“Bauzá és un Quixot convençut que els docents són gegants imaginaris que ha de vèncer”

316 (1)

El diputat i vicepresident d’el PI-PROPOSTA PER LES ILLES ha defensat al Parlament la retirada de la Llei de Símbols impulsada pel Govern i aprovada amb els vots del Partit Popular. Antoni Pastor ha alertat que es tracta d’un projecte de censura i repressió, que respon únicament “a la personalitat del president Bauzá, que no tolera la discrepància i es pensa tenir la veritat absoluta.”

“El president Bauzá és un Quixot convençut que ha de lluitar contra els gegants imaginaris, però en aquest cas no són molins de vent sinó mestres i professors que segons ell manipulen els alumnes. Nacionalistes, separatistes, rojos i anti espanyols que volen vendre les Illes als catalans. I quina és la seva reacció: Sancho, hazme una Ley!”

Així ha definit Antoni Pastor el procés de redacció i aprovació de la Llei de Símbols que avui ha estat objecte de debat al Parlament de les Illes. Segons el vicepresident d’El PI, aquesta iniciativa respon a un únic objectiu: “prohibir els llaços que representen la defensa de la nostra llengua així com els símbols a favor d’una educació pública i de qualitat”. En paraules de Pastor, l’executiu autonòmic hauria de fer una reflexió i “analitzar el motiu pel qual la ciutadania s’expressa de forma lliure, protestant, deixant palés el seu desacord amb una manera de fer política malaltissa.” En comptes d’això, ha continuat, “ha decidit tirar endavant una llei de censura i repressió. Una Llei que reflecteix la personalitat del president Bauzá, incapaç d’acceptar la discrepància.”

Pel que fa a l’aplicació de la nova norma, el diputat d’El PI ha volgut posar de relleu les situacions “absurdes” que es poden produïr: “com ho farem a Manacor, Sa Pobla o Artà el dia de Sant Antoni si volem penjar gloses, llaços o banderes als  ajuntaments? Com ho faran a les escoles si volen celebrar aquesta o qualsevol altre festa? I a les instal·lacions esportives, no es podran penjar emblemes dels clubs visitants de diferents comunitats?”

També ha volgut recordar l’informe del Consell Consultiu on s’alerta que la Llei vulnera la llibertat d’expressió. Precisament, en aquest sentit, Pastor ha parafrasejat el filòsof i polític anglès, Francis Bacon: “Qui no vol pensar és un fanàtic; qui no pot pensar és un idiota; qui no gosa pensar és un covard”. I tot seguit s’ha dirigit als diputats del Partit Popular: “Vostès, senyores i senyors, volen un poble covard, que no pensi.” I els ha demanat que diguin “prou als capricis del president” i votin en contra d’un text que “és una barbaritat, un absurd i un atemptat contra la llibertat i els drets fonamentals recollits a la Constitució”. Per tot plegat, Antoni Pastor n’ha demanat la retirada i a l’hora de la votació ha abandonat la Cambra, com la resta de l’oposició, per “no participar d’un desafiament al poble que tots plegats representam”.

Llaç

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s