Antoni Pastor defensarà al Parlament la suspensió d’autoritzacions per a grans superfícies

316 (1)

El diputat  i vicepresident d’El PI-Proposta per les Illes, Antoni Pastor ha registrat 22 esmenes parcials al Projecte de Llei de règim jurídic d’instal·lació, accés i exercici d’activitats. Un dels objectius d’aquestes iniciatives, que demà es debatran a la Cambra Balear, és suspendre la tramitació d’autoritzacions per a la implantació de grans superfícies comercials fins que els Consells Insulars adaptin el Pla Director Sectorial d’Equipaments Comercials o els Ajuntaments revisin i modifiquin els seus planejaments urbanístics.

El petit i mitjà comerç de les Illes viu una situació econòmica preocupant. Sota aquesta premissa, el diputat Antoni Pastor defensarà demà al Parlament de les Illes les 22 esmenes presentades a la Llei d’Activitats dirigides a una major regulació en aquesta matèria. Segons el vicepresident d’El PI “la tendència actual de potenciar les grans superfícies dificulta la supervivència del teixit empresarial illenc”.

Una de les inciatives, registrada el passat mes de maig, demana que la tramitació i atorgament de llicències de la Llei 11/2001 quedi suspesa fins que el Consell Insular no aprovi el Pla Director Sectorial d’Equipaments Comercials o fins que l’Ajuntament corresponent no modifiqui el seu plantejament urbanístic. Durant la presentació de l’esmena, Pastor va assenyalar que la legislació actual demostra que “el Govern s’ha venut a les franquícies i les grans superfícies” en detriment dels “negocis de les Illes, que donen vida als nostres municipis” i no consumeixen territori amb noves infraestructures innecessàries. Per tot això, el dirigent d’El PI tornarà a demanar al Govern que es replantegi el Projecte de Llei i cerqui el consens, tant amb l’oposició com amb el sector empresarial afectat per la mesura.

7 responses to “Antoni Pastor defensarà al Parlament la suspensió d’autoritzacions per a grans superfícies

 1. Penso que és evident que l´actual regidor de fires, senyor Llobeta, no serveix per encapçalar una regeneració de la Fira. L´any passat varen posar punt i final a la “Fira d´artesania” i enguany no hem acabat de veure el que volen fer. Es cert que no hi ha massa recursos econòmics però tampoc hi ha altres recursos com feina, imaginació, implicació dels sectors com el comerç, ramaders, pagesos, artesans, artistes, ….. . Res de res….una Fira trista a un any trist on manquen iniciatives i alternatives. Massa vegades sabem el que no ens agrada i poques qué volem fer.

 2. Una a excepció de lo de la ubicació dels cotxets estic completament d’acord amb tu. Crec que s’han centrat massa amb el claustre, que esta be fero tot i que sen pot xerrar molt, pero han descuidat completament la
  Resta del poble. La fira cada vegada va a menys. Només se posen pegues als que volen exposar o posar una pare feta i la gent parteix.

  Crec que el regidor ha deixat fer i no sa preocupat gens de la
  Nostra fira.

 3. Un altre any el carrer Major i voltatnts, on ens concentren un bon grapat de comerços, buit; Feia llàstima de veureu-ho. No me pareix normal això, que un lloc tan guapo i emblemàtic la fira passi de llarg per allà. I tampoc me pareix normal que els cotxets es possin on es posen, crec que estaven millor a davora la Renault; allà no molestaven tant com ara i l’accés era molt millor. Jo personalment he trobat aquesta darrera fira bastant trista. Abans, quan hi havia l’exposició d’animals, veies molta gent que circulava pel poble, ara tot es concentra quasi en un lloc. La plaça també estava bastant patètica i de cada any venen menys xiringuitos que són els que fan un poc de munt i donen un poc d’alegria.

 4. Penso que l´Ajuntament també va fer “qualque cosa”….. el problema radica en la manca d´idees i bones iniciatives que palesa el regidor de fires i per extensió el Batle.

 5. Durant la fira els comerciants de Pollença varen dur a terme activitats per potenciar aquest sector. Un poble sense comerç als seus carrers és un poble mort, crec que la iniciativa den Toni Pastor és la correcta. Cal que les fires , la nostra fira servesqui per donar suport al comerç local

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s