Una passa generosa

ciuxp

En primer lloc demanar disculpes per la tardança en la públicació d’aquest article però ha vengut donada per unes merescudes mini-vacances de l’administrador de la Punta.

El primer que volem anunciar és que la coalició Convergència i Unió per Pollença (CiUxP) hem arribat a un acord per integrar els nostres regidors dins el govern municipal de l’Ajuntament de Pollença. L’acord ha estat possible per haver acceptat el PP i la Lliga Regionalista una seria de modificacions i objectius programàtics que proposarem des de CiUxP i que s’afegiran a l’acord de governabilitat signat, en el seu dia, entre la Lliga regionalista (LLR) i el Partit Popular (PP). CiUxP accepta el citat acord de governabilitat i s’afegeixen diferents aportacions programàtiques que estalonaran el citat acord que, en definitiva, fonamenta el govern municipal. Acords que farem públics tan aviat com es formalitzi el pacte.

L’acord també ha estat possible pel fet que el Partit Popular també ha arribat a un acord amb Unió Mollera Pollencina (UMP). Aquesta circumstància possibilita l’estabilitat política que entenem necessària per una eficaç acció de govern. Aquesta estabilitat era requisit del pacte. En el seu dia demanarem al Partit Popular, com a grup polític majoritari, que carcàs aquesta majoria política entre els partits polítics de l’oposició, finalment, ha estat amb UMP. Volem deixar clar que CIUxP va demanar una majoria política estable però en cap cas va condicionar el suport al govern en un pacte en un determinat grup polític, ni n’ha descartat cap. Com hem anat repetint insistentment, l’actual situació del govern municipal d’inestabilitat, no és bona per l’Ajuntament ni per Pollença. Creim així que estalonar el pacte de govern ja firmat per la Lliga i el PP, és, en l’actualitat la millor sortida per tenir un govern que doni solucions als problemes diaris de les pollencines i pollencins.

També volem deixar ben clar, davant certs comentaris sorgits en els darreres dies que mai en les negociacions perquè els regidors de CxI entrin a l’equip de govern, hem demanat la sortida o entrada a la Junta de Govern d’un membre que no fos del nostre partit. La substitució del regidor d’Alternativa pel de UMP, es deuen, exclusivament al pacte per donar suport al pressupost entre els representants de UMP i el PP. No obstant volem deixar també clar la nostra postura en quan el significat i funció que ha de tenir la Junta de Govern municipal.

L’entrada dels regidors de CIUxP dins el govern municipal possibilitaran inversions, permetrà canalitzar molts de temes que estaven aturats per manca de gestió i al mateix temps implica la potenciació de polítiques culturals, educatives i lingüístiques aprovades en els Plens municipals. En tot cas, aquestes polítiques no es veuran minvades sinó tot el contrari, seran contemplades com a pilars bàsics en la gestió política del nostre poble. El català és i serà la llengua vehicular de l’Ajuntament de Pollença, des de l’ajuntament es reforçarà l’ús de la llengua catalana en tots els seus àmbits d’actuació i també un requisit per poder fer-hi feina.

Tenim el compromís del batle i el grup municipal del PP que hi haurà una major i millor coordinació entre els membrés de l’equip de govern i que el diàleg entre aquest i tots els grups polítics sigui més fluid i més constructiu possible. Intentarem arribar al consens amb el màxim de partits polítics pel bé del municipi però evitant discussions estèrils i infructíferes.

Davant l’actual situació del govern municipal, CiUxP ha optat per la responsabilitat i compromís amb el seu programa electoral. Ho feim recolzant i facilitant el govern del municipi, amb generositat i lleialtat institucional perquè pensam que en l’actual conjuntura econòmica, social i cultural cal ser valents i donar respostes a través d’intentar la millor gestió possible de les Administracions públiques. Sabem de la dificultat, la situació està lluny de ser la més adequada, coneixem el repte i lluny de fer cames enrere donarem les passes amb seny, responsabilitat i valentia per guanyar un futur millor per Pollença, anem per feina.

