Un Govern venut a les franquícies i les grans superfícies

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Com apareix avui als diaris i a traves del comunicat de premsa que l’associació de comerciants de Pollença a fet arribar  als diferents partits que integren l’ajuntament així com en el registre d’una instància per part d’ells mateixos i PIMECO (instància),hem sabut que els comerciants del nostre municipi troben oportú que l’Ajuntament de Pollença estableixi una suspensió transitòria per aquelles sol·licituds de nous establiments comercials que pel seu temany (més de 400m) puguin alterar de forma considerable la densitat comercial del municipi. Demanen aquesta suspensió duran el proces de revisió de PGOU i la seva adaptació al PTM.

Les problemàtiques, algunes d’elles induïdes pel govern actual, que estan afectant els darrers temps al comerç tradicional, que a més sempre ha estat característic de Pollença, sempre ha estat un tema que ha preocupat i que hem denunciat, ara des d’el PI, i abans des de els grups municipals que l’integren, com per exemple podeu veure en aquest article del mes d’octubre passat: Per una política comercial equilibrada a les Illes Balears

Una mostra més d’aquest interès de protecció d’un sector que sempre hem considerat clau per la reactivació de l’economia al nostre poble i a les illes, va ser l’esmenament del diputat al Parlament, Antoni Pastor vicepresident del PI. On en la seva intervenció d’ahir dimarts, precisament mostrava la seva preocupació per la situació econòmica que viu el petit i mitjà comerç a les Illes, i ha presentat una esmena al Projecte de Llei de règim jurídic d’instal·lació, accés i exercici d’activitats. Segons Pastor, és “del tot necessària una regulació en aquesta matèria i saber cap on es vol créixer”, ja que la tendència actual de potenciar les grans empreses dificulta la supervivència del teixit empresarial illenc.
Per aquest motiu, la iniciativa registrada ahir al Parlament demana que la tramitació i atorgament de llicències de la Llei 11/2001 quedi suspesa fins que el Consell Insular no aprovi el Pla Director Sectorial d’Equipaments Comercials o fins que l’Ajuntament corresponent no modifiqui el seu plantejament urbanístic. En aquest sentit, el diputat autonòmic i vicepresident del PI ha assenyalat que la legislació actual demostra que “el Govern s’ha venut a les franquícies i les grans superfícies” en detriment dels “negocis de les Illes, que donen vida als nostres municipis” i no consumeixen territori amb noves infraestructures innecessàries. És a dir que la feina del nostre partit va encaminada cap a les peticions dels comerciants pollencins.

A més Pastor va recordar que amb els nous tributs el Govern “pretén quadrar els comptes públics sense pensar en els comptes particulars de les famílies illenques.” També va lamentat que aquests imposts “es van aprovar sense consens i amb el rebuig de la ciutadania” i que ara no és hora de negociar-los sinó “de demanar-ne la retirada immediata”. Segons Pastor, l’increment d’imposts suposa una penalització al consum i agreuja la situació de la nostra comunitat, “que està pitjor que fa dos anys, on no es creen ni noves empreses ni llocs de feina”. Després de la destitució del vicepresident que va impulsar la mesura, Pastor considera que el president Bauzá “ha perdut la confiança dels ciutadans” i és hora que assumeixi la responsabilitat del seu error.
Així doncs no deim res nou si ens reafirmam en el suport cap el petit comerç, ja que com hem dit representa per nosaltres una pedra angular en la sortida de la crisi i un agent fonamental per a la qualitat que puguem oferir dins altres sectors com pugui ser el turístic i en la dinamització social del poble.

14 responses to “Un Govern venut a les franquícies i les grans superfícies

 1. El poligon industrial primer no era comercial i després s’hi va fer canviant la normativa urbanística. A la llarga serà la mort comercial del centre de Pollença i el Moll. També ha fet pujar el preu dels solars perjudicant els tallers i empreses no comercials. Tenim el que ens mereixem.

 2. Pollenci tu saps qui paga tributs a pollença qui mante llocs de feina “no precaris” a pollença qui respon del producte que ven fins i tot amb el seu patrimoni a pollença tu no creus que es millor gastar un euro a un comerç pollenci que despres es gastara aqui amb el sou dun empleat amb la compra daltres articles i fins i tot pagant interesos de cuolque credit a colonya o creus que els lidels o mercadonas carrefurs expres o mini leroys o corte ingles llevat de la llicencia inicial i els fems pagaran o deixaran els seus guanys aqui, els llocs de feina son de gent de fora poble, salari minim, no consumeixen res dins Pollença. Aixo es com jugar a una maquineta escurabutxaques saps que tens les de perdra pero cuants i jugen …..
  El 80 % de la superficie comercial es centra actualment a palma i els tres pobles de veinat, amb un periode de deu anys amb aquest ritma sera el 90 % i quan tenguin tot el poder hauras de combregar amb el que decidesquin ells
  Una comparativa “autocares villalonga” t’agrade mes el servei actual, la empresa de madrid fera el que vulgui amb els horaris ja podras cantar misa..
  Apart daixo turisticament no ens conve aquest tipus de gran comerç el turista que volem es el de la visa oro el que vol coses de marca de qualitat el que compra artesania o art i vol sopar a un restaurant de qualitat ,  aquest vol pasejar per un centre amb aparadors curros ben iluminats un centre viu alegra sense pintades a les fasanes que faci goig

