Cal una rectificació

pastor docents

Com tots sabreu el passat divendres el nostre batle es va absentar de l’assemblea dela FELIB,assemblea a la qual s’hi portava una moció en contra del TIL. El batle s’aferra a una petita diferència que hi ha en el punt dos de la moció respecte a la qual es va votar a Pollença, per justificar la seva absència en aquesta assemblea.

Al PI Pollença trobam que és un argument prou fluix. Pensam que un batle responsable el que hauria d’haver fet, com a cap de l’Ajuntament, era asseure els regidors i posar sobre la taula aquesta diferència i consensuar quina havia de ser la seva postura a l’assemblea de batles. En cap cas el que no podia fer era deixar el nostre poble sense veu, un poble que es va declarar en contra  del TIL al passat mes de setembre amb 15 vots a favor i tan sols 2 abstencions. Consideram que com a mínim el que hauria d’haver fet és presentar la moció aprovada a Pollença i intentar consensuar-na una amb la resta de batles. Des de el PI apostam per el diàleg com així ho demostraren els nostres btales a l’assemblea  on intentaren cercar el concens.

Però també cal ser responsable i fer autocrítica. Som conscients que com a socis de govern ens equivocarem al no assegurar-nos que el batle aniria a l’assemblea i/o en el seu defecte haver demanat que hagués delegat sobre un dels nostres regidors.

Per tot això demanam una rectificació pública del batle, on reconegui el seu error i deixi patent que Pollença no combrega amb el TIL i demani disculpes pel seu error als pollencins. A més de cara al proper ple de novembre el PI ha fet registre d’entrada de la següent moció:

Moció Reafirmació del suport de l’Ajuntament a favor d’una educació de qualitat i compromís dels representants municipals a defensar aquesta postura.

Vist que el Ple de l’Ajuntament és el màxim òrgan de representació política del nostre municipi, on està representada la pluralitat de la nostra societat i on es fixen les posicions que reflecteixen el sentir majoritari del nostre poble.

Vist que el Ple del nostre Ajuntament va acordar per majoria donar suport a la comunitat educativa en la seva lluita per una educació de qualitat, donar suport a que els canvis del model es facin per consens i van rebutjar la implantació del Til plantejada pel Govern de les Illes Balears.

Vist que el dissabte 9 de novembre de 2013 es va celebrar una assemblea de Batles on el màxim representant del nostre poble no va participar i en que es debatia la posició de tots els Baltes de Mallorca sobre aquesta qüestió de l’educació. Absència que ha generat dubtes i malestar en el nostre poble.

ACORDS

Primer. Reafirmar la posició de l’Ajuntament de Pollença a favor de la comunitat educativa, a favor d’una educació de qualitat consensuada i en contra de la implantació del Til plantejada pel Govern de les Illes Balears.

Segon. Instar al Batle, i a la resta de regidors, del poble de Pollença a assistir, manifestar i votar d’acord amb la postura expressada pel Ple de l’Ajuntament a tots els fòrums i llocs en que sigui escaient i siguin convocats sempre que actuïn com a representants del poble de Pollença.

Per altra banda ens agradaria aclarir els mals entesos que han suscitat les declaracions que va fer en Martí el dilluns de la Fira a Radio Pollença. En Martí va fer referencia a les males formes en què se’l va tractar a ell durant la recepció de les autoritats, on fins i tot va ser sacsejat i l’hi arrabassaren un pin de suport als docents. Ell va voler remarcar que un petit grup que actua de manera agressiva no pot representar el moviment dels docents, ja que la immensa majoria d’aquests són grans professionals de l’educació incapaços d’actuar d’aquesta manera.

El PI és de la mateixa opinió, donam suport als pares, als alumnes i as mestres que lluiten i reivindiquen una educació pública de qualitat i on es respecti la llengua catalana, això si, de manera pacífica i des del sentit comú.

Tot i així en Martí demana disculpes per si algun docent o ciutadà que va exercir la protesta des d’aquest prisma s’ha sentit ofès per les seves declaracions, la seva intenció era tot el contrari. Com ja ha fet personalment amb el portaveu d’Alternativa, on suposam que fruit de la tensió, es varen tenir algunes discrepàncies en algunes actituds que aquest va tenir durant la recepció de les autoritats.

El que desitjam des del PI és que aquests moments de tensió, provocats per una minoria, no eclipsin el sentiment general del poble envers d’aquest problema que és el TIL

34 responses to “Cal una rectificació

 1. Retroenllaç: 12 mesos 12 articles |·

 2. Bon dia.
  Voliem fer alguns aclariments sobre la notícia de l’ABC sobre la suposada imputació del nostre regidor en Miquel Ramon.

  En aquests moments l’única noticia que tenim és la que porta aquest diari d’àmbit estatal, curiós que cap dels autonòmics en faci ressò, i que a més sigui amb dades tan confuses.