10 responses to “Una passa generosa

 1. Una… Tu el problema que tens, a més d’aquest d’educació que comparteixes amb en Pepe i la nostra nova amiga, és que no t’enteres de la pel•licula. En primer lloc Trolls en Pepe no en te, ho es ell en si mateix, no sols quan actua des de l’anonimat sinó tambe quan ho fa en nom propi, perquè amiga una, un troll no només es aquell que escriu amb un pseudònim, sinó principalment aquell que ho fa mentint i amb l’unic afany de dinamitar un debat o foro d’un bloc. I en segon na Joana no ha expresat cap opinió contrari a les idees de CxI si no que ha fet unes preguntes amb la manca de respecte que caracteritza al senyor García.

 2. On has vist tu cap comentari despectiu els teus amics comunistes?. Si vols lleguir comentaris despectius hauries d’anar el bloc precisament dels teus amics comunistes…..allà en veuràs abastament de comentaris despectius o de pensament únic. No hi ja mes cec que el qui no bol veure i mes sord que el qui no vol escoltar. Tu d’aixo darrer no en vas sobrada.

 3. Tranquil.la Joana, aquí, en aquest bloc tan tolerant i democràtic, quan no penses com ells ja et diuen que ets un troll de’n Pepe, tenen aquesta fixació, que hi ferem, se veu que els ciutadans “normals” no tenim dret a pensar ni a dir res. Aprofit per dir que em comença a mosquejar els comentaris despectius contra els comunistas d’alguns dels bloguistes; no és la primera vegada que ho llegeix. Que teniu res en contra dels comunistas, per aquí?

 4. A na joana , que tot ho sab , supos que ja sab quantes dedicacions han demanat aquests dolentots de cxi ?.
  Supos que ja sab que només per ser d’una ideologia son ppirates?
  Na joana es molt llesta i justa.
  Ella dona lliçons als altres i jutge a la gent pel seu color, raça o ideologia

 5. I tu el que hauries de fer és abans de fer preguntes a fer-les amb educació. Ja és perquè sabem que en Pepe (que es perfectissim i lliure de pecat) no escriu anònims (aaaaaaiiiiii me xaaaaaap) però les teves formes Joaneta son calcades a les seves!

 6. I que saps tu si els meus amics són comunistes o falangistes ? Pffff… I si ho fossin que ?
  “L’entrada dels regidors de CIUxP dins el govern municipal possibilitaran inversions” Quines?
  ” es reforçarà l’ús de la llengua catalana en tots els seus àmbits d’actuació”. Com?
  “major i millor coordinació entre els membrés de l’equip de govern i que el diàleg entre aquest i tots els grups polítics sigui més fluid”. En que es concretarà això?
  Aquestes són les preguntes que heu de contestar, no fer discursos buits.

 7. Aixo que dius amiga Joana, es el que vos agradaria que se titulas pero no es aixi. El títol i el contingut es el que es pero ja sabem que a tu i els teus amiguets comunistes vos agrada iinterpretar, elucubrar, insultar i fer demagogies barateres……. cadascú lo seu.

 8. Més aviat s’hauria de titular “Una Passa Onerosa (pels ciutadans)”.

  onerós -osa
  adj. [LC] Que imposa càrregues, despeses.

 9. Clar i llampant, no hi ha millor cec que el que no vol veure. Les coses són com són, i , normalment, manco enrevessades de el que certes teories de la conspiració volen fer veure. Ara toca fer feina, amb tranquil·litat, amb honestedat, amb coherència i transparència, per a tots.
  Una cita diu ” Els llocs més obscurs de l’infern estan reservats per aquells que mantenen la seva neutralitat en èpoques de crisis”. La neutralitat és la postura fàcil, la crítica destructiva també, nosaltres no volem caure en aquest error.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s