Ple ordinari febrer 2014

plenari2

Avui a les 20:00 hores a la Sala de Plens de l’Ajuntament hi ha convocat el Ple Ordinari. A continuació públicam l’ordre del dia. Recordam que tot aquell que vulgui seguir el Ple, però no pugui anar a l’Ajuntament ho podrà fer en directe a través de Radi Pollença al 107.9 FM o per la seva plana web www.radiopollença.net

ORDRE DEL DIA de la sessió:

1.- Aprovació inicial, si procedeix, de l’ordenança municipal per a l’accés dels ciutadans als serveis públics mitjançant la utilització de mitjans electrònics

2.- Aprovació, si procedeix, de l’autorització de compatibilitat al Sr. Pere Salas Vives, personal laboral, amb el lloc de treball de professor associat de la UIB

3.- Aprovació definitiva, si procedeix, de l’estudi de detall per a la tramitació d’expedient d’autorització d’obres a la zona de servitud de protecció de la Llei 22/88, de Costes, en relació a sol·licitud de llicència de l’entitat “Bisabauza, s.l.” per a la demolició de l’edificació existent i construcció d’un nou edifici plurifamiliar i local sense ús determinat al Passeig Anglada Camarassa, 45, Port de Pollença (Exp. obres núm: 346/12, en relació a l’exp. d’obres núm.69/08)

4.- Resolució d’al·legacions i, en conseqüència, aprovació definitiva de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa per la prestació del servei de celebració de matrimonis civils

5.- Aprovació inicial, si procedeix de la modificació puntual de l’apartat II.1.1 del reglament municipal de proveïment d’aigua potable

6.- Moció presentada pel grup municipal ERAM per a una política activa envers els habitatges desocupats

7.- Moció presentada pels grups municipals A, PSOE, ERAM i Regidors no adscrits per promoure els productes locals i de proximitat

8.- Moció presentada pels grups municipals ERAM, A, PSOE i Regidors no adscrits per a la gestió pública de la zona portuària del Port de Pollença i contra la privatització de Ports de les Illes Balears

9.- Moció presentada pels grups municipals IB-Lliga, CiUxP i PP de rebuig a les prospeccions petrolíferes (Moció)

Articles públicats envers al tema:

EL PI DEMANARÀ LA DIMISSIÓ DE BAUZÁ SI NO ÉS CAPAÇ D’ATURAR LES PROSPECCIONS PETROLIERES

PROSPECCIONS: UN ASSUMPTE D’ESTAT

10.- Moció presentada pels grups municipals IB-Lliga i CiUxP en contra de la pujada de les cotitzacions a la seguretat social (Moció)

El 21 de desembre de 2013 es va publicar al Butlletí Oficial de l’Estat el Real Decret Llei 16/2013 que contempla, entre d’altres modificacions, una pujada de la base mínima de cotització dels treballadors autònoms del 22% i incorpora com a computables a la base de cotització dels treballadors assalariats conceptes que fins ara es consideraven extrasalarials (les assegurances de vida i sanitàries, els plans de pensions, el plus de transport i quilometratge, dietes i altres beneficis socials com escoleta de fills, estudis, tiquets de menjador…)

El PI considera que l’augment de la base de cotització dels autònoms perjudica de manera evident un dels sectors fonamentals per garantir la recuperació económica; està injustificat i fomenta l’economia submergida, ja que en determinats casos aquestes cotitzacions resulten inassumibles.

En quant a la incorporació a la base computable de determinats conceptes no és més que una pujada encoberta de les cotitzacions a la Seguretat Social i suposarà un augment dels costos laborals, una minva de la competitivitat i un entrebanc més pels emprenedors i petits empresaris pel que fa a la contractació de nou personal.

Mentre d’una banda des del Govern de l’Estat s’afirma que l’atur és va reduïnt, la realitat és que la disminució de treballadors ocupats fa minvar les recaptacions de la Seguretat Social. Per pal·liar aquest descens, el Ministeri de Treball i Seguretat Social ha emprés una sèrie de mesures que lluny d’apuntar a la recuperació econòmica, tendran una incidència molt negativa a la nostra Comunitat, atesa l’estructura empresarial pròpia. Unes mesures que afectaran sectors com són la restauració, escoletes, centres d’estudi, la incentivació de plans de pensions, les assegurances…

Aquest augment de les càrregues fiscals no és en cap cas una mesura d’estímul econòmic, al contrari, suposa un cop més contra de la tan desitjada recuperació econòmica i de la incentivació de la contractació.

Es per això que el PI presentarà una moció a tots aquells ajuntaments on hi té representació 

11.- Moció presentada pels grups municipals PSOE i PSM-EN d’inici de la tramitació per a la formalització del conflicte en defensa de l’autonomia local contra els articles 1, 2 i altres disposicions afectades de la Llei 27/2013, de 27 de desembre, de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local

12. – Propostes/ Mocions d’urgència

7 responses to “Ple ordinari febrer 2014

 1. Arruix crec que has estat acertat, el més trist es que els plens pareixen mitins den Tomeu del Juma i en Pepe d’alternativa, i els altres son un palmeros.
  Crec que Aternativa se menjara a Esquerra ja que cada cop mes segueix a la CUP i la seva proxia candidata li donara un caire mes nacionalista. El psoe esta en descomposicio. Pel que fa a l’altre banda l’unic que te les coses clares es en Tomeu del Juma els altres ni estan ni sels espera.

