Els PGE contemplen caritat en matèria d’inversió a Balears

Montoro-presenta-manana-presupuestos-Congreso_EDIIMA20130929_0039_4-19887_630x210

El PI-Proposta per les Illes qualifica d’almoina els 74 milions d’euros que rebrà la comunitat en inversió de l’estat per a 2014. El Ministeri d’Hisenda i el Govern d’Espanya abusen reiteradament de les illes sense que cap membre del Govern Balear planti cara.

Cada ciutadà de Balears rebrà 66 euros de l’estat. Cinc vegades menys que la mitjana estatal de 268 euros i a una vergonyosa distància dels 547 que rebran els ciutadans de Castella i Lleó. El Govern de Rajoy atorga caritat a les Illes, una de les comunitats que, d’altra banda, és de les que més aporten a l’estat en imposts.

El pressuposts generals de l’estat mostren la manca absoluta de pes que té el Govern Balear dins Madrid. Són discriminatoris, espoliadors i sagnants i tracten als balears com a ciutadans de segona classe. El PI lamenta que després de l’experiència de fa un any, quan només es reberen 78 milions d’euros de proposta inicial, l’executiu de Bauzà, no hagi sabut reaccionar i encaixi la inversió més pobre de la història. Mai cap Govern estatal havia maltractat d’aquesta manera la nostra comunitat.

La balança fiscal de Balears, que reflexa la diferència entre el que una comunitat aporta a l’estat i el que l’estat li retorna en forma d’inversió en els pressupostos generals, és demolidora.A les darreres dades, que es varen fer públiques l’any 2008 i corresponen a l’exercici de 2005, cada balear va enviar a Madrid, sense retorn, 3500 euros, un 48% d’imposts que pagam i que no tornen. Uns doblers que l’Estat distribueix entre la resta de comunitats o gasta en projectes com per exemple l’AVE mentre que aquí enguany només podem agrair que no ens llevin el descompte de resident.

És lamentable l’actitud del Govern que, una vegada conegut el greuge es lamenti del tracte que Madrid dóna a les illes. El PI recorda que és competència del Govern Balear negociar les inversions estatals abans que es donin a conèixer, no indignar-se una vegada s’han fet públiques.

Davant aquesta injustícia econòmica i social i l’abandó al qual el Govern sotmet la societat balear, el PI reitera la seva aposta per un concert econòmic solidari, un dels pilars d’aquesta formació. Si l’administració autonòmica pogués administrar els seus propis recursos Balears no tendria deute i es podrien gestionar serveis amb qualitat.

Proposta per les illes exigeix per tant que els diputats de Balears no votin a favor d’uns pressuposts que el propi Govern ha qualificat d’injusts. A més, el PI recorda el flagrant incompliment de les inversions estatutàries. És a dir, s’incompleix de nou amb l’Estatut d’Autonomia sense que, una vegada més, el Govern hagi fet res.

És important que la gent conegui les conseqüències de la balança fiscal perquè són el bessó de la reducció en despesa en educació, sanitat o les pensions. El PI recorda, com exemple, que Balears és la comunitat autònoma amb menys despesa sanitària per habitant amb poc més de 1000 euros, mentre que la mitjana està en els 1200. No està de més recordar de nou les xifres de Castella i Lleó, una de les comunitats que més doblers destina a les despeses sanitàries.

35 responses to “Els PGE contemplen caritat en matèria d’inversió a Balears

 1. La punta es un bloc de debat que al llarg d aquets anys ha demostrat la seva pluralitat. Tot i que les desicions del partit com hem anat repetint es prenen al organs corresponents. Aixo de demenar actuacions determinades al nostre partit no es nou, sempre n hi ha que volen presionar o passar l arada davant el boun. Nosaltres seguirem fent feine per Pollença i per que el projecte del PI es consolidi, explicant les nostres accions i debatint, com en aquest xat .

 2. Val. Hi ha un PP dolent, que és el que critica en Pastor i un PP bò, que són socis vostres a l’Ajuntament. No ens conteu pel·licules per justificar-vos.

