Comissió de festes 2013 (I)

20130611-083327.jpg

Ahir a la sala de Plens de l’ajuntament es va dur a terme la primera comissió de festes de cara a la Patrona. Hi va haver força gent i va ser una reunió molt participativa i baix el nostra punt de vista pot ser bastant profitosa sinó per enguany, degut a la proximitat de les festes, si de cara a l’any que ve. Si diem això és perquè un any més s’ha convocat a la comissió massa tard amb un programa pràcticament tancat i sense gaire marge de maniobra a l’hora de proposar idees innovadores.

Com sempre el debat es va centrar en dos temes. L’organització i control de les eleccions, que serán dia 19, que sempre i com cada any s’acaba fent sense gaire mesures noves, i també en les revetlles de la setmana de la Patrona, la discussió també és eterna, si una berbena hauria de ser en dissabte i un ball hauria de ser en dia feiner… El que ens preocupa més a nosaltres en aquest tema és que el regidor tengui una visió tan simplista de la diversitat de col·lectius del poble, que és resumeix en: xics, actuacions i castells; joves, dj’s i majors, ball de pagès i saló. Especialment en el tema dels joves li varem remarcar que s’estava abusant dels dj’s, ja que n’hi ha varies vetllades,  que no estaria de més, en una d’aquestes, oferir algun concert de música més comercial o també potenciar una revetlla de Rock català. Pel que fa a la revetlla per excel·lència, la del dissabte de la Patrona, s’intentarà cercar una mica d’equilibri entre el descontrol de temps passat i la berbena descafeïnada que tenim en l’actualitat, apostant per dur grups amb una mica de renom i allargant una mica els horaris però mantenint les restriccions de transit dels darrers anys.

Un altra tema que es va debatre i que s’estan estudiant solucions és en el tema de la processó de la Patrona, creant una major coordinació entre aquesta i el cercaviles de les cornetes i tambors, i també estudiant en quin sentit convé que es faci l’itinerari, però baix cap concepte canviar-lo ja que es considera que se li restaria importància a la processó.

en temes de seguretat durant el simulacre. Principalment a nivell informatiu per la gent de fora per evitar situacions perilloses que es vieun al darrer any amb mares que entren al carrer Major amb cotxets o de espectadors d’avançada edat que sense saber on es fiquen també s’hi posen. Per això es va parlar de donar recomanacions a través de mitjans de comunicació, fent un apartat especific al programa de festes i també a través d’indicacions gràfiques pels carrers que duen al carrer major.

Com hem dit al principi el fet que el programa es presentàs, ja , pràcticament tancat fase que sortissin moltes propostes de cara a l’any que ve. A més de la varietat d’actes que ja hem anomenat pel que fa als joves, cal destacar-na dos. Per una banda el control de les càmeres de fotos i vídeo enmig del combat ja que més enllà de rompre l’estètica del simulacre en moltes ocasions dificulten i entorpeixen el transcurs d’aquest. I l’altre va ser que possiblement es recuperarà el concurs pel disseny del programa de festes, aquesta va ser una cosa que va fer per caprici el regidor i ara torna al costum que nosaltres tant varem criticar que s’hagués perdut.

En definitiva podem dir que aquesta comissió de festes del 2013 tan profitosa per enguany com per les festes de l’any que ve.

5 responses to “Comissió de festes 2013 (I)

 1. Jo el k vulll es que se torni repetir la aclamacio general al regidor d festes televisada

 2. Sense voler despreciar els voluntaris, pel que se diu a l´article, el regidor de festes segueix demostrant la seva poca capacitat tan de feina com de iniciatives. Aquell homonet que després de les elecccions municipals havia de canviar-ho tot, a mitjans legislatura, sols ha llevat actes i no ha presentat res de nou. Tots els canvis que va voler introduïr els està rectificant i, el que es pitjor, s´escusa damunt una comissió de festes que pot sugerir o aconsellar però no decidir res.

 3. Joan Rafel, estic totalment d’acord amb tu, difícilment s’hagués pogut explicar millor.

 4. Bones Pere Joan.
  Mirare de contestar-te des de la meva experiència personal. En el meu cas vaig entrar a la comissió pel simple fet que vaig proposar ara farà 4 anys una remodelació de la Marxa Fresca infantil, ja que el primer any que es va fer no havia anat gaire bé. A partir d’aqui ja vaig ser convidat per assistir a les comissions. De fet la gent que forma part d’aquesta comissió, com dirien alguns “sempre son els mateixos” i jo ho dic també “sempre som els mateixos” pero no en to despectiu, jo ho dic en molt de respecte i admiració. Perquè “sempre son els mateixos” els que estan disposats des del voluntariat a invertir el seu temps i a sacrificar segons quins moments de la festa, precisament. perquè aquesta surti bé i tots els pollencins en puguin gaudir… I sí son “sempre els mateixos” “els mateixos” de la Patrona, “els mateixos” de sant Antoni, “els mateixos” dels Reis… I mai he vist que a ningú que s’hagi presentat o demanat per venir amb aquestes intencions se li hagi dit que no.

  En quant al poder de decisió, aqui i en tots els temes les decisions les prenen i les han de pendre els polítics, que el cap i a la fi son els qui tenen la responsabilitat. La comissió està per ajudar, anant a les reunions per suggerir i oferir solucions i propostes de millora. També com ja he dit abans per unir forces i il·lusió per fer unes festes que siguin lo més vistoses i agradables per tots i també abaratin costos a l’ajuntament.

  Pd. Ja que hi som permeteu-me donar les gràcies a totes aquelles persones que des de fa anys participen de manera altruista perquè les festes de Pollença siguin un exit.

 5. Qui forma la comissió de festes? Com son elegits els seus membres? Quin poder de decisió té?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s