La història no és repeteix, però a cops ho pareix

1424339_548080708606474_1133887248_n

Com molts d’historiadors saben, la història no es repeteix, a cops, hi pot haver variables o distints factors que són similars, a cops, intentam trobar paral·lelismes o punts de convergència entre aquets fets per extreure lliçons o per comparar-los.

Els atacs constants cap a la nostra manera de ser, cap a les nostres senyes d’identitat, cap el que significa ser illenc, que s’estan repetint darrerament, els darrers dos anys i que malauradament pareix que seguiran, almanco fins que hi hagi aquest govern,  ens poden recordar temps llunyans , passats, que molts creien que no es podrien repetir  en ple segle XXI.

La llengua ha estat , i és, l’element principal de la nostra identitat, la llengua ens uneix, traspassa l’ús d’un idioma o altre, és l’expressió d’un poble, una forma de ser, de pensar i d’existir. A més sempre ha estat un element cohesionador i integrador de primer ordre. La raça, la ideologia, la religió, la procedència, no importen, passen a un segon terme, si parles la llengua d’aquí, ets d’aquí, així de senzill, així de simple, així de fàcil.

Per tant, els atacs cap el català, cap a la llengua pròpia de les illes Balears, amb les seves varietats i riquesa, és un atac global cap a tot el que representa ser illenc.

En el passat s’ha intentat dividir, esquarterar, separar el català, s’ha intentat enfrontar català del principat amb català de les illes, s’ha menyspreat i banalitzat, però mai han aconseguit els seus objectius, ara ja hi tornen a ser, amagats darreres fundacions i amb publicitat a la televisió pública.

Aquest fets i atacs, de gent que no estima la nostra llengua es repeteixen, hi ha un atac constant i coordinat a tots els àmbits des de l’educació als mitjans de comunicació publica que estan al servei partidistes. Uns atacs que ens recorden al passat, temps que molts creiem que havien passat i superat, que ara ja la ciència , la filologia , la cultura s’havien imposat i que no per repetir mil vegades una mentida es converteixen en una realitat.

Com hem dit, i en aquest cas dissortadament, el fets a cops es tornen a repetir, la història no, esperam que aquest cop la història acabi diferent, que acabi d’una vegada i els que volen usar la llengua com a arma política i per separar, els que defensen la incultura en contra de la pedagogia i la filologia com ha ciència, els que volen empobrir la societat illenca, siguin el darrer cop que apareguin com un bolet verinós.

Rafel Ballester.

15 responses to “La història no és repeteix, però a cops ho pareix

 1. Doncs em sap greu Joan Ramon però no estic d’acord amb que això sigui tot el transparent que podeu ser. El que demanava era un mínim com saber les causes de la imputació, igual que vam saber al cas de na Malena que havia estat imputada per participar en la tramitació de les subvencions a Nit Niu, com secretària tècnica insular del Departament de Cultura.

 2. Joan Ramon no perdis el temps amb el troll den Pepe. El seu complexe de inferioritat la seva falta de integració i la seva malaltia obsessió amb els que a diferent dell tenen una vida normal i son acceptats per el seu poble. El duen a actuar de aquesta manera. En el fons segur que es una gran persona i degué tenir els seus motius per haver de abandonar ca seva. Pero deixel ell necessita fer aixo.

 3. Pepe es cert que quasi ha passat una setmana de la seva imputacio però perdona que te torni repetir que en tot moment hem estat tan transparents com podem ser.
  A més pareix que no has llegit la nostra posicionament, pero ai se cas el recordaré:
  Amic comentarista, com segur has vist per la premsa, en Miquel va anar a declarar en qualitat d’imputat el cas IBATUR. En Joan Cerda tambe ha estat citat a declarar en la mateixa condicio. Ambdós tenen l’obligacio i deure de col.laborat amb la Justícia per aclarir qualsevol dubte que hi pugui haver. Esteim en la convicció que aixo es el que feran els dos, amb totes les explicacions que siguin necessaries.Lògicament respectam la seva imputacio i ens solidaritzam amb ells i
  la seva família en aquests moments tan delicats, especialment davant el
  Circ mediàtic que se sol montar en aquests casos i en el que no colaborarem.En Joan Cerda no esta en política actualment i en Miquel si. Per aquest motiu i guardant la lleiltat processal corresponent, apart de la declaració judicial, ha donat les explicacions el Batle en tot allò que pogués efectar a la seva actual responsabilitat municipal.
  BONA NIT.

 4. Mentides? Es mentida tot el que t’hem demanat… O quan no et convé ja surts amb lo dels trolls… Aiiii buscaret!
  2 cosetes te diré, no se pq tanta comèdia amb els anònims si tu ets el primer que els usés com s’ha demostrat moltes vegades i segon, no només diuen mentides els trolls, tu ho fas actuant en nom propi.

