Coses de germans

Avui amb motiu de la Diada de Catalunya d’ahir i de la de Mallorca que és avui, us presentam un article del nostre company Joan Rafel Covas. De la mateixa manera volem aprofitar, des de el PI de Pollença, per donar-vos els molts d’anys i animar-vos a demostrar la vostra mallorquinitat sense complexos.mans

Ahir, com ja va passar fa un any a Catalunya, el poble català, va tornar aconseguir que dins els coret dels mallorquins es remogués alguna cosa, que els miràssim amb l’admiració i orgull que els ulls d’un menut miren les gestes del seu germà gran. Perquè, sense haver-nos d’enfadar, estareu d’acord que Catalunya és el germà gran. I ho és perquè des de sempre ha demostrat un grau de maduresa major que el nostre.

I ja sé jo, perquè ho som, que ser el germà gran “mola” molt. Això de veure com el petit et considera un heroi, la veritat és que et fa sentir important. Però a la vegada et fa ser conscient de la responsabilitat que significa ser el mirall on es voldrà reflexar el teu germà menut i que la imatge que hi vegi dependrà i molt de com afrontes el reptes i del teu comportament.

Ser el petit, en canvi, et fa gaudir d’allò que en diuen “trobar el camí xermat”. I és evident que el nostre germà gran, Catalunya, en aquests dos darrers anys ho està fent amb una intensitat superior a l’habitual. Pot ser perquè veu que el futur és prou gris i vol donar les màximes facilitats als que li van darrere. Perquè com hem dit abans n’és conscient que darrere n’hi ha, que tard o d’hora, seguiran les seves passes. Idò aprofitem’ho

I si no ho feim, pot ser sigui perquè som els petits, encare no en som prou conscients, o simplement, com passa amb els germans, ens atabala el fet de veure que el gran, d’una manera o altra, sempre acaba tenint la raó. Però és evident que malgrat aquestes petites diferències o enuigs, com també passa amb tots els germans, hi ha més coses que ens uneixen que no pas que ens separen i per això ens estimam. Son coses de germans.

Ahir, en la seva Diada, els catalans ens demostraren el poder que pot tenir un poble unit i amb voluntat precisament de resaltar allò que el fa ser diferent de qualsevol altre poble. Avui és la nostra Diada, comencem a seguir les seves passes, comencem a resaltar la nostra mallorquinitat, posem en valor allò que ens diferencia, allò que ens distingeix, allò, que al cap i a la fi, ens fa únics. Mallorquins i mallorquines, molts d’anys i endavant. Perquè jo en ser gran vull ser com el meu germà!

Joan Rafel Covas Mariano

docents vaga

2 responses to “Coses de germans

  1. jo també em vaig emocionar ahir mirant la resposta catalana , amb educació i civisme, i me va fer enveja sobretot quan la comparam amb la diada de Mallorca o a la de les illes Balears, cada cop més magre i més menyspreada pel Govern Balear i el Consell de Mallorca, en vers d’anar cap avant anam reculant. Salut i feia, i enhorabona pel teu article Joan Rafel.

  2. Un escrit molt sentimental amb arguments molt senzills i familiars…….digna d´un bon patriota, enhorabona Joan Rafel. Llàstima que la Brunete española i companyia hagin radicalitzat la situació de la nació catalana, que vulguin posar trabes i un morral a l´expressió lliure d´un poble. Qué fa un poble que no es pot expressar?, que te dret a manifestar-se però no a decidir. Ens poden donar resposta els espanyols a n´aquesta situació? o basta dir que la llei que els espanyols han fet prohibeix a qualsevol poble o nació que conforma l´Estat a decidir el seu present i futur. Cada vegada és mes evident que la solució passa per posar en coneixement i cercar recolzaments internacionals a la situació de part dels Paisos Catalans, mes concretament, de Catalunya, …..el altres encara esteim lluny d´aquesta situació. Ahir ho va dir el President Mas: “Catalan Way”, estic d´acord en que aquesta pot ser l´unica via pacífica de conseguir-ho. Molts d´anys a tots!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s