Esports: vuit mesos de feina

20140508-101125.jpg

Quan un és el responsable d’una àrea com pugui ser esports resulta molt difícil poder tenir a tothom satisfet, ja que tots els esportistes voldrien donar prioritat a les seves necessitats davant els dels altres. Durant aquests vuit mesos hem intentat assolir els primers objectius que ens havíem marcat. Alguns d’ells, per diferents raons encara no s’han pogut dur a terme, mentre que d’altres que havien quedat embarrancats des del principi de la legislatura els hem tret endavant.

El primer que varem fer va ser arreglar el problema de l’aigua calenta al pavelló de l’IES Clara Hammerl que és on el Club de Basquet Eu Moll fa els seus entrenaments i partits, per primera vegada els jugadors i jugadores es pogueren dutxar amb aigua calenta després de molts d’anys sense poder-ho fer. Després varem anar per feina per tal de dotar al Moll del seu propi skate park, ens hagués agradat fer més via però finalment aquest mes hem pogut veure com un dels acords del pacte de govern s’ha realitzat.

A la vegada varem arreglar una sèrie de deficiències tècniques que patien els quadres elèctrics de les instal·lacions dels dos poliesportius tant el del Moll com el de Pollença, s’ha posat la manta tèrmica a la piscina per l’estalvi energètic, a més, per posar en marxa la cogeneració de la piscina climatitzada tan sols estam pendents del vist i plau de GESA, referent a la piscina també podem dir que s’ha comprat un robot de neteja que es posa en marxa durant els vespres i així optimitzam els recursos humans. A causa d’un temporal d’hivern hem hagut de fer diferents reparacions a la piscina (vidres, portes, voladís, clara-boies) desperfectes causats pel vent. Les fortes ràfegues de vent també causaren incidències a la pista de futbet ( moviment de les barres i també del mur exterior de la pista) que no s’ha retocat perquè estam pendents del projecte de les pistes de paddel.

El camp de futbol del Moll també va rebre les inclemències del vent, a on vàrem haver de canviar una gran quantitat de pals que aguanten les xarxes, a més, també varem canviar les xarxes perimetrals del camp de futbol ja que estaven en bastant mal estat.

En el Poliesportiu de Pollença hem tingut una sèrie d’actuacions, la més rellevant ha estat la climatització de la sala on es fa el karate, pilates i altres activitats de manteniment. Aquesta sala hi passa molta de gent i era de rebut donar la possibilitat que els seus usuaris ho fessin en les millors condicions. En aquests moments estam pendents de canviar els motors que mouen les cistelles. Varem dotar de fundes protectores els pals de bolei ( en alguns moments els havien de tapar en tovalloles si no volien que l’àrbitre anul·lés el partit) També es varen canviar les xarxes del camp de futbol i les de les porteries.

Tenim pendent entre d’altres coses: la il·luminació i vallat del nou camp de basquet que està situat devora el pavelló. Volem sol·licitar un estudi acústic del pavelló, tots els que soleu visitar-lo sabeu que quan hi ha la megafonia resulta impossible entendre res, a més ens permetria donar-li noves utilitats. També volem millorar els vestidors de davall la grada del camp de futbol i fer un petit projecte perquè en el solar que esta junt al poliesportiu hi pugui haver de manera estable una zona per realitzar el trial de motos, a més de posar-hi una zona on el club atletisme hi pugui realitzar tècniques de llançament.

A partir del mes de maig el poliesportiu de Pollença estarà obert tots els dies, un acord amb una empresa de seguretat farà possible que les instal·lacions estiguin obertes i s’utilitzin de manera adequada.

Cal recordar que hem col·laborat, amb tots els events esportius realitzats en el nostre municipi que no són pocs ( mitja marató, triatló, duatló, proves ciclistes, curses populars, Trail i ultra trail, campionats de judo, diades de basquet, gimnàstica rítmica…) i perdonau si em deixo alguna. Tampoc ens podem oblidar de les diferents activitats esportives, els parcs de Nadal i de Pasqua on s’han introduït activitats de coreografia actualitzant així la demanda dels més joves.
Ja s’ha tret a concurs les estades per l’estiu i estam fent feina pel concurs de la piscina i per les activitats. Està a punt de signar-se el conveni amb en Rudy Fernández per continuar amb el seu campus durant dos anys més. També estam pendent amb el Consell Insular per la promoció de les nostres instal·lacions esportives a través de turisme, per tal de desestacionalitzar la temporada.

Referent a activitats que encara mai s’han fet al nostre municipi, estam col·laborant amb la organització del primer descens de velocitat amb bicicleta que es farà a Pollença.

Però sense cap dubte una de les tasques que menys es veu i no per això deixen de ser important és el dia a dia de mantenir les instal·lacions municipals amb les millors condicions possibles per ser l’enveja d’altres pobles i perquè tots els nostres ciutadans i ciutadanes pugin realitzar les seves activitats de manera òptima.

Es cert que tenim pendent el projecte del poliesportiu del Moll, que ens permetrà després la dotació del bar del poliesportiu; també queda executar el canvi de gespa que es farà una vegada acabi la temporada de futbol, on a més es dotarà d’una nova il·luminació que permetrà un gran estalvi energètic i econòmic. Per acabar voldria remarcar que ens han sol·licitat fer una assemblea de l’Àrea d’esports i que tan aviat com sigui possible posarem data per poder debatre tots aquests temes.

Joan Ramon Mateu (PI)
Regidor d’Esports

20140508-101317.jpg

2 responses to “Esports: vuit mesos de feina

 1. Hola Joan, i agraeixo els teus comentaris.
  Respecte a l’assemblea estam preparant amb el tècnic l’ordre del dia i ens agradaria poder-la convocar aquest mes de maig.
  Pel que fa a l’IES ja hem dit diverses vegades que no hi ha cap problema en revisar el conveni però que les obligacions de l’Ajuntament són les que són i des de intervenció ens les recorden constantment, el manteniment de les instal·lacions dels instituts entra dins les pressuposts dels instituts, mentre que no és així a les escoles.
  Els IES també han rebut les retallades en els seus pressuposts i han de marcar les seves prioritats per tant veuen que no poden executar totes les seves necessitats.
  Tot i això intentarem donar una solució.

 2. A nivell personal vull felicitar a Joan Ramón per els vuits mesos com a regidor d’esports, supòs que tot canvi com aqueix te les seves dificultats d’adaptació i evidentment no deu ser fàcil compaginar dues reponsabilitats com dirigir un centre i governar.
  A la part política el vull felicitar per haver acceptat convocar l’Assamblea de l’Àrea d’Esports. M’agradaria pensar que no serà sols un miratge i que vol dir que avancen cap un model més participatiu , però tenint en compte l’evolució de l’equip de govern en aquest sentit , no som massa optimista (esper equivocar-me).
  Respecte a les intervencions al pavelló de l’IEs , ja els hi em agraít, però el problema de base segueix i cal posar-li solucions. Des de Alternativa em fet unes propostes als pressuposts que no han estat aceptades amb l’excusa de que l’IES no es competència de l’ajuntament. Això ja ho sabem , però la situació actual és que el pavelló de l’IES no té el manteniment adequat, evidentment ara per ara el pressuposts de l’IES té altres necesitats més urgent que arreglar un pavelló que utilitzan sols per les clases d’EF, per això pensam que el lógic es renegociar el conveni i assumir el manteniment a canvi d’ampliar els usos. Això no és fa d’un dia per l’altre però és poden fer pases en aquest sentit.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s