Ara fa un any

image

El temps, o millor la percepció de la durada del temps, és molt subjectiva. A cops un any ens pot passar com un alè, o per altres circumstàncies, ens pot semblar molt llarg. En política, normalment, es diu que en un any poden passar moltes coses, poden canviar moltes coses. Si miram certs àmbits polítics propers, com el Govern de les Illes Balears, res ha canviat en un any, se segueix atacant a tot el que fa olor de cultura pròpia, d’identitat illenca, de tarannà mallorquí, en canvi si ens acostam un poc més, si ens posam en el centre d’anàlisis, un any ha estat un món.

Acabàvem l’any 2012, publicant un article que parlava del projecte primer, i cal dir que aquesta aposta està guanyant la partida i s’ha passat d’un projecte a una realitat, cada cop més forta.
Si posàvem les idees per damunt les persones, si apostàvem per fer una alternativa en cara i ulls, amb possibilitats, amb ganes d’arribar a molts de ciutadans i ciutadanes, crec que no ens vàrem equivocar, i que els resultats estan essent millors del que molts pensaven.

Avui, per molts, el Pi ens sembla una necessitat en el panorama polític illenc, una proposta que si no hi fos l’hauríem de fer. Un partit que es va consolidant a totes les illes i a tots els municipis de Mallorca, el sopar de nadal d’aquest any ha estat la prova que ho confirma.

A Pollença, no cal negar-ho, el camí no ha estat fàcil, però les renúncies personals, la generositat de molts, les ganes que tirés endavant han pogut amb tots els entrebancs.

Quan vàrem començar aquest camí, érem conscients de les dificultats. Pollença començava l’any amb una greu crisis de l’equip de govern, per la falta de sintonia entre els membres que el formaven, sobretot entre el batle i la primera tinent de batlessa. La imatge que donava era de bregues constants i que els problemes i gestions al nostre ajuntament estaven patint aquestes disputes, un pressupost endarrerit o un festival de música a punt de no realitzar-se són exemples més que vàlids.

El Pi començava a caminar, aquí i a les illes, fent les coses bé, primer un congrés constituent en el mes de Març i paral·lelament als pobles els nous afiliats, del nou partit, s’anaven reunint i organitzant-se.

Hi ha pobles que va ser més fàcil, ja que es partia d’una sola estructura de partit, en canvi a Pollença vàrem partir de dos grups diferents, a més, per fer-ho més complicat, un formaven part de l’equip de govern i altres estaven a l’oposició. Aquest fet ha provocat més feina, més diàleg, més transparència, més reunions, però, com diuen, de la feina surt el profit, i a poc a poc, les dificultats es varen convertir en complicitats, en oportunitats i confluències.

A l’ajuntament ens trobàvem amb un equip de govern amb àmplia minoria, i en greus problemes per treure el dia a dia, això ho denunciàvem i ens posàvem a la disposició d’una solució al problema, vengués d’on vengués, demanàvem un govern que decidís, que governés, creïble i estable. La resposta, per part d’uns, va ser excloure CxI del grup coordinador de l’oposició, una estranya maniobra que responia a personalismes i fòbies, més que a cercar solucions.

El Pi, caminava a Pollença, començava a celebrar assemblees i a prendre decisions com a tal, com a Pi, sempre essent conscients que els grups que ens representen a l’ajuntament són els de la Lliga i CxI, amb la dificultat que això dur. Aquí hi ha el vertader naixement de Pi a Pollença, som la gent que els forma, som els afiliats que han de decidir la nostra postura, el nostre camí i la nostra essència.

L’assemblea del Pi a Pollença, després d’analitzar la situació, després d’oferir un cop i un altre el nostre suport a una opció de govern estable i amb una majoria suficient per Pollença, va decidir, obrir negociacions amb el PP, sense presses, transparents, amb continguts clars, demanant estabilitat, més diàleg i comunicació.