 3. Lo que se tracta és de sabre el que volem, si volem un centre viu amb comerç tal volta s’han de prendre determinades mesures, si volem potenciar les grans cadenes i comerços s’ha de prendre unes altres iniciatives. El que deim es que des del PI volem comerços petits i mitjans que dinamitzin els nuclis urbans i si per això s’han de prendre decisions estaim disposats ha fer-les.

 4. A jo me fa molts gracia això de atacar perque han permesos lidels i demés.
  Que passa aqui només importen els comerciants i empresaris? I quants n’hi ha a Pollenca en comparació a la resta de ciutadans? Jo com a ciutadà i consumidor volia un lidel a Pollenca. I vull un Mercadona. Perque no feis una enquesta entre gent que el voldria i gent que no? Perque segur que els comerciants representarien una ínfima minoria.

  Si els comerciants Pollencins passen tanta pena el qe han de fer es fer-se valer. Posar les coses al dia i fomentar una atenció i servei que les grans superfícies no poden donar. I no quedar asseguts esperant que la gent entri i aturar la competència.

  La competència fa que el mercat avanci i digui millor i de mes qualitat.

 5. UM d’Alcúdia al govern municipal (Melià era regidor d’urbanisme) varen canviar la classificació d’uns solars residencials a comercials per poder fer-hi el LIDL , devora la rotonda del Tucà. No tenen vergonya.

 6. Rens raó Tofolet em pensava haver sentit al contrari i aquesta noticia m’havia confós.
  h ttp://noticias.lainformacion.com/economia-negocios-y-finanzas/nuevo-servicio/el-cambio-de-criterio-del-iva-perjudicara-a-las-pequenas-empresas-si-no-se-generaliza-la-medida_UosUNxGz5AIjVHRN53dud5/

 7. No seré jo precisament que defensi al PP, però pens que és als que facturin menys de 2 milions.

 8. Avui he sentit per la ràdio que el govern espanyol finalment tenia previst aprovar la llei d’emprenedors. No som cap expert en el tema per això no puc dir massa cosa. Però m’ha cridat l’atenció dues coses, una és que aquesta llei era la primera que havia de dur e PP al parlament i ho fa amb 2 anys de retràs i després de pujar l’IVA. El segon és que aquella demanda de pagar l’IVA en cobrar les factures s’aplaça fins l’any vinent i sols per les empreses que facturin més de 2 milions d’euros. Esper que tots aquells petits empresaris que es pensaven que el PP parlava d’ells quan es referia als empresaris s’hagin despertat del somni.

 9. La política, els polítics, en teoria, donen solucions a la societat, als problemes o inquietuds de la societat que representen. Les solucions poden ser diferents segons la ideologia que tenguí el partit que gestiona o que tengui el poder. El PP està ben clar que no vol donar solucions que ajudin al petit i mitja comerç, el PP ha apostat per les grans cadenes i superfícies comercials, pels grans hotelers i empresaris, és la seva solució i la seva ideologia. El PI proposa una altra solució , segons la seva ideologia , ara toca llevar-la a terme i no defraudar més a la ciutadania.

 10. I tu creus que cuolque partit defensara el que no sigui la seva propia butxaca

 11. Un dels grans problemes es que tothom mira per ell, fins que no et toquen la teva butxaca no dius tes. El que vull dir es que un que te un negoci d’alimentació, es queixa quan li monten un lidl, un que el te d’electrodomèstics es queixa quan li monten un media markt, un del ram de la construcció pel leroy. Hem de prendre consciència ja de que això ENS AFECTA A TOTS!!!!!, i a les properes eleccions no tornar a fer la mateixa cagada que han fet molts de tornar a votar al puta PP.

 12. Es vergonyós de quina manera s’estan carregant la petita i mitjana empresa. No sols lidls, sinó media markt, leroys, bauhaus, xinesos… han obert la veda, pel benefici de cuatre es carreguen tots els petits empresaris de poble. Acabarem tots fent feina per ells.

 13. Els primers que se veneren a les grans superfícies foren els d’UM que varen forçar la normativa tant com varen poder per permetre al LIDL instal·lar-se al polígon. A lo millor el mateix que ha escrit aquest article hi va votar a favor.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s