Esports: feina feta, feina per fer.

piscina

Com a regidor d’esports entenc que un municipi com Pollença ha d’oferir als ciutadans del nostre poble la possibilitat de realitzar el ventall més gran possible d’esports dins les nostres possibilitats.

Avui en dia, a diferència de quan jo era un poc més jove, ja no ens limitam tan sols als dos esports majoritaris (futbol i bàsquet). Nous esports han sorgit en força i fan que els nostres joves puguin gaudir d’una vida més sana i saludable, exercint els valors de l’esforç i la superació emmarcats dins l’esportivitat. El Trial, el rem, el descens de muntanya, les curses de muntanya, l’escalada, la natació, el rugbi, el ciclisme, el tenis, el judo, el karate, la gimnàstica, “l’skate”, voleibol, atletisme…són exemples d’alguns dels esports que molts i moltes joves de Pollença realitzen assíduament i és per aquesta raó que el primer objectiu que em vaig marcar era adequar les instal·lacions esportives pel seu màxim aprofitament.

Tot i que no és competència de l’ajuntament, (ja que són unes instal·lacions de l’IES Clara Hammerl) el primer que vam fer, coordinat amb el meu company del Pi i regidor d’educació Martí Roca, va ser dotar d’aigua calenta els vestidors que utilitzen els i les jugadores del Club de bàsquet Eu Moll, una reivindicació que estaven demanant des de fa molt de temps.

Per altra banda també s’ha adequat una sala del Pavelló de Pollença amb miralls per poder fer diferents activitats i a més també s’ha climatitzada fet que permetrà un millor ús per tots aquells que l’utilitzen.

Després cal destacar que L’Ajuntament destinarà prop de 7.000 euros als esportistes individuals i quasi 48.000 euros als clubs esportius de Pollença i del Port de Pollença. Vull lamentar que alguns clubs i esportistes individuals no hagin pogut accedir a les subvencions per no haver adjuntat la documentació sol·licitada o haver-ho fet fora de termini i ressaltar “l’esforç” que realitza l’Ajuntament per poder concedir aquestes subvencions, de les que de manera directa o indirecta beneficien prop de 500 joves del terme municipal. Subvencions necessàries perquè les famílies puguin pagar unes quotes més baixes i perquè els clubs puguin seguir amb la seva funció esportiva i social.

D’entre els esportistes que rebran subvencions hi ha les tennistes Marta Vicenç Miquel i Marina Vicenç Miquel; Andreu Oliver Palou, Tomàs Oliver Rabassa, Joan Cerdà Cifre i Josep Seguí Siquier que competeixen en trial; els gimnastes Joan A. Moreno i Maria Àngels Moreno; Jaume Albertí Llompart, que competeix en descens en bicicleta; la nadadora Paula Barranco i Llorenç Vila Cladera, que competeix en curses de resistència.

Pel que fa a les entitats esportives, es beneficiaran de les subvencions Port de Pollença F.C. (8.810 euros), C.F. Pollença (11.790 euros), Societat de Caçadors (4.180 euros), Escola de Piragüisme RCNPP (3.000 euros), Club Pollença Futbol 7 (972 euros), Club Voleibol Pollença (1.586 euros), EU Moll Tennis Club (3.152 euros), Corsaris Rugbi Football C (1.414 euros), Moto Club Trial Pollença (1.325 euros), Club Bàsquet Colonya Pollença (7.500 euros), Club Bàsquet Eu Moll (4.008 euros).

Però sense cap dubte l’esforç econòmic més gros és pel canvi de gespa dels camps de futbol, inversió que puja als 577.504 euros, quantitat que es justifica per la possibilitat constant que hi ha en aquests moments de possibles petites lesions com puguin ser torçudes de turmells i la dificultat que comporta la pràctica de qualsevol esport. La nova gespa serà una gespa de darrera generació monofilament que l’empresa adjudicatària estirà obligada a haver de fer el seu manteniment durant el primer any.

L’altra inversió considerable, 428.835 euros, és la remodelació del poliesportiu del Moll on es farà una tercera pista de tennis que permetrà les competicions oficials i a més s’instal·laran 4 pistes de pàdel a on en aquests moments hi ha el camp de futbet, passant a ser així una instal·lació bàsicament destinada als esports de raqueta i pala a més de la piscina.
També es redistribuirà el bar, es farà un petit parc infantil i l’únic accés a les instal·lacions serà l’entrada de la piscina municipal des d’on es gestionaran totes les pistes.

Per aquest any tenim previst l’adequació de les instal·lacions dels camps de futbol, la remodelació dels vestidors de la grada del camp municipal de Pollença i la instal·lació d’una zona de trial, un circuit BMX i l’adequació d’una zona per la pràctica de llançaments de les proves d’atletisme. Tot perquè els ciutadans del nostre municipi es sentin orgullosos de les seves instal·lacions i puguin realitzar de la millor manera possible l’esport que més els hi agradi.

Joan Ramon Mateu (el PI)
Regidor d’Esports

One response to “Esports: feina feta, feina per fer.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s