És clar que els pactes no són perfectes, ni les relacions ideals, intentam fer el millor pel nostre municipi, sense demanar cap dedicació exclusiva, sense grans titulars ni molt de renou, sense crear disputes polítiques, que a cops sols interessen als polítics. Cal més esforç per no defraudar als pollencins i pollencines, ens podem equivocar però cal assumir-ho i reaccionar, com per exemple la rectificació que vàrem exigir al batle després de la seva actuació a l’assemblea de batles del consell.

El PI, proposta per les illes, ha nascut aquest any a Pollença. Un any que ens han passat moltes coses, amb un naixement difícil, però que avui es demostra cada cop més com un projecte més il·lusionant, més cohesionat i més necessari per Pollença, per Mallorca i per les Illes Balears.

Que l’any 2014 sigui millor per tots.
Rafel Ballester.

cartell st Antoni 14

9 responses to “Ara fa un any

 1. Aquest article és la meva opinio i el que he viscut els darrers mesos com a president del comitè local de Convergència per les Illes , supòs que em puc equivocar com tots, però és la meva veritat i és tant respectable, al manco, com les dels altres.
  Jo no vaig diguent si el que escriu en Pepe és creible o no, supòs que per ell ho és , si nó, seria molt trist pensar que diu el que diu per altres motivacions.

 2. Uep. Ja ha sortit u nostre amic malalt.

  Ja ho diuen que quant diuen les veritats……

  Ido ja no li ha caigut be al foresteret.

 3. Sis partits amb els seus corresponents organismes vam decidir per unanimitat excloure al portaveu de CiU del grup coordinador de l’oposició. Pensar i dir que això és va fer “per una estranya maniobra que responia a personalismes i fòbies” és tan creïble com gran part d’aquest article.

 4. A jo me pareix molt interesant el que proposa en La Ximbomba.

  Estic molt d’acord amb el que planteja. I com que aquest bloc es obert i tothom hi pot participar hi podríem fer un bon debat i aportar idees. Segur que son valorades.

  Jo crec que se podria fer un bon calendari de actes. Pero per aquestes festes s”hauria de fer amb la participació de les associacions i la gent del poble. Ja que aquesta es una festa molt personal i de poble. No se si m’enteneu.

 5. Bon vespre Paco
  Qualsevol interessat que ha solicitat el permís per anar a cercar llenya del solar de l’ajuntament se li ha concedit.
  A més també se donarà llenya als centres per poder torrar.
  Que passis un bon Sant Antoni!

 6. al hilo del comentario anterior, el apa de un colegio dirigido por un edil del PI se abasteció de leña para su foguerón en el solar municipal de Llenaire; se han dado las mismas facilidades a todos los interesados?
  gracias

 7. Recollim els teus suggeriments.
  Igualment estaria bé que els fessiu arribar els ciutadans de manera directe als respectius regidors. Segur que qualsevol regidor de l’equip de govern estarà encantat d’escoltar propostes tant d’aquest tema com d’altres.

 8. Ja que eu penjat una foto, del cartell de Sant Antoni, i com vos diven els de Alternativa, com que el PP no te bloc i vosaltres si. Ja se que festes u du un regidor del PP, peró per lo dit i com que vosaltres governau amb ells, fare el comentari aqui. Primer de tot dir que no se perque se gasten dobler amb el pograma de Sant Antoni, si fa un munt d’anys que el programa es el mateix. Lo unic que canvia es que gracies als K-de Bou ara tenim un corre foc. Jo quant arriben aquestes dates tenc enveja sana del pobles com Sa Poble o Manacor, que han sabut fer de Sant Antoni la vertadera festa de hivern del sue poble, no com Pollença que tot se simplifica amb anar a cercar el Pi. Trop que Sant Antoni i Sant Sebastia haurien de ser les festes de hivern de Pollença i fer una setmana de actes. Ames s’ha de tenir en conta que al ser un municipi turistic hi ha molta gent que no pot disfrutar de la Patrona com voldria i si opodria disfrutar mes de Sant Antoni. Tambe se hauria de fer qualque cosa per activar els foguerons, com per exempla facilitar als joves que poguesin anar a cercar llenya a qualque banda per fer el foguero.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s