“No pensam en pactes, sinó en fer feina”

20131215-140641.jpg

Proposta per les Illes convoca 700 persones al sopar de Nadal de la formació. El president d’El PI, Jaume Font, encoratja els afiliats a seguir fent feina i marca com objectiu “acabar amb 30 anys de discriminació”. Els vicepresidents, Josep Melià i Antoni Pastor coincideixen en assenyalar l’actual govern “com exemple d’allò que no s’ha de fer”.

“Fa un any pràcticament no existíem i ara ja som tota una realitat”. D’aquesta manera va encetar el seu discurs Jaume Font davant les prop de 700 persones que anit assistiren al sopar de Nadal d’El PI. El president de Proposta per les Illes va dirigir bona part de la intervenció a encoratjar els afiliats de cara a les eleccions de 2015: “Queden menys de divuit mesos per consolidar l’energia i la il·lusió que avui omplen aquesta sala i convertir-la en els vots que ens permetran fer sentir la nostra veu a les institucions”. En aquest sentit, Font va alertar que davant la consolidació del projecte “n’hi haurà que voldran fer malbé aquest escenari optimista i escamparan rumors, parlaran de pactes amagats i d’acords secrets.” Per tot això, va assegurar que “ara és hora de fer feina” i va demanar confiança: “El PI és un projecte transparent i només farem allò que vosaltres heu aprovat que fem, el que està en el programa i en les bases ideològiques del partit.”

Quant als objectius polítics, Jaume Font va dibuixar les línees bàsiques d’actuació: fomentar el petit i mitjà comerç de les Illes, assolir un pacte educatiu que tanqui les ferides amb els docents, millorar el sistema sanitari i assegurar les prestacions a les persones més vulnerables. Tot plegat, segons el president d’El PI, seria possible amb un finançament més just per a Balears. I aquest serà, precisament, un dels objectius prioritaris: “No demanan ni un euro més del que ens correspon, però tampoc volem ni un euro menys. Volem justícia, no caritat, ni que ens perdonin la vida els qui, tant a la dreta com a l’esquerra, amb els nostres doblers, s’asseguren la fidelitat electoral a altres indrets del país”. En definitiva, segons Font, “ara toca acabar amb la discriminació que pateix aquesta comunitat des de fa 30 anys”.

Pel que fa a l’actuació de l’actual Govern, les crítiques arribaren de la mà dels dos vicepresidents. Segons Josep Melià, “aquesta legislatura és un exemple d’allò que no s’ha de fer” i va lamentar que l’executiu de José Ramón Bauzá hagi convertit les escoles “en una autèntica guerra”. “Això”, va aclarir, “és absolutament irresponsable. Cal retornar al seny, la centralitat, la generositat i el compromís.” Uns valors, que en paraules de Melià, “estan representats en El PI”.

Per la seva banda, Antoni Pastor va analitzar l’activitat governamental recent: “En només dues setmanes haurem debatut al Parlament l’existència, o no, dels Països Catalans i la nova Llei de Símbols, un nou instrument de repressió. Aquests són els autèntics problemes de la gent? Hi ha famílies que no arriben a final de més, i els nostres representants a les institucions perden el temps amb qüestions que no interessen a ningú”. Per tot plegat, Pastor va reclamar el paper protagonista de Proposta per les Illes: “som el centre real d’aquesta comunitat. El PI té futur.”

Finalment, la vetllada es va allargar fins entrada la matinada i va comptar amb la participació de representants de gairebé 40 municipis. Un exemple més de la implantació territorial del projecte, que dia a dia arrela amb més força a les Illes.

11 responses to ““No pensam en pactes, sinó en fer feina”

 1. venga tornou a dir, aixi tal volta ets convens a tu mateix. mira que ets cansino , dic una mentida 100 vegades i aixi es converteix en realitat, idò no campio,

 2. Ara ja tenc clar, amb les vostres respostes, que vos és completament igual la política que faceu, lo realment important és TENIR CADIRETA. No m’extranya que anigueu passant 1 a 1 pels jutjats.

 3. No som de cap exèrcit però per descomptat que m’estim més ser del den panxo villa, com dius tu, que du PP. Cent mil vegades més

 4. Clar millor ser part de l’exercit den panxo, o pepe, villa i cia, no una?
  Si entram tenim entrere, sino na malenita i en pepe grillo foten a defora del grup d’oposicio a cxi, ja basta de mentides. Esteis més vists que el tbo, feis el que volgueu i no emprenyeu més

 5. ?????. Això de qué confirm el que diu l’article m’ho haureu d’explicar perque no ho entenc. Ara qué es igual ja que jo només pens i dic el que es evident i que, per altra banda, i sempre ho he dit, no me ve gens de nou. Tenieu la oportunitat de demostrar que ereu un partit nou, fresc i amb bones idees i conviccions i ho heu tirat tot per enterra, sempre segons la meva opinio, clar, supòs que tenc dret a tenir-la.

 6. 97153, polítiques nacionalistes de dretes ?!?! com amb en Paquito ?!?! Com les de Plataforma per Catalunya ?!?! Quina por que me fas.

 7. 97153, el teu argument té més forats que un formatge gruller, ets un campeon, vares votar a la lliga que va pactar amb el PP, i ara te desperts , on eres quan na malenita sortia a la foto amb el batlle. Venga hombre menos mentires que se vos veu el plumero, al manco pensa un poc abans de dir begenades que despres quedes amb el cul enlaire.

 8. Si vaig votar la lliga a les passades eleccions és perquè considerava una molt bona opció un partit nacionalista-regionalista de caire conservador-lliberal, però ja veig que el PI torna a ser UM, que li agrada més pactar amb l’esquerra que fer polítiques nacionalistes de dretes. Heu perdut un vot.

 9. Una amb aquest comentari teu, no fas més que confirmar el que diu l’article. Moltes gràcies per la teva aportació.
  Volem aprofitar per donar les gràcies a la trentena de pollencins assistents al Sopar de Nadal!

 10. A Pollença votar el Pi es votar el PP, així de clar. No entenc com podeu criticar la politica del govern i alhora governar amb ell. Amb el pacte que manteniu a Pollença estau fent tot lo contrari que predicau, vos agradi que vos ho diguin o no. Estau ajudant al govern que passarà a la història per esser un dels més poc democràtics de la Democràcia. Si això es el que voleu? Idò endavant, voltros mateixos

 11. Supos que ara el PP voldrà netejar la seva imatge i acostar-se al centre, intoxicara amb informació d’acostaments a uns o altres, i per l’altre banda tambe poden sortir informacions des d’altres àmbits per dir que votar al PI és votar al PP. És el joc polític , el centre sempre ha estat un espai difícil i que ha estat volgut per molts, d’allà vol treure rèdits polítics l’esquerra i la dreta.
  Però tal volta és un bon símptoma per la gent que fa feina i vol que un projecte de centre illenc tengui futur, les critiques o intents de desestabilitzar provinents de les dues bandes, indiquen que si esteim al centre i que si els preocupam.
  Ha seguir fent feina, a seguir fen país, ànims i enhorabona pel sopar .
  Molts d’anys a totes i tots.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s