L’oportunitat d’El Pi

Avui vos fem arribar un article d’opinió de Joan Riera, publicat ahir al dbalears.cat, que parla de les possibilitats electorals del Pi a les properes eleccions. 

tres

“La por de Bauzá de perdre una part del seu electorat per la dreta i que li parteixi cap a UPyD es pot convertir en la gran oportunitat perquè El Pi assoleixi un important resultat electoral d’aquí 24 mesos. Mai a una formació acabada de néixer li havien regalat un espai tan ample on anar a recollir vots. Estam parlant de l’amplíssim centre regionalista balear, conformat per unes classes mitjanes empobrides que han vist com en els dos darrers anys han perdut encara més capacitat adquisitiva, d’estalvi i d’expectatives professionals. La defensa de la llengua és molt important, clau. Però no ho és tot. Molta de gent votà PP el 2011 perquè es sentia amenaçada com a classe social a causa de la desfeta Zapatero.

Veien en Bauzá un reimpulsor de l’economia i de la confiança i ho supeditaren tot a aquesta esperança. Però la sorpresa ha estat majúscula. S’han trobat amb un president vinclat a Madrid, obsessionat per acomplir les ordres de Moncloa de retallar el dèficit fins a límits quasi inhumans, incapaç de defensar els interessos de Balears i a sobre entregat als dictats de la dreta més extrema en matèria lingüística i cultural. Molts batles del PP s’han quedat amb les mans buides davant els seus conciutadans. És cert que Bauzá intenta ara rectificar i reclama més finançament. També té més en compte el seu partit i ja no els ignora tant com abans. Però continua amb la creuada per arraconar la llengua pròpia. Això no el fa creïble, perquè tot sentiment de classe social amenaçada comença quan son humiliades les seves senyes d’identitat.

Si el Pi és capaç d’aconseguir candidats i dirigents amb cara i ulls a Palma, pot ser la gran sorpresa del 2015. Ho assolirà si sap transmetre que per sobre d’uns principis ideològics existeix per donar la cara per les malmeses capes mitjanes balears que viuen l’actual crisi com un malsón que es dirigeix directament contra ells.”

Joan Riera
dbalears.cat
27/05/2013

936988_4338697680576_1925984422_n

22 responses to “L’oportunitat d’El Pi

 1. Pepe no siguis hipòcrita que te a veure u boixar amb les enseïmades? Ningú nega l’esforç que fas d’escriure en Català, però tens una forma molt peculiar de fer-ho i això no te lleva l’esforç.

 2. Crec Pepe amb la mar al cor que ets la persona menys adequada per parlar de perdre el respecte a la gent. Ets el polític que mes atacs personals i mes fòbies personals gas demostrat en tota la historia política que jo conec. I només reculls el que sembres.

  L’esforç que fas per parlar mallorquí es de agrair pero no val per guanyar el respecte de ningú. Se’ns coneix pels nostres actes. I el respecte cap a les persones no ha estat mai el teu fort.

 3. El que diu una mentida no sap la tasca que ha assumit, perquè n’ha d’inventar 20 més per sostenir la certesa de la primera.

 4. Si oh Pepe rei de la transparència. Tu no tens cap necessitat de fer-ho. Com la resta.

  Ara vas i li contes a algu que so cregui.

 5. Pdt. Esperava per la vostra part més respecte pel meu esforç d’expressar-me a una llengua que no és la meva llengua materna i que un bon grapat de mallorquins, començant pel president Bauzá, desprecien però haveu arribat a un punt de perdre els papers amb la meva persona que perdeu totalment la noció de les barbaritats que comentau.

 6. Bones tardes estimats anònims no tinc cap necessitat de fer cap comentari anònim, cada dia opino, contesto i debato al nostre bloc. Oblidau de mi una estoneta si és possible i centrar-vos en fer la feina que us correspon si és possible.

 7. Ja ho diun, s’agrafa abans a un mentider que a un coix!!!! i més quant el mentider far tanta apologia de que ell no escriu anonims.

