Eliminam barreres arquitectòniques

arquitectoniques

Volem eliminar les barreres arquitectòniques, abans, ara i sempre. Per això dir que no creim en aquestes accions tan necessàries, per haver votat en contra de la moció presentada per ERAM al passat ple de setembre, on demanaven invertir els mateixos diners que s’han de gastar en les pistes de padel, que en l’eliminació de barreres arquitectòniques, és pura demagògia.

Les inversions en una o una altra partida pressupostària sempre poden ser relatives o ser jutjades de moltes maneres i des de molts de punts de vista diferents. Ara pareix que el culpable de què hi hagi barreres arquitectòniques al nostre municipi és la construcció de pistes de pàdel al poliesportiu del Port de Pollença. També es podria donar la culpa a les activitats culturals programades, o a asfaltar carrers, o a qualsevol de les altres partides que surten reflexades en el pressupost municipal. Com hem dit tot són interpretacions.

Cal dir que si la construcció d’aquestes pistes es farà ara, no és per caprici, sinó perquè forma part d’un projecte de reforma integral del conjunt d’instal·lacions esportives del Moll, per dotar-les d’un millor accés i funcionalitat. I que probablement si aquestes obres no es fessin de manera conjunta, elevarien molt més el seu cost.

És ridícul i sense sentit dir que el PI no vol eliminar les barreres arquitectòniques, primer per què, hi ha una partida especifica, de 15000€ que l’oposició va demanar al seu moment, “millora accessibilitat vies públiques”, i es va concedir amb el nostre vot a favor. La pregunta seria, per què en aquell moment no la varen demanar més grossa?

I també cal dir que s’han fet, un gran nombre de voreres amb rebaixes segons normativa i supervisat pels tècnics municipals, es van fent voreres, per exemple darrerament al C/ Vicenç Buades, ara està previst fer els rebaixes dels pas de vianants del carrer Piu XI i arreglar l’asfalt a aquest tram de carrer. El que hem de fer és que totes les obres noves que feim i farem tenguin com objectiu eliminar les barreres arquitectòniques. Hi ha altres feines acabades a edificis públics; policial local, oficina de turisme, oficina del festival, Can llobera, centre de dia…, i en projecte: el centre cultural (accessos, rampa i ascensor), i al museu on projectam un ascensor. Ben segur que totes aquestes inversions superaran de bon tros la quantitat en euros de les pistes de Pàdel.

Fets i no demagògia barata és el que necessita Pollença i com ja hem dit i demostrat, és ridícul culpar a les pistes de pàdel de l’existència de barreres arquitectòniques. Fer-ho és pur i simple oportunisme, ja que tota aquesta informació que donam aquí també la tenen els partits de l’oposició, tant el que presentava la moció ERAM, com els que posteriorment la signaren o la votaren a favor.

EL PI POLLENÇA.

7 responses to “Eliminam barreres arquitectòniques

 1. Per cert, com a docent el que menys m’agrada es posar notes, no se si a tu també et passa, crec més en el concepte d’avaluació com a eina per millorar.

 2. Joan Ramón quan dic que s’ha fet qualque cosa però insuficient em refereix al que s’ha fet a la legislatura en el tema de les barreres arquitectòniques, no a la teva feina com a regidor d’esports o com a membre de l’equip de govern. Dic que s’ha fet qualque cosa que ja es més que el que es va fer a anteriors legislatures però que es clarament insuficient. Es una vergonya comprovar com la gent en cadira de rodes no pot pujar a les voreres perquè sap quan puja però no sap si al final podrà baixar. Esper que si segueixes dins l’equip de govern puguis influir per donar un impuls definitiu a aquest tema, pots estar segur que tindràs el suport d’alternativa. Respecte a la teva avaluació la farem continua, i la nota final ja la posaran els pollencins. Salut!!!

 3. Tornes estar errat quan dius més instalacions, simplement el que feim es canviar-ne l’us d’una instalació que ja està feta.
  Ja se que queda molt per fer i faré feina cada dia per millorar l’àrea d’esports, ara bé, torn discrepar quan dius “que s’ha fet alguna cosa, però clarament insuficient” consider que has fet molta via a avaluar la meva feina.

 4. Bon dia Joan Ramón; com a encarregat d’esports d’alternativa sempre he defensat que el que falta a l’àrea d’esports es mes personal, per això no acab d’entendre el perquè més instal·lacions en aquests moments. També estic content de la vostra conscienciació en el tema de les barreres arquitectòniques i esper que als propers pressuposts els hi doneu un impuls definitiu, en aquest tema tothom promet a les eleccions i despres es fa molt poc. Es cert que qualque cosa s’ha fet, però clarament insuficient
  Salut!!

 5. Bon dia Joan.
  Estic satisfet de que vegis la part demagògica de la moció i que sobretot quedi molt clar que no estam en cap moment en contra de l’eliminació de les barreres arquitectòniques sinò tot el contrari.
  D’altre banda, dir que unes pistes de padel són necessàries o no, és exactament el mateix que dir que no és necessari un skate-park, o un rocodrom o qualsevol tipus de instalació esportiva municipal. Si en aquests moments hem optat per les pistes de pàdel és perquè no diposam d’aquestes instalacions municipals, perquè no necessitaran cap tipus d’obra prèvia, per la demanda que hi ha, per la seva rentabilitat i a més, segons estudis, la seva amortització a curt termini.
  Ja he manifestat altres vegades que aquesta inversió important que es farà al poliesportiu del Moll s’ha pensat amb tot moment com a conjunt perquè quedi una instalació agradable i de la que ens sentiguem satisfets.
  Respecte al manteniment de les instal·lacions i a la manca de personal a l’àrea d’esports deixem que te digui que com molt be saps estam fent feina a totes les instalacions esportives municipals perquè els esportistes puguin practicar els seus esports amb les millors condicions possibles. Mentre que a la manca de personal de l’aera d’esporst estic satisfet que siguis conscient de que per mantenir totes les instalacions esportives la plantilla que hi ha destinada a esports no és suficient, així no tenc cap dubte que si en algun moment podem ampliar la plantilla de personal hi vendràs a bé.

 6. Hola a tots, puc compartir en certa manera que la moció de Esquerra pugui tenir un cert punt demagògic en el sentit de que el que s’aplica a les pistes de pàdel es podria aplicar a moltes altres coses i que si anéssim a l’extrem no hauríem de gastar ni un euro en festes fins que segon quines demandes socials estiguin resoltes. Respecte al tema de les pistes de pàdel a Alternativa ja hem manifestat que no són en absolut necessàries, son fruit simplement de la necessitat del vot d’UMP per aprovar els pressuposts. Es podria fer la remodelació sense la necessitat de fer aquestes pistes perfectament. Com dèiem a les eleccions i seguim pensant, abans d’invertir en noves instal·lacions cal invertir en millorar el manteniment i la gestió de les que ja tenim, i per això fa falta més personal a l’àrea d’esports. Si que veiem lògic la construcció de la tercera pista de tenis perquè es puguin fer tornejos. Respecte al btema de les barreres consider que encara no vos hi heu posat seriosament, i és un tema de justícia social però també de inversió turística (que en definitiva es el que ens dona les sopes dia a dia). Cada vegada més al món turístic es dona més importància a l’accessibilitat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s