El model lingüístic d’IB3 s’ha de consensuar amb la UIB

20140422-170012.jpg

Proposta per les Illes recorda que, segons l’Estatut d’Autonomia, la Universitat de les Illes Balears és l’òrgan de consulta en matèria lingüística. El PI lamenta que el Govern torni a utilitzar la llengua pròpia amb finalitats ideològiques en comptes d’escoltar la comunitat científica.

Segons l’Estatut d’Autonomia, “la institució oficial consultiva per a tot el que es refereix a la llengua catalana serà la Universitat de les Illes Balears” (Art. 35). Aquest dimarts, el Govern de José Ramón Bauzá ha tornat a ignorar un dels principis estatutaris i ha aprovat de manera unilateral el mandat marc de l’Ens Públic, que obre la porta a un canvi en el model lingüístic de la Ràdio i Televisió de les Illes Balears.
El PI-PROPOSTA PER LES ILLES considera que un dels principals valors d’IB3 com a servei públic és la difusió i normalització de la llengua pròpia. Aquest fet obliga les institucions a vetllar perquè el model que s’hi ofereix sigui el més acurat possible, sempre tenint en compte el registre adequat per a cada espai. Davant això, el PI reclama que qualsevol canvi que s’hi vulgui introduïr vagi acompanyat del consens amb la Universitat de les Illes Balears.
És lamentable comprovar que una vegada més el president José Ramón Bauzá ha traslladat al Parlament de les Illes les seves quimeres personals, ignorant les veus dels experts i menyspreant la tasca de la UIB. La implantació d’un nou model lingüístic a IB3 no respon a cap demanda social. De fet, el llibre d’estil que s’ha utilitzat fins ara el va aprovar el mateix Partit Popular l’any 2006 i durant tot aquest temps s’ha aplicat amb normalitat.
El PI entén que el Govern torna a posar damunt la taula un conflicte lingüístic inexistent per complaure les veus més reaccionàries del partit i intentar dividir la societat amb una qüestió que va quedar superada amb l’Estatut d’Autonomia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s