 3. Per altre banda veig que hi ha certa tendència en demanar que rompiguem el pacte.
  Si no he contestat abans és perquè les explicacions que s’han donat per mantenir el pacte són encertades. Ja en el seu moment ens varem oferir per permetre una governabilitat del nostre municipi, sense demanar res a canvi, seria una irresponsabilitat de part nostre abandonar un pacte, per deixar a Pollença amb unes condicions de desgovern.
  Es cert que no ens agraden les formes del PP autonòmic i que lluitam perquè les canviin, és per això que presionam en tot moment que el PP pollencí es manifesti i es desmarqui de l’autonòmic, n’és un exemple la moció dels lloguers vacacionals i la moció i les actuacions del batle amb el TIL.

 4. Veig que hi ha moltes ganes d’embullar la troca i la veritat és que embullant d’aquesta manera hi sortim perdent tots els que passam per aquest bloc.
  S’ha parlat de tantes coses que no se per on començar.
  Fent referència a les ajudes socials, ja no és la primera vegada que m’he manifestat, però ho tornaré recordar.
  Ja vaig dir que no és un augment de sou, són unes ajudes socials, i, com ajuda se poden cobrar o no. Després dir que de part nostre ( el PI) no les podem demanar ja que tan sols és per les dedicacions exclusives i nosaltres hi hem renunciat ( això no és despilfarro) però tot i això tmb vaig dir que hi renunciaríem.

 5. Ex-simpatitizant…
  Educació la mateixa que tu tens… El problema el tens tu, que vas entreleçant els comentaris d’un ialtre personatge teu.

  Mira tu no seràs polític tot i que te veig és o manco al mateix nivells de molts dels que pululen per l’ajuntament. Jo no som la veu del PI. Possiblement si ho fos o fos membre actiu del partit ja us hauria enviat a rodar fa estona. Però tu que no vols donar solucions si que fas propostes des de la teva multipersonalitat i t’atraveixes a dir el que ha de fer o no un pàrtit del qal menteixes al dir primer que eres simpatitzant i ara ex. Simplement t’he demanat quina sortida i veus a la situació de com quedaria l’ajuntament amb un partiti amb hiperminoria i una guarda de politiquets incapaços de convenir una alternativa de govern? si ets bó per opinar el que ha de fer el PI seràs bo per intruirnos amb la teva meravellosa imaginació.

  Crec que hi ha els plens guardats a la web de radiopollença allà trobaràs l’atac de nirvis de na Malenita quan li tocaven la paga extra!

 6. Brou, d’educació no vas sobrat. Vaia exemple que dones.
  Primer, jo som el polític i per tant no som el que he de donar sol.lucions. Sou voltros.
  Segon, suposo que te molesta que hi hagi gent que no estigui amb la vostra corda perquè si no vos agrada el que veis ho resumiu dient que tots els qui escriven criticant-vos o demanant-vos explicacions son la mateixa persona. No anau bé així. Voltros sou els que vos ho heu de fer mirar, que aquí donau explicacions per part del partit, però resulta que en aquest partit ningú dels que escriuen tenen noms. Un es afiliat núm. 17, l’altra u número 3,…. De nou, vaia expemple!
  Tercer, sou voltros el que heu de donar explicacions. O sigui governau amb el PP i consentiu que se paguin aquestes ajudes però …”yo no he sido”. Quin joc és aquest? Ja sou adults com per saber que sou corresponsables del que fan els vostres socis i si fan algo mal fet i no ho deis sou tan culpables com ells.
  Quart, sobre llevar la paga extra que jo sapi els únics que se varen negar va ser el PP.
  Quint, si vull demanar explicacions al PSOE ja les hi demanaré. Ara les estic demanant al PI.

 7. Crec que s’està enbullant la cosa. Ara resulta que sou imprescindibles per garantir l’estabilitat de l’Ajuntament, però que quan el batle i companyia se puja el “sou”, voltros no hi teniu res a veure.

  Curios.

 8. Meam, Ex-simpatitzant, un pollencí, ojoaldato, simpatitzant, mestre, un altre mestre… i tots els que et van darrera, has d’anar alerta en emprar tants de seudonims que t’embulles i comences a fer conflictes de personalitat entre ells… millor si te fas un guió.

  Primer dir que amb el darrer comentari demostres dues coses.

