacte de govern a Pollença!!. De fet…. a Pollença el PP no té actuacions contra la nostra llengua i cultura com a altres llocs, evidentment, perquè el PI no les recolzaria. Les competències municipals no s´exerceixen de forma absoluta ni despòtica i manco amb despreci cap a la nostra llengua o cultura…….. si fos així, s´incompliria el pacte de govern que va signar el PI.

  Tot son opinions de com cal fer front a les polítiques del PP. El que no comparteixe el PI és que la solución sigui l´inestabilitat del governs en minoria perquè, al final, les pateixen els ciutadans. Tampoc compartim les polítiques del “tot o res” o la manca de pactes o diàleg perquè això no porta enlloc. I aquesta posició del PI, davant l´actual conjuntura, és la correcta………segons la meva humil opinió.

 5. Molt bé Pinero, es la teva opinió i la respet. La meva es la que he exposat abans i la torn a repetir; el PI ara té la oportunitat de demostrar que el que diu es alguna cosa més que paraules. Segons la meva opinió no ho està fent donant suport al PP, maldement sigui a un poble, aquí, a Pollença. El PP està fent molt de mal a la nostra comunitat i s’està comportant d’una manera absolutista, dêspota i amb un absolut despreci per la nostra cultura. El partit que governa a Pollença es el PP, per tant, el PI és soci del PP. Malament, segons la meva humil opinió.

 6. UNA…..idò segons tú i els postulats que tú entens, cap partit polític podria governar si no té majoria absoluta….. ja me diràs perquè els partits que ara configuran l´Oposició a Pollença, que se suposa tenen afinitats, no poden arribar a cap acord que possibiliti un govern?. Els resultats d´una fita electoral son molt importants en Democracia, i a Pollença, per exemple, els ciutadans no varen donar la majoria absoluta que sí donaren a les Illes Balears o al Parlament Autonòmic. Així a Pollença el PP per governar necessita de pactes i, en canvi, al govern autonòmic i al Parlament no. A Pollença no se fan les lleis que tú, UNA, tan critiques. De fet, a Pollença ens hem alineat en contra d´aquestes lleis (per exemple el TIL, els retalls en sanitat i educació, la llengua, la protección del nostra patrimoni, …). Potser una visió reduccionista de la política pugui ser entesa com ho fas tu UNA però això en sí mateix no es ni bo ni dolent. Sols constata que hi ha diferentes postures d´entendra la pluralitat democràtica. Pel PI arribar acords per damunt de les diferències per afavorir la governabilitat de les Administracions publiques i el servei a la ciutadans són prioritaris.

 7. Una cosa es pactar amb partits en el que les postures claus són parescudes i l’altre es pactar amb un que està a anys llum de l’altre , cosa que passa amb el PP i el PI, sempre tenint en conta els postulats de cada un, no es que jo m’inventi res. En política, si vols esser mínimament creible, sobretot avui en dia que els ciutadans estam tan escalivats, s’ha d’esser coherent amb el que es predica i com s’actua. El PI de moment no ho fa; pactant amb el PP recorda massa avantpassats seus que pactaven amb el dimoni només per governar.

 8. Com vaig dir en el seu moment, deixar un govern amb minoria i subjecte a la voluntat de l´Oposcició és una possibilitat i permet diferentes postures. Moltes vegades l´Oposició actua amb finalitat i objectius diferents i que no sempre duen aparellada la responsabilitat que hi ha d´haver a l´exercici del govern. I també el govern si depen d´un pacte o de recolzaments té límits per desenvolupar el seu programa. Uns poden opinar que és millor un govern amb Minoria i, altres, que millor tengui una Majoria suficient per poder desenvolupar un govern en certa estabilitat. Per opinions hi ha colors!!!. ……..Pareix, dins l´actual conjuntura, que les properes fites electoral no duran aparellades Majories Absolutes…..i davant això crec que és molt mes viable la política dels acords i de l´entesa encara que sigui amb dosis de renuncia que no la intransigencia dels postulats del “tot o res”.

 9. Abans de pactar amb el PP s’hagués pogut cercar una altra via de consens amb altres partits o deixar que el PP governàs en minoría, perquè no?. Pactar amb el PP es seguir-li el joc, vos agradi o no vos agradi, només per dignitat i per coherencia amb el que predica el PI MAI s’hauria d’haver pactat amb el PP, maldement sigui a un poble. L’excusa de l’estabilitat a mi no me val. No sé com en Font i els altres caps del PI poden criticar oberta i públicament el batle un dia i el se’n demà seguir governant amb ell: a n’això que li deis, governabilitat o hipocresia?

 10. Quina és l´alternativa a l´actual govern a Pollença?……venga, que sortin els valents i proposin una alternativa al govern municipal. Per desgracia i curtó de mires…..ja sabem el que passa: uns volen i no poden i altres, simplement, no volen. D´això el poble no en té la culpa?. Excuses?…..jo li diría sentit comú i pragmatisme…..casi si voleu responsabilitat i valentia perquè afavorir la governabilitat en les actuals circumstàncies, això es generositat. I tots tranquils!!…en raó o sense, després, quan hi hagui unes noves eleccions municipals, ja sortirà una nova majoria que podrá fer un nou govern.