  El que sí que podem confirmar és que a hores d’ara en Miquel no ha rebut cap citació ni notificació per anar a declarar.

 3. Podríeu donar qualque aclaració sobre la noticia que publica l’ABC de la imputació de Miquel Ramon en el cas Ibatur? Gràcies.

 4. Afiliat t’hauries de fer mirar aquest aprensio cap a la gent d’Esquerres, si per tu comunista es un insult. Jo no he xerrat de regidors que visquin de la politica he xerrat de capa del Pi, com en Pastor, en Font, en Melià. Crec que no he dit cap mentida. Si per tu lo que jo dic es demagogia (aquesta paraula ara s’utilitza molt com a res posta quan no se tenen arguments) ido allá tu. Gracis Joan Ramón per la teva resposta, me sap greu per tu pero crec que el batle no en fara ni cas del qué li demanau

 5. Mes clar UNA, els regidors vinculats el PI han presentat una Mocio perque el Batle rectifiqui públicament i demani disculpes per no haver representat la voluntat del poble i que se comprometi el cumpliment de les mocions aprovades pel Ple Municipal…aixo segur que els “comunistes” tampoc vos pareix be, pero es lo que hi ha!!. Ja sabem que voleu el caos, la crispació, la polèmica i la tensió crònica del poble…..per aixo no conteu amb el PI. Noltros, a pesar de les vostres fòbies i demagògia, seguirem sent lleials al poble i recolzarem la vaga de docents per l’educacio publica de qualitat i la nostra cultura. I ja podeu “cantar i pegar vots”. I potser encertem o no pero ho fèiem pel que creiem es el millor pel poble, no ho dubtis. Per cert!!!…. Pots seguir dient mentides pero no hi ha cap regidor vinculat el Pi que visqui de la política.

 6. El PI li ha demanat al batle que es manifesti el més aviat possible.
  Que es reafirmi a favor de la comunitat educativa, a favor d’una educació de qualitat consensuada i en contra de la implantació del Til plantejada pel Govern de les Illes Balears;
  i que es manifesti i voti d’acord amb la postura expressada pel Ple de l’Ajuntament a tots els fòrums i llocs en que sigui escaient sempre que actuï com a representant del poble de Pollença.

 7. Tant d’interes per que rompeguem el pacte me pareix molt dubtos. Que pot passar si ho feim? Que tot plegat será un desgravell de por, que no hi haura manera de treure res endevant perque, i ara xerr per jo, aixi com no estic a favor de tot el que fa el PP, tampoc m’agraden totes les idees i formes dels altres partits i x aixo soc amb qui soc. Tampoc m’agrada prendre una decisio difícil el mes d’agost i fer cul enrere dos mesos despres. No senyor, jo em sent soci de Govern del PP, pero no sotmesa per ells, discutir, pactar, negociar, agafar el bou per les banyes i no arrancar a correr i fer potadetes quan no m’agrada el que passa. Plantar cara i defensar allo nostre. En Joan Ramon va dur la camiseta verda tota la fira, en Marti el llaç … i casi va rebre. Esta ben clara la nostra postura. Tal vegada el que es preten es el caos a l’Ajuntament i que agafin la batuta altres que, per jo, no estan legitimats per fer-ho. No senyors anonims, aixo ho decidirá la nostra Assamblea, pero sense manipulacions i diguent las coses tal i com son, no com altres les vulguin fer veure.

 8. I que li ha demanat el Pi al batle despres de la plantada a la reunió de batles? Se pot sabre? Perque que jo sàpiga no ha contestat a l’escrit que van presentar els regidors, o sí va contestar? Que va dir?

 9. T”ho pots creure o no……pero no per aixo deixa de ser la veritat. Els regidors relacionats amb el PI entraren el govern municipal per responsabilitat, al igual que per responsabilitat oferiren el recolzament a qualsevol altra alternativa de govern ( i estassin inclosos o no els regidors del Pi). Un govern estable es bàsic en aquests moments per qualsevol poble ……. . Pero aixo no es un xec en blanc i quan el Batle s’equivoca o va en contra de l’acord de govern aixi se li diu i se li exigeix responsabilitat i rectificació i tambe ho fa el PP amb el Pi si se dona el cas. Aixo es la cultura de pactar. Altres d’aquesta cultura no en saben, o governen amb majoria absoluta o no governen, ho vivim el paradís o tot es una merda. Que hi hem de fer?….aguantar les demagògics de la irresponsabilitat, es tan senzill com aixo.

