LA PEIXATERIA A DEBAT

Aspecte de la Plaça un dia de Fira de principis de Segle XX. (Facebook fotos Antigues de Pollença)

Aspecte de la Plaça un dia de Fira de principis de Segle XX. (Facebook fotos Antigues de Pollença)

En el moment en què es va signar el pacte entre el PP i PI (CiUxP i Lliga) teníem clar que uns dels projectes que havia de quedar reflectit en ell era, juntament amb el de ca’n Conill, la rehabilitació de la Peixateria i l’antic quarter de la Policia Municipal. A rel del debat que s’ha creat entorn a aquest solar situat a la Plaça Major, hem pogut comprovar que no anàvem gens equivocats, ja que si bé hi ha diferents opinions de com hauria de ser aquesta rehabilitació, si amb una cosa coincideixen els defensors de les diferents postures sorgides, és en que és una actuació necessària.

Però tornant al principi, amb la signatura del pacte, el que vàrem proposar des de el PI va ser treure a concurs l’avantprojecte que havia de rehabilitar el mencionat edifici, convidant i restringint-lo a arquitectes pollencins o que tenguin una relació amb el nostre municipi. També teníem clar i seguim pensant que els usos què se l’hi haurien de donar un cop rehabilitada haurien de ser els de magatzem, bany públic, sala “multifuncional” i, especialment al que va ser la Peixateria, donar-li l’ús d’oficina d’informació turística.

Estam satisfets de,  al manco, haver posat aquest projecte damunt la taula i de que hagi servit com a mínim per què en el carrer s’hagi presa consciència de què s’ha de donar solució a una problemàtica que fins ara, tot i estar al bell mig del poble, estava com adormida o oblidada.

Però evidentment un partit com el nostre, que vol ser proper a la ciutadania i que vol que el poble estigui viu i participatiu no pot girar l’esquena al debat sorgit i fer com qui sent ploure.

Per això i des de fa unes setmanes, ens hem posat a fer feina des de l’equip de Govern per mirar de quina manera podíem donar veu a altres propostes encara que el concurs estigui en marxa. De fet ja va sortir en premsa com el batle havia accedit a la nostra petició de fer arribar als arquitectes que concursen el dossier que ha elaborat la plataforma “Un téntol per a la Pescateria”  per tal de que puguin tenir en compte la informació que ells aporten i la seva opinió de com hauria de ser el projecte.

Paral·lelament i com a partit hem estat sondejant el poble, demanant a la gent del carrer, on hem trobat idees molt variades i en extrems oposats . El que hem pogut constatar es que, en el tram de población d’edat compresa entre els 50 i 80 anys,  sí que hi ha una certa enyorança cap a la Pescateria i li donen un significat molt especial.

El dimecres ens reunirem amb representants de la Plataforma “Un téntol per a la Pescateria” on principalment vàrem voler fer dues coses: una, escoltar de primera mà allò que ells pensen; en segon lloc, oferir els nostres mitjans per poder fer que aquest projecte conti amb la màxima participació dels pollencins, sempre tenint en compte en el moment en què ja es troba el projecte. Entre altres coses proposàrem fer una taula rodona perquè tant ells com altres sensibilitats puguin ser exposades, obrint-la al poble en general i fent una convidada especial als arquitectes participants al concurs.

Creim que és necessari reflexionar envers la importància de conservar la memòria de la Peixateria com espai que va tenir una certa transcendència a mitjans de segle passat però també envers la necessitat que creiem té el poble no tan sols de acondicionar l’espai sinó també de donar-li una utilitat ajustada al moment que vivim, com així es va fer quan que es va construir l’edifici, que obeïa a la necesitat de localitzar un punt per a la venda de peix a Pollença.

Per acabar des d’aquí i perquè ens pugui servir a nivell informatiu de quina és l’opinió del que es vol realment a la Peixeteria,  impulsam la següent enquesta, amb tres opcions que nosaltres creim possibles i que ens han proposat bé la gent del carrer, bé “Un Téntol…”.

*Totes les opcions inclourien la rehabilitació també de l’antic quarter de Policia Municipal on hi anirien els usos citats durant l’article.

**Aquesta enquesta estarà activa fins divendres dia 30 de maig a les 23:59.

 

One response to “LA PEIXATERIA A DEBAT

  1. Crec que és podria fer a la planta baixa referència a la peixateria, amb elements etnològics que es recuperin o amb altres explicatius i no desaprofitar l’oportunitat de tenir un espai a plaça.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s