  1er no tenir arguments. perquè no me contestes al que et demanava fen-te la pixa un lio i a sobre per fer-ho trasgiver-ses les coses. No m’has donat una solució a la situació de que l’ajuntament quedas amb una situació d’ingovernabilitat, i per tant paralitzat. I a més interpretes que el qe jo he dit és que sense el pi l’ajuntament estaria paralitzada. Te record que l’oferiment que es va fer a la resta de l’oposició era, fins i tot, amb la possibilitat que CiU no entràs al govern.

  2on que ets un “embustero” en Joan Ramon tan pel facebook com per algun altra xat de comentaris ha dit que si els regidors del PI renunciarien a les ajudes si tenguessin una dedicació exclusiva.
  Però per acabar de confirmar-te que ets un “embustero” te diré més… tu dius que el Pi és complice de la “despilfarrada de diners públics en temps de crisis”. Si bé és cert que ara 3 regidors gaudiran de fins a 1200€ anuals (podrien arribar a ser 3600€ idò) com així no mencionau que s’ha rebaixat molt més aquestes ajudes que en legislatures passades on aquestes, tot sigui dit gràcies a una batlesa del PSOE just abans d’unes eleccions, no tenien ni limit de cantidat ni de cercle familiar… o només xerram del que convé sols si es per atacar el PI.

  Dins l’oposició us record que teniu el PSOE, qui va provocar el més grans dels despilfarros en materia d’ajudes socials en aquest ajuntament, i també una regidora imputada que encare no fa un any es negava a renunciar a la seva paga extra de Nadal!

  Una mica de memòria no fa mal.

 9. No és el batle el que no ha cumplit, ell cumpleix amb els seus objectius, sou voltros. Com explicau el suport que heu donat al famós decret de les ajudes mèdiques? No deis absolutament res d’aquest tema quan tot el poble en va ple. Voltros heu donat suport a una despilfarrada de diners públics en temps de crisis. Com ho explicau?
  Una altra cosa, l’Ajuntament no quedarà paralitzat si voltros no hi sou, tampoc sou tan importants.

 10. Sense voler entrar en prejudicis, cadascu ha de fer el que troba, jo crec que es totalment irracional rompra un pacte de govern municipal que no ha estat incomplit, de moment, pel PP de Pollença. Evidentment alguns partits de l´oposició diuen el contrari, ja ho deien, fins i tot, abans de signar-se. Basta repassar els comentaris dels blogs d´aquests partits. Així, de moment, crec que fa be el PI en no rompra res.

  Per altra banda, en quan a l´educació i cultura, pel que fa a les competències pròpies de l´Ajuntament de Pollença, de moment, el Batle ha complit. En quan a la part merament declarativa (que no tenim competències locals) també a complit, basta veure les mocions aprovades en els Plens municipals. Aquestes fins i tot han pogut ser esgrimides en les manifestacions contra el TIL (i que consider que han estat de molta utilitat).

  Si el PP de Pollença incompleix el pacte….. els regidors vinculats al PI han de sortir del govern tot d´una i si no ho fan, han de sortit del PI.

  El PI encara no ha pogut concorrer a unes Eleccions, no te regidors propis sinó vinculats per afinitat i que venen d´altres partits (la majoria de CXI i la LLiga). Cada poble té diferentes realitats i l´acció política està limitada per aquest fet i pel poc pes polític que encara té el PI. A pesar d´això, penso que el partit té un espai polític molt interessant davant una dreta política cada vegada més impositiva i visceral i una esquerra cada vegada més escorada i radicalitzada.

 11. La PINITIS de certs personatges per Pollença es maleltisa, certa gent pogre que s’estimen més atacar al PI que al PP, que el mal de totes les coses del món els fa el PI. Supòs que ve motivada per la seva incapacitat de ser una alternativa real de govern, que sols saben estar a l’oposició, que realment no volen dur les seves polítiques al dia dia per que són uns porucs.
  Crec que tots el partits politics fan coses be i malament, que el PI fa i ferà coses bones i dolentes, això esta unit a la condició humana, però lo que és ben cert es que és i serà la única alternativa i oportunitat d’aturar aquesta espanyolització i fractura social que provoca el PP.
  Estais segur que l’amo en Tomeu Cifre hagues fet la mateixa actuació si tengués majoria absoluta? Jo no ho crec.