 10. Totalment d’acord amb Miquel i Xavier. No només és responsable el qui governa si no qui li dona suport, en aquest cas el Pi. Si seguiu governant amb el PP sereu cómplices del seu mal fer ( que és molt, tant a nivell de poble, com autonòmic com central).Voleu passar voltros a la història com a suportadors del pitjor govern que mai ha tengut aquest país d’encà que tenim democracia? Crec que ara teniu la oportunitat de demostrar que realment creis en lo que deis i, si és així, que creis lo que deis, és imposible governar amb el PP. Si seguiu apoiant-lo quedereu totalment desacreditats davant les persones que pensaven que realment ereu una bona alternativa de centre, que vol lluitar per la terra pròpia, la cultura, la llengua i els drets socials , el benestar i la llibertat dels Balears i donareu la raó a qui, com jo, perque no dir-ho, pensam que l’ùnic que voleu es governar sigui com sigui, i que quedi clar que m’agradaria equivocar-me pel be de la nostra terra . I no val dir que el que feis a Pollença governant amb el PP és un exercici de responsabilitat, això ja no s’ho creu ningú, sobretot desprès de que el batle se’n rigués de tothom, de voltros també. Vosaltres mateixos, la pilota està a la vostra taulada.

 11. La situació d’aquest Ajuntament és per fer-hi un SALVADOS. Comença la legislatura amb el batle criticant i excusant-se en la gestiò de l’anterior equip de govern, però de cop i volta resulta que te part d’aquest “nefaste” equip de govern al seu costat, que per la seva part es converteixen en partíceps de la política abusiva i represiva de PP, tot per “amagar” la mala gestió de l’anterior legislatura. Igual més que un SALVADOS se podria fer una película dels Marx.

 12. No, Teresa, no. Des del moment en que sou socis de govern del batle els seus problemes són els vostres, vos agradi o no. Aquesta justificació de “El PP governa perque els vots aixi ho decidiren, si la ciutadania hagues volgut que comandas Alternativa, els hauria votat a ells majoritàriament” no la varem sentir a dir mai qual UM tenia la batlia amb cinc regidors i el PP en tenia més que ara, sis. Així que si governau amb el PP és perquè voleu, si justificau els seus actes és perquè voleu i per tant assumiu com a vostres els errors que cometin. Si no rectifica, no just s’ho trobarà ell, si no que que també vos ho trobareu voltros. Per molt que seguiu les vostres pròpies directrius, de res serveix si permeteu que governi un que va en contra d’aquestes directrius.

 13. Aquí jo hi veig dues lectures. Per una part, la nefasta politica educativa (i economica, i social, i…) del PP, a la que ens podem oposar frontalment amb totes les armes de les que disposam en el marc democratic i institucional que tenim i, per altre banda, el participar del govern municipal. El PP governa perque els vots aixi ho decidiren, si la ciutadania hagues volgut que comandas Alternativa, els hauria votat a ells majoritariament; el mateix es pot dir de la resta de partits. Tots els partits tengueren l’oportunitat de pactar un Govern amb el PP i no ho feren. Nosaltres hi varem estar d’acord perque volem fer feina pel nostre poble, banyant-mos el cul i currant de bon de veres. Nosaltres seguim les nostres directrius sense dubtes i amb tota la nostra coherencia. Si el batle es intel.ligent, rectificara publicament la seva errada; si no ho fa, ell s’ho trobara, tard o d’hora. Pero aixo es el seu problema, no el nostre.

 14. Dins l’Assemblea de Docents hi pot haver extremistes i també moderats, com dins el PI hi pot haver extremistes i moderats i com dins el PP hi ha extremistes, que són els que tenen la pella pel mànec, i moderats. Però amb el vostre discurs li estau fent el joc al PP extremista. Més clar, aigua.

 15. Que jo sapi al batle ningú li va arrebassar el llaç, ell va deixar que li llevassin, és molt diferent. Crec que ara el PI té la oportunitat de demostrar de part de qui està, si del poble o del PP. Si estau de part del poble de les Balears jo crec que haurieu de rompre el pacte que teniu amb el PP ; si no quedarà ben clar que l’única coa que vos interessa és fermar aliances que us duiguin al Parlament de les Illes Balears. Voleu ser cómplices de les mentides i les animalades en tema de llengüa que fan i prediquen aquest Peperos? Voleu ser cómplices de l’apliació del TIL, que es l’animalada més grossa que s’ha fet mai en educació? Voleu donar suport a un batle que se passa pel forro el que decideix el ple i ni es digna a anar a donar la cara a la reunió de batles? La meva opinió és que si seguiu amb el pacte quedareu totalment desacreditats davant la ciutadania per defensar allò a que donau suport.

 16. Tot no val, no vos excuseu en la llibertat i bla, bla, bla. Extremistes i histerics n’hi ha per tot arreu. I voltros no en sou una excepcio, ni d’aprop!

