Subvencions per a rotolar en català

Des de el PI sempre hem lluitat per la defensa i el foment de la nostra llengua, evidentment ens hagués agradat poder destinar una partida més grosa per aquestes subcencions, però l’ajust pressupostari i el fet fet que en l’exercici anterior no s’exeuris la partida destinada a aquestes han fet que només s’hi destinin 3000€.

català

L’AJUNTAMENT DE POLLENÇA SUBVENCIONARÀ EN UN 50% LA RETOLACIÓ I PAPARERIA EN CATALÀ PER FOMENTAR LA NORMALITZACIÓ LÍNGÜÍSTICA ENTRE LES EMPRESES DEL MUNICIPI

El Consistori pollencí atorgarà una subvenció d’un 50% de la factura a aquelles empreses i comerços que elaborin impresos, rètols, etiquetes, bosses, paper d’embolicar, cartes de restaurant, etc. que siguin d’ús habitual i que estiguin només en llengua catalana. En el cas de l’edició d’impresos adreçats a un públic molt heterogeni des de l’Ajuntament s’apunta que es podrà utilitzar la versió catalana acompanyada d’altres llengües, amb la condició que el text en català estigui en primer lloc.

“Normalitzar l’ús d’una llengua consisteix a fer-la servir en qualsevol àmbit; mentre en determinades circumstàncies aquest ús no sigui possible, aquesta llengua estarà en una situació de anormalitat. Per tant, l’objectiu primordial del nostre Consistori és el d’aconseguir un increment en l’ús de la llengua catalana dins l’àmbit econòmic, ja que aquest constitueix una part molt important en la vida quotidiana del poble”, apunta el regidor de Normalització Lingüística, Joan Ramon Mateu.

És dins aquest context que l’Ajuntament de Pollença pretén donar un nou impuls a l’ús de la llengua catalana i fomentar la normalitat lingüística.

Mateu explica que “en general la subvenció consistirà en un 50% del total de la factura, però els criteris poden canviar segons quin sigui l’objecte de la subvenció. En la majoria de casos no es podrà superar els 150 euros per subvenció i en tot cas mai es superarà els 450 euros”.

L’Ajuntament fa comptes atendre les peticions per estricte ordre d’entrada al Registre de l’Ajuntament. La quantitat que estipulen els pressuposts municipals per a aquest concepte és de 3.000 euros, una vegada esgotada aquesta partida no es podran concedir més subvencions. El Serveis de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Pollença hauran de revisar els documents objecte de la subvenció. Des del Consistori també s’apunta que per obtenir aquest ajut econòmic s’haurà de lliurar la factura corresponent, després que l’empresa l’hagi pagada, i un exemplar d’allò que hagi estat objecte de subvenció, llevat que la subvenció sigui per a retolació, cas en què s’haurà de lliurar una fotografia del lloc on s’ha d’instal·lat el rètol; en el cas que es col·loqui un rètol en català en substitució d’un anterior en una altra llengua, es presentarà, a més, una fotografia del rètol que es retira.

 

Enllaç a la subvenció

One response to “Subvencions per a rotolar en català

  1. Si el PI n’ha de demanar una, d’aquestes subvencions, millor primer aprendre a escriure… i alerta a “rodolar”…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s