Hi ha altres maneres de fer les coses

parlament-81789_630x210

 

 

El diputat Antoni Pastor ha demanat avui al Parlament sobre la futura Llei de Comerç anunciada pel president Bauzá durant el debat de l’estat de l’Autonomia. El vicepresident d’El PI-PROPOSTA PER LES ILLES s’ha mostrat sorprés davant les paraules del Conseller d’Economia que ha reconegut que el text es redacta “sense consens” amb el sector, a qui presentaran el projecte un cop finalitzat.

“Hi ha altres maneres de fer les coses”. Aquesta ha estat la resposta d’Antoni Pastor davant l’anunci del govern de presentar una Llei de Comerç redactada amb el total desconeixement dels petits i mitjans empresaris. Segons el conseller d’Economia, Joaquín García, el projecte es debatrà un cop el·laborat. De moment, en paraules seves, “no s’ha consensuat”.

El  vicepresident d’El PI ha lamentat les formes i ha assenyalat que “no és normal que les principals associacions del sector s’assabentin de la nova llei dimarts passat al Parlament amb l’anunci del president Bauzá”. Pastor ha afegit que en un moment especialment delicat per al teixit empresarial illenc “és necessari el màxim consens en les fases inicials de la nova llei i s’hauria de redactar juntament amb els col·lectius implicats”. En canvi, l’actitud de l’executiu no fa més que augmentar “la seva preocupació”.

En aquest sentit, un altre dels punts que mantenen en alerta el sector és la possible declaració de Marratxí com a “zona de gran afluència turística”. Això permetria l’obertura en diumenge de les grans superfícies del municipi, “un cop baix i letal” per al petit comerç, segons Pastor. En pregunta oral al ple del Parlament, el vicepresident d’El PI ha demanat al Conseller d’Economia “què pensa fer davant la petició del consistori marratxiner”, qüestió que Joaquín García ha evitat respondre amb evasives. El conseller tampoc s’ha volgut pronunciar sobre la possibilitat de presentar una moratòria de grans superfícies per regularitzar l’obertura de nous establiments.

Tot plegat, segons Antoni Pastor, “genera un clima d’incertesa que no afavoreix de cap manera la recuperació econòmica de Balears”. Com ja ha defensat el PI en diverses ocasions, el petit i mitjà comerç no és només una font important de llocs de feina, sinó que també ajuda a construïr el caràcter i el teixit socio-econòmic d’aquesta comunitat. Uns valors que haurien de ser suficients per impulsar lleis que promocionin els negocis nascuts Balears, en comptes de girar-los l’esquena i obrir els braços a les grans empreses vingudes de fora.

One response to “Hi ha altres maneres de fer les coses

  1. Mai un govenr havia actaut com aquest, a la contra del petit i mitja comerç. Si perdem les tendes, botigues i negocis de dins els nuclis urbans, de dins Pollença o el Moll, ja no serà el poble que hem conegut, que volem i que desitjam.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s