 17. El que ha fet na Teresa es espresar la seva opinió, manifestant el seu rebuig al TIL però també a les formes d’alguns docents. En un colectiu tam gran ens trobam actituds molt diverses i com ja s’ha dit altres vegades, de la mateixa manera que un regidor ho es les 24 h del dia i en tot moment ha de ser conscient del que això representa encara que alguns no ho vegin així. Dins el colectiu de la gent que du la camiseta verda hi ha una gran pluralitat de idees i actituds i no totes són educades i o respetuoses.
  Després del dia de la manifestació s’ha perdut el rumb i sen va cap a la deriva perquè els capdeventers de l’assemblea ja no saben el que han de fer, els hi ha vengut gros i estan massa influenciats per un ideal polític i no per un ideal pedagògic.

 18. Aquest és el mateix discurs que va fer el vostre regidor Roca l’altre dilluns, que els mestres adoctrinen. Adoctrinen en que? en ser crítics i persones lliures? Per favor, si feis el mateix discurs que el PP.

 19. Duu una camiseta verda no es garantia de fer les coses be. Les faltes de respecte i la mala educacio d’un docent fa molt de mal a aquesta creuada. Tots estam a favor de la dignitat de la educacio i per aixo lluitam, pero els primers dignes i que han de donar exemple son els mateixos docents. Arrebassar llaços, males formes.. Educadors? I no voldria pensar que es poden emprar les aules per adoctrinar…

 20. El PI sempre s’ha pronunciat en contra del TIL. Ara cal unitat i no discutir si aquest du una camiseta o surt a una foto.

 21. En Joan Ramon i en Martí del PI també han duit les camisetes verdes. I en Miquel Àngel d’Esquerra també. Voleu dir que a partir d’ara prohibireu dur camisetes verdes a qui tengui carnet d’un partit?

 22. Es interessant veure el bloc de Alternativa la foto de la seva direccio i vrure que en formen part na Marina i en Guillem, portaveus de l’assemblea de professors, ho tenien ben anagat a aixo de formar part de la direccio d’un partit. Aixo es la transparencia que demanen. Aixi donen aire al PP quan diu que el moviment de camisetes verdes es politic! Podriem canviar el titular de “una professora lleva el pin al batle” per ” un membre d’alternativa lleva al pin al batle”. No es el mateix, ni dun bon boci!

 23. Mos teniu en entretenguts en los vostres saraos. Però que hi ha dels doblers de la carpa? Li hem pagats entre tots a nu negosi de la birreria o què? Ja heu demanat esplicasions? Que es aixòa de fer parts i cuarts entre negosis de Pollença?

 24. Això de comunistes saps que ho son d’aferrats… Tirar una sabata? Caaaaa! Màxim les ensenyen.

 25. En primer lloc el divendres va fer u ridícul a Palma, tirant-se a una piscina sense mirar si hi havia aigua, vanagloriant el batle megafono en ma. Si alabant en aquell que ell sempre diu que no és una persona de fiar, idò ell ben fiat que havia anat a l’assemblea.
  A partir d’aquí els pa perillós que va fer mes dignes d’un activista que d’un regidor, ja que se va saltar tots els actes propis dels regidors, els podem atribuir al sentiment de desengany amorós que devia tenir després de la plantada matutina del batle.

 26. Esta be fer autocritica. Crec k aixo vos honra. Ara ha veure si els altres son capaços de fer el mateix. Pel que pareix el senyor batlle no veu rea dolent amb la seva actitut de deixar e poble de pollenca sense veu i en pepe tampoc trova que montar saraos en mig del carrer es lo que ha de fer un representant municipal. Quina llastima

 27. Tota la cupa de la crispacio que hi ha , i cada cop es fa més present, en el món educatiu es del govern autoritari del pp den Bauzá i companyia. Això cal recordar-ho ara i sempre.
  Tampoc fan cap favor a l’educació quan certs partits polítics o personatges polítics volen encapçalar la lluita contra l’aplicació del TIL, si és polititza el moviment tots perdem, cal unitat.

 28. Totes les extremes són rebutjables. El vergonyos i puntual comportament que va patir en Martí Roca no ha de ser tret de contexte. El que cal aturar es la l´absolutisme, demesura i intransigència del PP més visceral de l´història i el govern balear de sords que patim a les Illes Balears…..això si que són fanatics!!!.

 29. El meu suport a Martí Roca i al Batle davant les agressions dels fanàtics d’extrema esquerra. S’estan carregant la pau a Pollença. Aturau-los voltros que podeu.

 30. Responsabilitat i fermesa!!!……aquests conflictes polítics s´han de resoldra sense “cremar les naus”. Malgrat alguns partits polítics hi puguin discrepar, s´ha de prioritzar el servei a la ciutadadania desde el sentit comú i la responsabilitat. Les actuacions dels polítics no han de rebaixar el gran moviment social per l´educació i cultura del nostre país.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s