 12. Venga Afiliat 3.0 i compañía deixau de dir collonades! Anem a suposar que el PI romp els pactes a tots els ajuntaments, (cosa que segurament s’està discutint) i que no ha fet el PSM a Sant Joan tot sigui dit. QUe feim amb Pollença, un ajuntament paralitzat durant 2 anys? Perquè l’oposició en quan va haver de moure peça (principalment el grup que per segons que bravetja de ser el més votat de l’oposició) se va concagar i ningú va piular.

  Venga meam fenomenops que proposau?

 13. Voler separa la postura del PP respecte del TIL del pacte de govern a Pollença pot interessar molt al PI per justificar la seva postura, però no deixa de ser una separació interessada, ja que en realitat té molt a veure. El que demostrau és que per moltes animalades que faci el PP, tant l’autonòmic com el local que són la mateixa cosa, s’ha de mantenir el pacte de govern a l’Ajuntament “per responsabilitat”. Res més irresponsable.

 14. L’anònim i l’afiliat núm. 17 supos que sou la mateixa persona, no? perquè m’he dirigit a l’afiliat núm. 17 i me contesta l’anònim fent-se seves les paraules de l’afiliat núm. 17. Sou la mateixa persona? ho dic per saber a quí m’he de dirigir.

 15. No toques bolla i te dediques a destruir i exhaurir arguments limitats plens de topics.Per endevinar el futur cal demanar per Una. Ella te una sola rao, te una sola opinió, una única motivació …. i mai escolta. A veure si sabeu quina es la seva Alternativa?

 16. Jo també crec que el Pi s’hauria de plantar, però no ho farà, no passeu pena, si ara se planta després no podrar pactar amb el PP a nivell autonòmic, a les properes eleccions, que es el que de veritat els interessa. Ells diràn que no, i que ho fan pel poble i bla, bla, bla… Jo no m’ho crec però bé, temps al temps.

 17. Pel Pollencí,

  És evident que no puc fer-hi res en el que tu interpretes, ets lliure de creure i pensar el que vulguis. En cap moment he dit que un pacte s´hagi de fer o mantenir a qualsevol preu. Crec que parlar de la Vaga contra el Til dins el contexte del pacte de govern a Pollença és pixar fora de lloc i mesclar ous amb caragols. No crec que haguem de mesclar coses i lo que hem de fer, entre tots, es posar una mica de seny a la situació, no perdre els papers i cercar la millor solució possible que ….. molt possiblement no serà la més senzilla. Això darrer, ja ho tenc explicat en altres comentaris anteriors en aquest i, si vols, també pots referenciar-te el gran exemple que ens han donat els docents en relació a la suspensió de la vaga.

 18. Estic totalment d’acord amb el simpatitzant. La postura de l’afiliat núm. 17 és la postura oficial del partit? Perquè afiliat núm. 17 això que dius és molt perillós perquè al final estas diguent que per no causar un colapse s’ha de fer qualsevol cosa. Segons les teves premises els docents tampoc haurien d’haver fet vaga, perquè clar això ha causat una paràlisi a les escoles, evidentment no cercada pels docents sinó provocada pel govern. I els docents en aquest cas com a mesura de presió s’han plantat. Enhorabona a tots els docents per la seva valentia!.
  El PP de Pollença ha demostrat ser un partit que fa el que vol, voltros mateixos l’heu criticat en moltes ocasions, i pareix que en lloc de canviar empitjora. No se pot comparar l’impacte del que està provocant el PP a nivell autonòmic fent el que vol, amb l’impacte del que provoca el PP a un Ajuntament com el de Pollença, són escales diferents però tots són del mateix partit i el president és el mateix per tots els afiliats del PP, siguin de Pollença o siguin de Palma. Precisament és molt significatiu que ningú vulgui estar al costat del PP de Pollença, per alguna cosa serà. Plantar-se davant el PP i dir que no continuau si no canvien el que estan fent no provocarà cap paràlisis administrativa i ho sabeu. Seria una bona mesura de presió per fer front comú al Govern amb el tema del TIL. Ara bé, diferent és que no ho volgueu fer per altres motius.

