“Són uns lladres de llibertats

20140218-160342.jpg

El diputat Antoni Pastor ha acusat el Govern de voler limitar la llibertat dels ciutadans i ha exigit la retirada del Decret que regula la Llei de Símbols. Davant els atacs personals del vicepresident Antoni Gómez aquest dimarts al Parlament, Pastor ha recordat que els membres de l’executiu “tenen l’obligació de respondre allò que se’ls demana” i que “els insults no em faran callar”.

“No hi ha pitjor retall que el de les llibertats: la llibertat de les dones a decidir sobre la seva maternitat; dels dependents que veuen minvar els seus recursos; de poder parlar la nostra llengua a la nostra administració, i ara, retalls dels drets fonamentals amb la llei de símbols. Un decret aprovat per urgència, cosa que limita els terminis per poder al·legar”.
Amb aquestes paraules ha intervingut avui el diputat Antoni Pastor al Parlament de les Illes per demanar al Govern que rectifiqui i retiri el seu projecte de Símbols. Segons Pastor, es tracta d’una passa més en la retallada de drets dels ciutadans i ha acusat l’executiu de José Ramón Bauzá d’actuar com a “lladres de les llibertats” i ara “amb unes matances” voler esborrar “tot allò que han fet”. En aquest sentit, s’ha mostrat sorprés per la darrera campanya del Partit Popular segons la qual “defensen lo nostro amb un enfilall de sobrassades” i ha afegit que “identificar i simplificar lo nostro amb unes matances és un insult a la cultura i a la inteligència dels ciutadans”.
Per tancar la seva intervenció, Antoni Pastor ha volgut recordar les paraules de Toni Gomila a l’obra Acorar: “Noltros no anam d’imperis. Ens sabem propietaris de la més gran de les riqueses: lo nostro. Propietat indefinible, malmenada, prostituïda per cacics i cabdills, mai no defensada; que ni les paraules emparen ja. Lo nostro. Així en la terra com es fa en el cel. Noltros. Nosaltres, si, nosaltres. I no permeteu que nosaltres caiguem en la temptació. Senyor Gómez, retirin el decret de Símbols”.
D’altra banda, i davant les desqualificacions que ha rebut per part del vicepresident en la seva intervenció, Antoni Pastor s’ha limitat a recordar que “els diputats tenim dret a demanar i el Govern ha de respondre, ha de retre comptes en aquesta Cambra. Els seus insults no em faran callar”.

· Front comú contra les prospeccions

Una altra de les qüestions que s’han debatut avui al Parlament han estat les prospeccions petrolíferes. Sobre aquest tema, Antoni Pastor ha demanat als dos partit majoritàris “que deixin les diferències i els retrets” i s’uneixin per fer front comú. També ha reclamat al president Bauzá que lideri un moviment social i polític unitari davant Madrid, “que faci de portaveu de les Illes i eviti el desastre” i es reuneixi amb tots els portaveus parlamentaris per disenyar una estratègia conjunta.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s