Mediació Cultural: El més destacable de finals de 2013

mediació vermell negre

El servei de Mediació Cultural de l’Ajuntament de Pollença, depenent del regidor del Pi (Proposta per les Illes) Martí Roca,  basa la seva feina fonamentalment dins l’àmbit educatiu tot i que també fa actuacions dins altres àmbits. Algunes de les actuacions que es desenvolupen són una continuïtat d’altres ja començades en un altre moment (un exemple pot ser el seguiment de casos) i d’altres són actuacions derivades en el moment.

Avui us volem donar a conèixer  algunes de les actuacions que s’han duit a terme durant el darrer semestre d’aquest any passat (juliol-desembre2013)

DINS L’ÀMBIT EDUCATIU

 • Durant l’inici del curs escolar 2013-2014 es va donar el cas d’una família que va sol·licitar un canvi de centre educatiu. Aquest tema va necessitar de la corresponent entrevista i derivació a l’Oficina d’Escolarització d’Inca i els dos centres educatius implicats. També s’ha donat el cas d’alumnes nouvinguts arribats al municipi que han hagut de ser escolaritzats fora del període ordinari de sol·licitud de plaça escolar. De la mateixa manera s’han produït algunes baixes entre alumnes que han deixat de viure en el muncipi
 • Llibres de text: es dóna informació a les famílies sobre els dies de venda dels llibres de text segons cada un dels centres educatius del municipi, es dóna informació sobre la venta de llibres de segona mà a l’IES Guillem Cifre de Colonya, en el cas que sigui necessari, s’hi acompanya les famílies.
  Prèviament també s’ha fet una revisió sobre l’existència o no d’algun lot de llibres especial per a algun alumne/a amb dificultats d’aprenentatge o semblant.
 • La Conselleria d’Educació ha convocat les beques de necessitats educatives i també les beques d’adquisició de llibres i material escolar, de la qual cosa s’ha informat les famílies i també els centres educatius. S’ha ajudat a emplenar les sol·licituds, s’ha revisat la documentació necessària i s’ha informat sobre el termini existent per tal que les famílies ho poguessin entregar als centres educatius.
  S’ha fet i es fa el seguiment del procés d’acceptació i/o denegació de les beques. Quan es té aquesta informació s’avisa les famílies i també els centres educatius.
 • Seguiment del procés d’escolarització: qualsevol tema relacionat amb l’àmbit educatiu que pugui afectar a famílies, alumnes i/o professorat (autoritzacions, material, reunions, seguiment procés d’aprenentatge, etc)
 • S’han donat dos casos d’absentisme escolar. En els dos casos ha estat el centre educatiu qui ha fet la derivació corresponent i posteriorment el Servei de Mediació Cultural s’ha posat en contacte amb les famílies implicades per posar fi a aquesta situació.
 • S’ha hagut d’intervenir en un cas de discriminació a dos alumnes dins una aula que ja estava arribant fora de l’horari del centre escolar. Hi ha hagut entrevistes amb els pares i amb els alumnes implicats i s’han cercat les solucions més adients.

ALTRES ÀMBITS D’ACTUACIÓ

 • S’han entregat les modificacions relacionades amb la subvenció sol·licitada a la Conselleria de Presidència i Vicepresidència en matèria d’activitats d’integració lingüística i cultural per als anys 2013-2014. Aquesta subvenció anirà adreçada a determinades activitats previstes per a l’any 2014.
 • Es va assistir a una reunió amb els responsables d’una associació que treballa amb animals i nins amb diferents discapacitats. Aquesta associació es va reunir amb altres àrees de l’Ajuntament.
 • Programa Centres Oberts. Es treballa en la posada en marxa d’aquest projecte adreçat a joves entre els 6 i els 16 anys.
 • Assistència a la conferència inaugural del Pla Municipal de Drogues.
 •  A més a més de totes les tasques aquí exposades, el Servei de Mediació Cultural dóna informació i assessorament a altres serveis i persones i també, de la mateixa manera, es deriven determinats casos a altres serveis, ja siguin municipals o no.

RESUM GENERAL DE LA TASCA FETA

JULIOL – DESEMBRE 2013

 • VISITES A CENTRES EDUCATIUS: 92
 • VISITES A DOMICILI: 38
 • ATENCIÓ EN EL CENTRE CULTURAL: 185
 • DERIVACIÓ A ALTRES SERVEIS I/O ALTRES INTERVENCIONS: 154

 

Aquí ús deixam l’enllaç al model d’alegació en contra de les prospeccions petroliferes que posa a la vostra disposició l’Aliança Mar Blava perquè les pugueu presentar de manera individual.
http://alianzamarblava.org/wp-content/uploads/2014/01/Catala-alegaciones-tipo-sobre-sondeos-sismicos-de-Cairn-Energy.pdf

5 responses to “Mediació Cultural: El més destacable de finals de 2013

 1. Avui som a Marratxi a unes jornades de formacio municipal, es tracta de fer partit i pais, el nostre company Joan Rafel fa una ponencia, endavant les axes.

 2. Cagondena Joan C.C. ets tan pur que te foten la cosa a nu cul, te deixen ser el coordinador de un grup on el coordinador no pinta res, i tant a tu com en sanchez vos venen per na Marina i encara fas de palmero.

 3. Cavirat. que te vols llevar en Roca de sobre? Jo crec que li es més curt el camí cap al PP.
  Gracies per la publicitat de la xerrada de na Marina, segur que serà prou interesant.

 4. Tanmateix martinet i companyia, tota la feina que fas , si no te el vistiplau del guru i guia de l’oposició, pepito grillo, no anirà be. Lo millor que pots fer és deixar de fer feina i augmentar les files del grup alternatiu i seguir les seva direcció messiànica. Ah!, i si no vos heu enterat, lectors perversos d’aquest xat diabòlic, na Marina participa a una xarrada.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s