Les Àguiles i la Peixeteria

aguiles1

Aquest estiu passat CiUxP signava un pacte per donar estabilitat al govern municipal, mentre que la Lliga complia el seu compromís firmat a principis de la legislatura.

Amb aquest temps el Pi, proposta per les illes, s’està posant en marxa a Pollença i a molts d’altres pobles de les illes. Es tractava, i es tracta, de fer el màxim de feina per Pollença i d’intentar realitzar el màxim de projectes pel nostre poble, en una situació de crisis socioeconòmica i amb una complexa composició del consistori.

Quan s’aposta per governar i donar la cara, a cops prens la decisió correcta i a cops t’equivoques, però volem fer coses per Pollença i aquest ha estat el motiu del pacte, a més, no totes les decisions que pren l’equip de govern són compartides, cosa que provoca discussions o desacords.

Però en els dos casos que ens toca ara, creim que demostra el caràcter que té el PI, de defensa de les tradicions i valors del poble, del nostre patrimoni i identitat, i de promocionar Pollença i el que significa.

El pacte publicat al mes d’agost passat, ja reivindicàvem la reforma de l’edifici de la peixateria municipal, per ser un edifici amb una situació immillorable enmig de la Plaça Major, que ara per ara està amb un estat que deixa molt a desitjar i que pot servir com a centre d’informació turística. La convocatòria d’un concurs de projectes arquitectònics per la seva reforma és farà aviat, per després ensenyar a tots el resultat de dit concurs i així posar fill a l’agulla d’una manera definitiva a una reivindicació de fa molts d’anys.

Un altre acord al pacte de governabilitat era el de conservació de les Àguiles de Pollença. El seu estat és preocupant i són un testimoni material de la nostra història i cultura. La construcció de dues rèpliques farà que les actuals puguin esser conservades al Museu de Pollença, Àguiles que tenen més de 100 anys, a més les noves podran ser admirades i brillaran amb més força pels carrers de Pollença, els pròxims anys el diumenge del Corpus.

Dos projectes que creim necessaris i beneficiosos per Pollença, que duen el tarannà del Pi, i que no seran els darrers en posar-se en marxa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s