 5. Joan Ramon des del moment que ha passat una setmana que el vostre regidor i l’ex-batle han estat imputats per un tema que ens imaginam és municipal i vosaltres no ens haveu informat per què han estat imputats objectivament puc parlar de falta de transparència per la vostra part.

  pdt Evidentment no contestaré a la tribu trollera que habita a aquest bloc podeu lladrar les mentides que vulgueu, tinc dues orelles per una entren i per l’altra surten.

 6. Dir que t’han imputat no es el
  mateix que explicar per qué t’han imputat. Jo voldria saber per què van imputar na Malena Estrany, els motius…..que jo sapigue no s’ha publicat enlloc. Que aquesta senyora digues que l’havien imputada no es el mateix que donar explicacions del motiu. Senyor Joan Ramon o Pepe, si vos va donar explicacions ens les podríeu dir?, aixo seria un bon exercici de transparència. Si ho feis tambe es podran demanar explicacions publiques a nen Miquel Ramon.

 7. En Pepe aquest és de traca!!!!!
  Vos record que fins que u Lumbreràs ho va treure no vam saber que si no fos per u d’Esquerra (que per cert hauriem de fer-li un monument) en Pepe hagués estat batle!
  I això l’Amo en Transparència!

 8. Pepe
  No hem de confondre ous amb caragols.
  El que es cert és que quan vareu treure la notícia en Miquel no en sabia res, per tant ell no podia avisar a nigú.
  Per altra banda en el moment que li varen notificar ho va fer saber a qui considerava oportú.
  En cap moment vàrem desmentir res com tu vols suposar, per tant crec que no tens dret a xerrar de la manca de transparència.

 9. Pepe i tu demostres una vegada més la teva baixesa moral… I fòbia especialment cap en Miquel, si dosis pollenci, penseras que de jove te va fotra alguna al•lota.
  Venga meam guru de la transparència:
  Quines explicacions va dinar na Malena sobre la seva imputació?
  Quines explicacions us ha donat sobre el desgavell del primer festival d’en valent?
  Quines explicacions ens dones tu de com ha quedat la denuncia per amenaces que te posaren a tu per part d’un tècnic de l’Ajuntament?

  I ara No m’enviïs al teu bloc que an ‘aquest hi has sabut venir totsolet i sense que ningú t’envies a demanar.

 10. Senyor Jaume Gual o qui sigui, na Malena no em va telefonar només a mi, va telefonar a tots els grups abans de que es publiqués res i evidentment ningú va publicar res. Quan el tema va sortir a la premsa vam fer un article informant sobre el tema.
  Al nostre bloc publicam pràcticament tots els enllaços que surten de Pollença i evidentment van fer el mateix amb la notícia de la imputació d’en Michel (donada per l’agència EFE) . Una notícia que va ser desmentida però que finalment s’ha demostrat vertadera.
  A una cosa tens raó no haurien de demanar informació sobre les raons de les imputacions de un regidor de l’equip de govern de CiU i sobre un membre de
  la seva llista, aquestes fa temps que haurien d’haver estat donades per part d’aquest grup. Però com a altres temes el Pi demostra que una cosa són les paraules i una altra els fets. Una cosa és parlar de transparència i un altra practicar-la

 11. Tens raó Pepe no es mateix cas. Na malena tot i que sabíem qie seria imputada vos va cridar el vespre abans. I ni aixi donareu la notícia el dia següent.

  Aquest cop ni en Miquel sabia de la
  Seva imputació i malalt de tu ja publicaves una notícia del ABC.

  Segurament en Miquel quant ho va saber va imformae a qui va haver de fer ho. Tu no crec que mereixis cap explicació del que faci la nostra formació i manco en Miquel tenint en compte la teva malaltissa obsessió.

  Per acabar dir que si tens intenció de continuar fet sang amb aquest tema lluny de informar. Tens el teu blog de salvame delux on tot aixo i cap molt be.
  Salut i bon vent.

 12. Una cosa és fer un circ mediàtic i respectar els processos judicials i una altra cosa és informar. Na Malena Estrany ens va informar a tots els portaveus de la seva imputació.

 13. Amic comentarista, com segur has vist per la premsa, en Miquel va anar a declarar en qualitat d’imputat el cas IBATUR. En Joan Cerda tambe ha estat citat a declarar en la mateixa condicio. Ambdós tenen l’obligacio i deure de col.laborat amb la Justícia per aclarir qualsevol dubte que hi pugui haver. Esteim en la convicció que aixo es el que feran els dos, amb totes les explicacions que siguin necessaries.Lògicament respectam la seva imputacio i ens solidaritzam amb ells i
  la seva família en aquests moments tan delicats, especialment davant el
  Circ mediàtic que se sol montar en aquests casos i en el que no colaborarem.En Joan Cerda no esta en política actualment i en Miquel si. Per aquest motiu i guardant la lleiltat processal corresponent, apart de la declaració judicial, ha donat les explicacions el Batle en tot allò que pogués efectar a la seva actual responsabilitat municipal.

 14. No heu tornat a comentar res. Estan imputats en Miquel Ramon i en Joan Cerdà? Varou dir que no sabiou res, ja estau enterats?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s