 19. Amic simpatitzant, sense ànim de que ho entenguis, crec que cal explicar be les coses. Els pactes responen a un fi o un objectiu. El pacte entre el PP i la LLiga, que després ha estat estalonat per CIUP respon, a més de una voluntat de servei al poble, a una conjuntura política que alguns diaris qualifican com a “impossible”. No hi va haver cap dels numerosos partits polítics que varen tenir representació que aconseguís una majoria suficient per governar. Davant això el qui te la iniciativa de govern és la llista més votada, en el cas de Pollença, el PP.

  Amb independència del partit que encapçali el govern, per damunt de bregues o conflictes polítics, el poble vol govern i responsabilitat, no vol paral.lisi ni obstacles polítics permanents. Això és el motiu pel que els regidors vinculats el PI formen part del govern municipal. Primer, perque un poble s´ha de governar inclòs per damunt de diferencies polítiques o ideològiques, segon, perquè el contingut del pacte de govern ha estat complit pel partit majoritari (el PP) i, finalment, perquè cap altra opció de govern s´ha plantejat pels altres partits…és més han manifestat la seva intenció de no gobernar aquesta legislatura. Davant això, el que seria irresponsable seria el desgovern i la paralisi administrativa únicament justificada per unes concretes segles polítiques, i més quan a Pollença el PP no està aplicant les polítiques que defensa altres llocs. Si això passes, no hi hauria cap motiu per continuar el pacte.

 20. El Pi mantenint aquest pacte amb el PP la única cosa que fa és reforçar el PP, per tant, si hem de dir basta ho hem de fer amb totes les conseqüències i una d’elles és rompre tots els pactes que el PI te amb el PP. Ara és el moment de rectificar l’error de pactar amb aquest PP.

 21. I com ell, el PI també ha de ser concequent i lluitar pel que diu que creu o callar per mantenir la cadira. Sortida del l’equip de govern, ja.

 22. Aixo del pp ja fa oill, IB3 es patètica i l’actitut del govern es dictatorial, ni volen ni saben negociar, lo únic que entenen és l’enfrontament directe, ara veurem que fa en Tomeu del JUMA, ser concequent i lluitar pel que diu que creu o callar per mantenir la cadira.

 23. Si el PP balear segueix aixi, i pel que veig volen seguir aixi o pitjor, cal demanar-se que feran tots aquets peperos que han dit no estar d acord. Callaran i esperaran a les seves poltrones?. No crec que el poc credit que han aconseguit es mantengui. Ara es temps de.compromis i no d mitges tintes

 24. Pel que fa a l’interessant debat que heu iniciat, pot ser sí que les declaracions de n’Aguirre siguin una confirmació d’aqusta teoria.

 25. La lliçó de responsabilitat dels mestres

  CATALINA SERRA | Directora de l’AraBalears

  ELS DOCENTS de les Illes han fet moltes classes aquests dies. Ens han donat a tots lliçons de compromís, d’organització i de responsabilitat. Ens han ensenyat que no estàvem adormits, que si volem podem mobilitzar-nos i que, encara que sigui dur i difícil, val la pena lluitar pel futur del nostre poble, que és el mateix que per una educació de qualitat i digna. Han aguantat tres setmanes una pressió extrema en què han aconseguit que gairebé tota la societat els fes costat en una cosa tan difícil com és una vaga indefinida. Les famílies han suportat els mil problemes logístics que suposa no tenir classe i haver de tenir els al·lots a casa com si estiguessin de vacances sense gaires queixes. N’hi ha hagudes, és clar, però és admirable la capacitat de resistència de molts pares i mares que fins i tot s’han organitzat per no dur els al·lots a classe i permetre així que els mestres poguessin anar-hi i cobrar aquell dia. El curs encara no ha començat i la sensació és que de moment ja s’ha passat la revàlida. La decisió d’ahir, que s’haurà de concretar aquest cap de setmana, d’aturar temporalment la vaga, és una altra lliçó que en aquest cas podem qualificar de magistral. S’han trobat un frontó en un Govern sord i tancat que no ha entès res de res. No volen negociar i els docents, conscients que això va per llarg, han decidit tornar a les aules per, com deia Guillem Barceló, assegurar-se que “el desgast sigui per a la Conselleria i no per a les famílies”. Però no desconvoquen la vaga, que es pot tornar a activar en qualsevol moment. Això no s’ha acabat.

