Les greus conseqüències socials que comporta la persecució dels docents

20140107-162420.jpg

El PI-PROPOSTA PER LES ILLES alerta que la nova estratègia de l’executiu, fomentant les denúncies als educadors per part d’alumnes i pares, obre una ferida molt perillosa en l’àmbit escolar. Segons el PI, convertir les aules en un estat policial i restar autoritat als professionals, perjudica greument el procés d’aprenentatge dels infants.

El sector educatiu de les Illes viu un procés mai vist en la història de la democràcia. En la seva creuada per imposar un model sense consens, el Govern ha fet una passa més i ha convertit el cos docent de Balears en un enemic a abatre. Sense pensar en les conseqüències, l’executiu de José Ramón Bauzá no ha dubtat en criminalitzar tot un col·lectiu i ara, un cop perduda la batalla del sentit comú, ha traslladat el conflicte a les famílies. Segons el PI-PROPOSTA PER LES ILLES, fomentar les denúncies a mestres i professors i convertir les aules en un estat policial ha provocat una situació insòlita i perillosa: els alumnes han esdevingut jutges de la feina d’aquells que haurien de respectar. Restar autoritat als professionals perjudica greument els procés d’aprenentatge dels infants i complica, encara més, la convivència als centres escolars.

Per tot això, el PI reclama un exercici de responsabilitat al Govern: que resolgui per la via del diàleg el conflicte educatiu, aturi la persecució ideològica als docents i reestableixi el respecte del qual han gaudit històricament els educadors com a figures clau de la nostra societat.

Per contra, Proposta per les Illes lamenta que diputats del Partit Popular publicitin i donin suport a convocatòries dirigides a escridassar els docents a les portes dels centres educatius. Segons el PI, es tracta d’actituds irresponsables dirigides únicament a crispar i dividir encara més la societat. Un comportament inadmissible per part dels representants de la ciutadania al Parlament, que en comptes de fer feina com a gestors responsables, actuen com a piròmans del conflicte.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s