Defensa del Consell i Llei del sòl

parlament-pastor

El diputat Antoni Pastor ha lamentat avui al Parlament de les Illes que el president Bauzá vulgui “dinamitar” els consells insulars i ha demanat al cap de l’executiu que expliqui “si en presentar-se a les eleccions li agradava alguna cosa d’aquesta comunitat, en vista que voldria prescindir de les seves institucions, la seva llengua, els seus empresaris o els seus docents”.

“No li agrada la llengua pròpia; no li agraden els mestres i professors de les Illes; no li agrada el teixit comercial de les petites i mitjanes empreses; no li agrada el consell de Mallorca… Això sí, diu que defensa lo nostro.”

El vicepresident d’el PI-PROPOSTA PER LES ILLES ha demanat avui al Parlament sobre la reducció dels consells insulars anunciada pel president Bauzá. Segons Antoni Pastor, aquestes institucions són “juntament amb els consistoris, les més properes als ciutadans. Estan arrelades a la gent i al poble” i són vitals per a la sortida de la crisi. Per això, ha lamentat que el cap de l’executiu les vulgui desmantellar i ha proposat que “si es volen llevar duplicitats facin el traspàs de les competències als consells insulars; deixin de fer duplicitats en promoció turística, amb serveis socials, esports, caça, urbanisme entre d’altres. Respectin les competències dels consells i impulsin allò que el seu partit sempre havia defensat: una tercera descentralització dels consells cap els ajuntaments.”

Tanmateix, Pastor ha avançat que és “precisament el caràcter propi dels governs insulars, senyes d’identitat d’aquesta terra, allò que realment molesta al president”.

Aprovació de la Llei del Sòl

Una altra de les qüestions que han centrat el ple d’aquest dimarts a la Cambra Autonòmica ha estat el debat i votació del projecte de llei d’Ordenació i Ús del Sòl. En la seva intervenció, Antoni Pastor ha reclamat la necessitat d’aprovar una normativa amb un consens més ampli. “Sense l’acord dels grans partits ens trobam davant una llei caduca, que serà modificada quan canvïi el govern i que per tant, genera inseguretat jurídica”. Es tracta, segons el vicepresident d’El PI, “d’una oportunitat perduda per actualitzar d’una vegada per totes el sistema urbanístic de Balears”. De fet, en paraules de Pastor “el moment actual requereix altres maneres, altres reflexions, altres texts més innovadors que rompin amb les regulacions de fa més de 35 anys i d’èpoques i moments molt diferents als actuals”.

També és motiu de reflexió la disposició transitòria desena que contempla la legalització d’edificis en sòl rústic. Antoni Pastor ho ha titllat “d’excessiu”, sobretot perquè suposa “una amnistia urbanística” que es fa sobre el sòl rústic “comú i protegit.” També ha demanat “perquè els municipis de més de 10.000 habitants tenen la facultat d’aprovació definitiva de certes tramitacions i la resta no?” “Això”, ha afegit, “hauria de dependre dels recursos municipals i no de la demografia”.

No obstant això, Pastor ha considerat que els consistoris illencs necessiten d’una llei autonòmica que reguli la normativa urbanística i “acabi amb l’actual inseguretat jurídica en la qual vivim. Ja no es pot esperar més”. Per aquest motiu, ha anunciat el seu vot favorable a la llei tot i remarcar que és millorable en molts aspectes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s