Quan la dignitat és una necessitat

Asseure’s a la Sala Gran de l’IES Guillem Cifre de Colonya esperant que, com a pares preocupats per la formació dels nostres fills, els professors, que amb les seves accions també han demostrat estar-hi, ens donessin una mica més de llum sobre què està passant amb tot això del TIL i les retallades amb recursos educatius per part de la Conselleria d’Educació del Govern Balear.
Quina millor manera de fer-ho idò que començant la reunió amb una classe pràctica de Ciències Socials que impartia, en anglès, una professora d’aquesta llengua. Com us podreu imaginar la majoria de pares (fins i tot els que es pensaven dominar l’anglès) no varen entendre res.

Ens varen dir als pares que així seria una classe d’aquesta matèria si un professor de Ciències Socials tingués un nivell d’anglès adequat per poder fer-hi la classe. I que de moment, l’inici de curs era divendres, no tenien cap mestre amb aquest nivell. I com podeu imaginar tampoc un professor d’anglès està capacitat per impartir matèries com Ciències Socials, Matemàtiques, Filosofia, etc.
Tot plegat és un desgavell. Aquesta situació ens fa prendre consciència que si la vaga fracassa, això no s’arreglarà en un temps relativament curt. I estam parlant de l’educació i formació del que més estimem els pares en aquest món! Si aquest govern del PP del senyor Bauzá continua així i no fèiem res, la situació es mantindrà almenys fins que sigui una realitat els fracàs escolars dels nostres fills, ens cansem de pagar classes de reforç i acabem matriculant els nostres fills a col·legis privats… i això els qui econòmicament ho puguin fer. Si a això hi afegim, després de les retallades, la situació dels pares que tenguin qualque fill amb alguna necessitat educativa especial, en aquest cas, el drama encara s’agreujarà molt més.

No crec que cap pare estigui en contra de què els seus fills aprenguin una llengua més, en aquest cas l’anglès, però igualment no vol que sigui a costa de baixar el seu nivell formatiu en les altres matèries (matemàtiques, ciències de la terra, etc.). Per això no hem de consentir que ens confonguin amb demagògies i propagandes barates. Cal unir-nos a la lluita dels docents per aturar aquest despropòsit.
Vull donar des d’aquí força i manifestar la meva gratitud als docents i demanar als pares que donem suport a la seva vaga per l´educació pública i la nostra dignitat perquè la seva acció posa de manifest el fracàs de les accions que fins ara hem realitzat els pares.

JACR. Un pare preocupat.

vagatil vagatil2

13 responses to “Quan la dignitat és una necessitat

 1. La postura del Regidor Martí Roca és molt clara: al Cansell Escolar Municipal, es va votar per UNANIMITAT un escrit de rebuig al TIL i als procediments per implantar-lo. Aquest ecrit i el resultat de la votació consten amb acta i queden registrats, en Martí era el president del Consell Escolar en la sessió celebrada. No és aquesta una postura clara envers la problemàtica?.

 2. Hola, bones tardes, primer de tot contestare al pare, primer de tot dir-te que som aquí, que vacances n’he tingut molt poques, i que la meva postura ja l’he feta publica diverses vegades, jo esper que el govern entri en raó i obri una portà al diàleg, no es pot anar en contra del clamor social, l’altre dia es va fer el Consell escolar municipal va quedar molt clar la postura de la comunitat educativa, estic a la teva disposició per aclarir-te dubtes i intercanviar opinions, gràcies.
  Martí Roca

 3. “mOSEN cILL, ppi I bla,bla,blA”, semblau el mateix……….vas ben errat d´objectiu, en Martí no es l´enemic!!!. Per la feina que ha fet gent com en Martí aquest Batle del PP s´ha postulat a favor de la Vaga (però recorda que en contra del TIL). Potser encara esteim lluny de la solució però els regidors del PI no serán part de problema, esperam i confiam que siguin part de la solució. Salut i força!!