 2. Company Despertaferro…….jo crec que el meu comentari (anal.lisi me pareix bastant exagerat) no sé si és parcial però segur que és subjectiu. En aquest sentit, he posat més en evidència el que tu coincideixes que ho és i, a més, he remarcat la meva opinió de qué passa dins cada un d´aquests dos blogs polítics. Tú afegeixes que les decissions de govern son compartides pels qui formen part del govern……jo no he dit lo contrari!!!. Això mateix vaig defensar, en més d´un comentari en aquest mateix blog, quan Alternativa formava part de la Comissió de Govern!!. Les decisions de govern son de tots els que en formen part.

  Dius no coincidir amb jo en la forma d´explicar les actuaciones del grup de l´oposició i dels motius de la seva unió. Jo sí que ho penso i de fet crec que, per mèrit o demèrit d´uns i altres, el que he dit en el meu comentari anterior és una percepció social molt compartida. El seguidisme de determinats partits de l´Oposició a Alternativa és important. De fet alguns d´ells no fan altra cosa. D´això evidentment no en té cap responsabilitat Alternativa!!.

  Finalment, coincideixo en la resta del comentari que fas…. perquè precisamente és el que havia defensat i comentat amb anterioritat!…..en tot cas, celebro la teva coindidència!.

 3. Cagondell despertaferro ja Pareixes en Bauza… “Que si no t’agrada te presentés a unes eleccions”.
  També pengés la perxa a una escala de collir figues?

 4. Arrux, el teu anàlisi és un tant parcial. Els dos blocs hi són, com a tots els ajuntaments i institucions: govern/oposició. Pollença no és especial en això. Govern: PP, PI i UMP amb pactes d’un o altre tipus (encara que no tenguin àrees delegades, fins i tot). La oposició: la resta.
  Les decisions que pren el govern son responsabilitat de tots els que el formen o li donen suport per igual.
  La oposició és una diversitat de partits que moltes vegades voten a favor de les propostes del govern (veure els resultats de cada ple), per tant no és cap unió per anar contra “qualsevol” actuació del govern, sinó que lliurement van contra les actuacions que consideren negatives, de vegades coincidint entre ells i de vegades no. En Pepe representa el partit de la oposició més votat, això és un fet, però més d’una vegada les seves propostes no han trobat suport en la resta de partits de la oposició. Tampoc és que la oposició no puguin pactar un govern entre ells; simplement és que no pot governar, ja que una moció de censura és legalment impossible.
  Potser el PP farà majoria absoluta, però això serà si el voten abastament. Qui no ho vulgui que no els voti, hi ha per triar.
  Com fer que els partits no estiguin d’esquena a les persones? Implicació de les persones, aportar idees i participar, no quedar-se a casa mirant els blogs o escoltant la ràdio, sinó xerrar amb els polítics, exigir, ajudar i col·laborar. I si creuen que ho poden fer millor que els que hi ha, afiliar-se i proposar-se per tenir els càrrecs de representació. Això és feina i temps, però qui cosa vol, cosa li costa.

 5. El primer que diu el que s´ha de fer i no escolta ets tú, Tamariz. Les persones que no són indiferents i que els hi preocupen les coses públiques també s´interessan per escoltar i entendre les postures dels partits polítics i de participar-hi en la mesura de les seves possibilitats. Coneixes altra manera de participar en política?

  Actualment a Pollença hi ha dos blogs polítics molt definits de partits o de grups de participació política: els del govern i els de l´oposició. Dins els primers, el PP, encapçalat pel Batle del Juma, fà i desfà mentre els altres dos altres partits del grup de govern, UMP i el PI, miran de condicionar les decissions de govern. I per altra banda els partits de l´Oposició, encapçalats per en Pepe d´Alternativa, estàn d´acord en fer oposició i rebutjar qualsevol iniciativa o actuació de govern i els uneix, singularment, el fet que no poden pactar un govern entre ells perquè els seus respectius projectes polítics són molt diferents…… o almanco això diuen.

  Crec que és evident, que d´una manera o l´altra, aquesta situació de representació i actuació política reflexa la realitat social de Pollença….en fefinitiva, és el que hi ha!!. I és el fruit de l´actuació de tots, tan els que participan en política com els qui no ho fan, tan els qui s´interessan com els qui no. Sols estic d´acord amb en Tamariz en una cosa…….en aquestes situacions sempre guanyan els mateixos, els grossos i majoritaris, en el cas de Pollença, el PP.

 6. Tens raó Pepet……… la situació política d´aquest municipi és insostenible….els polítics per un lloc i els ciutadans per l´altre. Aquests partits polítics, o els seus representants en el municipi, no escoltan els ciutadans, fan el que es pensen o creuen d´esquena a les persones. Menys parlar i més escoltar, entendra i no improvitzar!!

  I el collonut de tot això, és que si la situación actual municipal continua així……..el PP ferà la majoria absoluta a les properes municipals……… no peruqè hagi fet cap mèrit, tot el contrari, però els pocs que aniràn a votar serán els que sempre votan el mateix partit.

 7. Un altre ple que no toca. Un altre ple que no arreglara res per Pollenca. Un altre ple on sentirem mitins politics que no intersen

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s