 11. Aqui ha gent que li agrada embullar la troca , crec que esta ben clar que el PI i el PP estan allunyats amb molts de temes, però del que es parla es d’un pacta a Pollença , que malaugradament no te competències en molts dels problemes que han creat els peperos. A més ja està be de criticar per criticar, si sou tan valents proposau un equip de govern diferent… No ho heu fet en el passat quan teniu certes possibilitats, vos creis que criticant ja esta tot fet i crec que cada cop mes es vue el llauto

 12. Jo lo que no entenc és com un partit com el Pi, que teòricament, segons els seu postulats, està a anys llum del PP, pot governar amb ells. Quina estabilitat hi pot haver al govern municipal sin els dos partits que governen no s’entenen? Perquè, sempre segons els postulats del PI, PP i PI no es podren entendre mai (educació, llengua, serveis socials… totalment oposats) Com ens ho menjam a això? Que hem de pensar que, o bé, el PI claudicarà en coses en les que no hauria de claudicar (el PP mai claudica, sempre fa el que vol (mirau la Consellera Camps que va consentir que un home estigués ben a prop de la mort, en vaga de fam i no se li va moure ni un pel (només per això, el Pi de Pollença (2 mestres, una treballadora de l’educació) no hauria de consentir governar amb el PP) o bé fan comèdia i l’únic que volen es preparar-se per pactar a les autonòmiques. El temps ho dirà; però sigueu valents i no poseu com excusa la governabilitat de Pollença, digueu que volieu gobernar, sigueu sincers.

 13. Amic Arrux…”CxI, abans i ara el PI, sempre ha dit que el millor pel poble és un govern estable”. Com el d’aquesta legislatura? Me part i me tronch !

 14. El PP governa perquè és l´unic partit que va tenir recolzament electoral suficient i capacitat per poder fer govern. Tots els altres no. Amic Despertaferro…a partir d´aquí te pots fer les palles mentals que vulguis.

  No sé si CxI o el PI s´ha reunit o a demanat cap reunió amb els partits de l´Oposició. El que sí sé (o he pogut saber), per haver-ho lleguit tan al bloc de Alternativa com el del PSM, és que ells a n´aquesta legislatura no se plantejaven ni podien governar. El motiu, segons ells mateixos, és la impossibilitat de poder coordinar els continguts dels programes electorals dels diversos partits i, a més, la quantitat de partits polítics necessaris per l´acord. Jo en això ho he resumit dient “negativa a fer govern o negociar un pacte”, ho trobes exagerat?…jo, no.

  Quan aquests partits de l´Oposició ja diuen públicament que no hi ha possibilitat de fer pacte …….crec que significa admetre que governarà la llista més votada i que ells no pactaran. Ells voldrien que el govern municipal estàs en minoría?………això ja és opinable. Crec que CxI, abans i ara el PI, sempre ha dit que el millor pel poble és un govern estable. També CxI, sempre fins i tot abans d´entrar al govern, varen mantenir que ells donarien recolzament a qualsevol pacte de govern estable (tan de dretes com d´esquerres), hi estassin ells inclosos o no……………però clar!!, ara amic Despertaferro, la memòria es interessada i vos interessa més parlar de “cadires” i de “culpes”.

 15. Arrux…”negativa de tots el partits que actualment configuren l´Oposició a fer govern o negociar un pacte”??? D’on t’ho treus això? Ha demanat mai CxI als altres partits cap reunió per negociar un pacte de govern? La Lliga podia triar i va escollir PP. No pretengueu traspassar la culpa de que a Pollença governi el PP als partits de l’oposició, ja que el qui l’hi aguanta és el PI. Si teniu mala consciència la vos confitau, però no la vulgueu encolomar a ningú.

 16. Deia en Jaume Font a la presentació del PI a Pollença que el Batle no havia actuat correctament a les negociacions per configurar el nou govern municipal de Pollença però no obstant això, per responsabilitat amb el poble, els regidors del PI havien assumit els acords per donar estabilitat en el govern. Encara que no la comparteixo, puc entendre la postura. I l´entenc per dos motius: el primer, per la negativa de tots el partits que actualment configuren l´Oposició a fer govern o negociar un pacte (cap vol renunciar a res i no se poden entendra, és allò que en diuen “o el que jo dic o res”) i, segon, els regidors del PI se varen presentar dins dues llistes electorals diferentes, amb projectes diferents i sense un projecte de govern que estigui avalat pels ciutadans. Davant això puc entendre, encara que reitero no compartir, la postura constructiva de afavorir un govern estable a Pollença…..l´alternativa es el desgovern i la demagògia.

  I malgrat entendra la situació, davant les postures absolutes i intransigents dels partits de l´Oposició i la manca de aval electoral del projecte del PI a Pollença, no puc entendre que els regidors del PI no posin de manifest, a través de les seves actuacions, les declaracions del seu propi President ( tan en Jaume Font com de´n Rafel Ballester) quan diuen que el Batle confon “comandar amb governar”. Potser el govern del PP sigui el més recolzat electoralment parlant però per governar necessita un pacte de govern que el limita i condiciona, i si el Batle no ho fà be, els citadans tenen dret a coneixer el per què ho diuen els seus propis companys de govern…………això es diu lleialtat al poble.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s