 8. O ets ell o escrius amb LAPEPV (Llengua Alternativa Parlada i Escrita per en Pepe Villa)

 9. No i no… Però fan la mateixa mala oposició que el govern que feren

 10. I respecte al que dius del negociat, també ha dit que presentara les altres dues propostes que compatien amb la d’en Valent

 11. Jo també he sentit al batle i segons ell aprovar la moció que presenta la no adscrita imputada que se vestia de pagesa amb na Dolça i na Munar (que a la foto apareixien les tres Maries del Roser Vell) seria anar en contra de la llei. Que putes vol dir això que aqui tothom s’enfot d’un Sant i de la festa?

 12. L’any passat es va fer un contracte menor que ja no és possible enguany, el batle volia fer un negociat en exclusivitat que no és legal i el que li demanam és el que marca la llei; un negociat convidant a tres persones.

 13. Avui he sentit al Batle xerrar de la moció presentada per l’abans delegat de Sant vicents sense funcions i que ara vol posar una barca completament funcional i restaurada perque se prodeixi damunt una rotonda. I voldria fer una pregunta:

  Per que no sen va a ca seva i deixa de fer el ridícul. Ai perdo. Això no era la pregunta era un pensament en veu alta que compartesc crec amb tot Pollenca.

  La pregunta es: A ca meva tenim un carro que empleava u meu padrí per fer feina i món pare també. Si han guanyat la vida durant anys. Podria demanar una rotonda per posar-lo si el cedeix al poble? Me podeu fer la gestió?

  I un tio meu també te un tractor i en voldria una de rotonda.

  I un altre veïnat un mobilete..

  I en butxaca la bicicleta per anarba vendre el gelats…

 14. La llei de contractacio ha canviat? Si ara es ilegal en el 2012 quant es va contractac el Sr Valent tambe ho era i la Srta Estrany estava tot orgullosa de la seva contratacio

 15. No en tenia cap dubte, com no pot ser d’altre manera…. En aquest cas estam d’acord idò! Hipòcrates hi pots afegir CXI també als que estan en desacord al que volia fer el batle,.

 16. Joan et podem assegurar que no hem estat ni mai estarem a favor d’una contractació fora de la llei i el dubte ofen. Esperam haver-te tranquilitzat.

 17. Hipòcrates, com sempre emmotlleu la realitat als vostres interessos. No és en Pepe qui fa campanya, la nota de premsa la firmen els grups PSM, Esquerra, PSOE, UMP i els regidors no adscrits. Però ja que treus el tema estaria bé saber si CXI o millor el Pi esta d’acord amb una contractació fora de la llei.

 18. Ja voren que fan els tres tenores , encara falta molt per les eleccions, i a pollença el duo dinàmico Marti-JoanRamon cal que afinin més.
  El grau d’hipocrates de la politica pollencina aumenta dia a dia , ara en Pepe fa campanya contra en Valent quan la seva pricesa malena estrany va donar a dit el festival de fa dos anys i no varen tenir collons de dir res. tampoc han dit res els jefes de la transperència i la informació de la foto i article on la priceseta estrany surt devora la seva benefectora munar vestida de pageseta i amb una bona rialla, es veu que quan la bossa sona tot son rialles.

 19. Hem tengut coneixement de la presentació de la dimissió per la regidora i cap de llista del PSOE a Pollença, la senyora Maria del Mar Sastre. Respectam els motius que li duen a n’asuesta decissio manifestats en la seva sol.licitut i li desditjam es compleixi la seva voluntat. Amb independència de les discrepàncies que haguem pogut tenir en el passat creiem, i aixi ho manifestam, que totes aquelles persones que han dedicat part de la seva vida a l’activitat publica, en mes o manco encert, mareixen ser reconegudes.

 20. Es cert que potser una oportunitat pel PI pero realment penso que es una necessitat d’aquest país que hi hagi una força política com el PI per canalitzar una majoria social que el PP a decebut i les esquerres no hi arriban.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s