 4. Cmença la segona setmana de vaga i Costa i LLobera segueix amb el 100% en vaga… mentre tant el seu dirctor alineat amb el PP, ni un dia amb samarreta verda, ni un gest de suport cap els seus companys, res caca de la vaca

 5. en Marti roca quest és un PPero disfressat de Pinero… us està desobeint alinean-se amb lo PP més que u propi batle.

  si no u llevau de sobre vos fara fer u ridicul, si és que ja no lo heu fet prou.

 6. Molt xerrar i molt de postureo… On és en Martí Roca? No recorda que hi ha una moció en contra del TIL i a favor de la vaga? o només és bo per llepar u cul al batle i cobrar com a regidor i com a director… Perquè no està al costat dles seus companys que demostren estar ben compromesos amb la lluita!?

 7. El Govern del PP rebutja la mediació de la UIB en el conflicte que pateix l´eduació a les Illes Balears. No me sorpren gaire la noticia….. casi que és lògica. I així ho considero perque el Govern del señor Bauza nega l´existència del conflicte. Diu que el curs escolar ha començat amb total normalitat ….. a no ser per la vaga i qui es manifesta són una “guarda de catalanistes”. Així si no hi ha conflicte tampoc és necessaria la mediació. Ahir circulava per les xarxes una gran frase “el viatge inagural del TITANIC va ser un èxit, a no ser pel naufragi”.

  El segon aspecta que voldria manifestar en referencia el rebuig de la mediació de la UIB es que no crec que hi hagi cap filoleg que justifiqui la necessitat de fer llibres protegint les modalitats liguístiques. Espero que si es fà, és protegeixi el pollencí, el llosetí o el solleric, per referir-ne un parell. Espero que aquella frase tan recurrida pel PP que ells teníen el mateix misatge a tot el territori de l´Estat, ara, també la apliquin i veurem com destrossen la llengua castella: protegint el castellà d´Andalucia, de les Castelles, el d´Extramadura (suposam que el moneiot de´n Monago no voldra ser menys), etc. Aquest seria una acció de coherencia. Vull veure com apliquen el TIL a altres terrritoris on gevernen i després veurem qué passa.

 8. Hem arribat al primer cap de setmna des de que va començar la VAGA INDEFINIDA. Durant aquests dies la societat pollencina ha demostrat una preocupació pel futur de l’educació, tant a les assemblees fetes als Instituts, com també a les diferents reunions organitzades als centres, però sobretot a la darrera assemblea feta al Club Pollença.
  Avui la trobada a la Plaça per pujar al Puig ha estat un altre fet destacable, però també se comença a notar un cert cansament, perquè encara que no ho sembli l’esforç i la tensió que tenen els docents és prou considerable.
  Per lo que he volgut recollir aquestes paraules den Lluís LLach on dona suport i encoratge a tots els docents de les Illes.
  MISSATGE DE LLUÍS LLACH
  ALS DOCENTS DE LES ILLES BALEARS

  Benvolguts companys i companyes docents de les Illes,
  Assabentat de la vostra lluita per aconseguir un ensenyament públic de qualitat, per la consecució d’una vertadera igualtat de la llengua catalana i en contra de les formes totalitàries utilitzades pel governants del Partit Popular, que passen per damunt del respecte als professional de l’educació, us voldria transmetre des de la meva petitesa el meu suport i encoratjar-vos a continuar.

  “De res no ens val l’enyor o la complanta,
  ni el toc de displicent malenconia
  que ens posem per jersei o per corbata
  quan sortim al carrer. Tenim a penes
  el que tenim i prou: l’espai d’història
  concreta que ens pertoca, i un minúscul
  territori per viure-la. Posem-nos
  dempeus altra vegada i que se senti
  la veu de tots solemnement i clara.
  Cridem qui som i que tothom ho escolti.
  I en acabat, que cadascú es vesteixi
  com bonament li plagui, i via fora!,
  que tot està per fer i tot és possible.”