 26. Jo crec que les recents declaracions de N’Esperanza Agirre” demanat suport per en Bauza apuntalan la teoria.

 27. Penso que això que diu l´Afiliat nº 17 és possible. El president Bauzà, amb motiu del dèficit a la carta, va reivindicar el tema del finançament que patien les Illes. Ara veiem que els Presupostos de l´Estat se tornen oblidar de les Illes Balears. Crec que estàn sacrificant o jugant-se el pes electoral de les Illes Balears per un objectiu electoral a la resta de l´Estat.

 28. Dins el nou escenari que albiram “Una”, és evident, com han destacat moltes veus ben autoritzades, s´ha constituït un moviment social important, numerós que recolza els docents. Davant la intransigència del govern del PP ca´l reaccionar, i això s´ha de fer amb seny i molta cura. No hem d´oblidar que els docents s´han organitzat amb una Assamblea i no pas en sindicats. La part positiva que té això s´ha de compensar amb la part més negativa que és la dificultat de prendre decisions àgils i no poder utilitzar segons quines tècniques de negociació. A pesar de tot hem de destacar la gran feina realitzada pels docents i la gran lliçó que ens han donat fins a la data i que segur, estic convençut, que seguirán donant en el present i futur.

  Respecte el PP i els seus càrrecs. Vaig recollir un comentari per la xarxa que deia que els fets ocorreguts a les Illes Balears s´havien de analitzar en clau estatal, es a dir, el PP Nacional havia decidit sacrificar els interessos electorals del PP balear per intentar escorar el PSOE, diguent que els socialistes recolzaven els “independentistas” (Catalunya, Balears, etc.. ) en front del PP que se constituïa com a salvador de l´unitat d´Espanya. I per compensar aquesta jugada pensada pels analistes de “Génova” deixaven cert marge de maniobra a alguns càrrecs (especialment Batles de la part forana on el pes electoral es menor) perquè així es compenses l´impacte electoral i que els votants creguessin que no tots son iguals dins el PP. Tot això és complicat, explicaria moltes coses, especialment, la intransigència del PP, les rectificacions estratègiques a les taules de negociació o les declaracions o missatges del PP fomentant un clima gens idoni per una negociació.

  I ara?….. no crec que els càrrecs del PP facin res. Hi ha hagut massa moments en l´historia recent del país que per dignitat haurien d´haver actuat…. no ho feren ni tan sols han tengut cap gest. No sé si han actuat pe les consignes que he referit abans però el que tenc cada dia més clar es que la traba més important que hi ha és el sou…. els putes diners!!!, casi tots aquests batles tenen na dependència económica molt grossa del càrrec que ocupen. Per això crec que s´ha d´actuar damunt l´electorat del PP i no damunt el partit i els seus càrrecs. I per això ca´l ser vius i trovar la modulació comunicativa i d´actuació adequada per arribar els seu electorat (sol ser molt Fidel). No crec que ajudin actitus d´aillament o rupturistes. Es complicat, certament…… però s´ha de fer!!!.

 29. Supòs que el que vol dir en Pastor és que si no estàs d’acord amb en Bauzà i compinxes te destitueixen. Idò jo dic no val més perdre la cadira i anar-sen amb dignitat que esser còmplice du’n govern autoritari, mentider, déspota, caspós i amb una olor a cànfora que fa por com aquest que tenim?

 30. Pastor: “Bauzá se sent legitimat per fer el que vulgui.”

  Antoni Pastor, exmilitant del PP, ha titllat d’autoritària l’actitud de Bauzá, “una actitud que l’ha portat a estar enfrontat amb tots els sectors de la societat”. Pastor denuncia que els membres del partit ho tenen “complicat” per “donar una opinió perquè les mesures que es prenen tenen un cost elevat”.

  http://www.324.cat/video/4695191/Lexalcalde-de-Manacor-Bauza-se-sent-legitimat-per-fer-el-que-vulgui

 31. Que trist, no els hi basta en atacar constantment la nostra cultura, la nostra educacio, ara intenten escanyar-nos economicament.
  Fins quat hem de sofrir tants d atacs ?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s