  Una forta abraçada

  Lluís Llach

 9. Cinquè dia de la vaga per la dignitat i l´educació pública de les Illes. De bon dematí veus a la televisió pública les declaracions del hooling del “Ministro de Educación y Cultura del Partido Popular”. Lluny de tenir postures preocupades o conciliadores davant les manifestacions del mon educatiu que s´estan produïnt a tot l´Estat español, ell encén els ànims diguent: “Las manifestaciones que se están produciendo son como una fiesta de cumpleaños si las comparamos con las realizadas en Chile o México”. Algú podria pensar que les declaracions realitzades per aquest subjecte son casuals o el que es diu “pixar fora de test”……. jo penso que tot això no té res de casual i és ben interessat.

 10. Quart dia de la vaga per la dignitat i l´educació pública de les Illes. Hem de suposar que el President del Govern del PP i la titella que té per Consellera d´Educació i Cultura debien tenir un caramull d´actes per assistir i no han pogut anar a l´acte de l´obertura de l´any acadèmic de la Universitat de les Illes Balears. Tan sols es tracta de l´entitat cultural i educativa més important del nostre país…… res un detall. Podria ser que també alguna cosa hi ha tengut a veure el color verd de la dignitat que tenyia l´accés a la sala on s´ha celebrat l´esmentat acte.

  No deu ser senzill per alguns militants del partit popular veure el cumul de despropòsits de la colla de´n Bauzà. Els que tenen càrrec no moven ni un dit per por a perdre el càrrec i alguns altres callen per veure si qualque dia en poden arribar a tenir. El problema es que el que sembra aquest partit donarà una fruita molt amarga i, a segons quin preu, un càrrec se pot arribar a convertir amb una càrrega….temps al temps.

 11. Resulta evident que ens trobam davant la versió més visceral de la dreta espanyola i radical de tots el temps. L´imposició sense contemplació, la dubte i la rectificació o les alternatives dels propis militants no es consentida ni tolerada dins un partit marcat per la corrupció i l´incompliment sistemàtic dels seus programes electorals. No s´han estorbat gaire personatges com na Cospedal, Rajoy i el babau den José Ramón Bauza a parlar de la majoria silenciosa (e indiferent) o de la legitimitat de les urnes…..com si això legitimes a fer el que els doni la gana!!!.

  Avui, al Parlament de les Illes Balears, una titella que fa de Consellera d´Educació i Cultura ha fet l´espectacle més lamentable que se recorda dins aquesta cambra de representació del poble de les Illes Balears. Potser aquesta senyora, per absencia de conciència, pugui prestar-se per un miserable sou a fer aquests “paperots” davant els pares i mares que veuen com els seus fills rebran les repercussions d´una educació i formació basada en criteris i principis ideològics sensen cap tipus de fonament pedagògics. Aquesta senyora, que ni tan sols sé com es diu, tendrá el lamentable honor de desplaçar el seu antecesor en el càrrec, Rafel Bosch, com la pitjor Consellera d´Educació i Cultura de tota la historia democrática d´aquestes Illes.

 12. Avui matí ha estat un matí de sentiments contradictoris. Primer d’orgull i responsabilitat davant els mestres de Joan Mas que estaven concentrats a l’entrada de l’escola i també a les mares i pares que no han duit els seus fills a l’escola, que han fet un sacrifici personal pel be del futur dels seus fill. Avuí matí com a pare hem anat, amb els meus fills a donar, suport a la comunitat educativa de Joan Mas que en dies com avui ha d’estar més unida que mai i personalment hem sento orgullós del que hem vist. L’altre sentiment és d’oi , profund i gran, al sentir IB3 radio una entrevista a les 9 del matí totalment dirigida i preperada del president Bauza, tornant insultar a la comunitat educativa i amollant una mentida darrera una altre.
  Esper que el sacrifici dels mestres, dels nostres fills, ens brindi un futur millor per tots.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s