La llei Wert és un nou atac a les competències autonòmiques

El PI-Proposta per les Illes demana al Govern la retirada de la Llei Orgànica de Millora de Qualitat Educativa, la qual considera una greu errada des del principi ja que obvia el consens i el diàleg.

lomce1

El Pi considera que un àmbit tan fonamental com l’educació necessita una norma reguladora feta des del consens i el diàleg. Però lluny d’això, el Govern de l’Estat la vol aprovar la llei Wert amb l’oposició de tota la comunitat educativa i sense haver aconseguit un pacte ni amb les altres forces polítiques i ni amb les comunitats autònomes. La manca d’aquest consens i d’estabilitat amb que sorgeix la nova llei fa pensar en el seu fracàs imminent, una llicència que no es pot permentre després de 7 lleis d’educació en 35 anys de democràcia.

Aquest projecte de llei actúa contra l’estat autonòmic i va en una línia recentralitzadora. El Pi denúncia la invasió de competències que el Govern de l’Estat vol recuperar amb la definició curricular de les matèries troncals. Aquest partit recorda que són les comunitats autònomes les grans responsables de l’ensenyament, també a través de les revàlides.

Tot i que la justificació del projecte de llei sigui recuperar valors com l’esforç, el mèrit i la disciplina,amb els que el PI està d’acord, el cert és que no hi ha cap mesura que en garanteixi l’assoliment. Ni els itineraris, ni les revàlides en absolut provocaran la recuperació d’aquests valors sinó una nova discriminació del sistema que deixarà fora tots aquells que no assoleixin els objectius del curs, el que significarà justament el contrari del que es vol, més fracàs escolar.

Però no només això, aquest projecte de llei és un nou ata atac a les llengües pròpies de les regions en la mesura que vol impedir als sistemes educatius de les comunitats amb llengua pròpia que apostin perquè els alumnes dominin com a mínim les dues llengües oficials en acabar l’ensenyament. L’únic que es garanteix és el domini del castellà. El PI no creu que aquesta forma d’actuar doni compliment a l’article 3.3 de la Constitució que estableix que les llengües seran objecte d’especial respecte i protecció. De respecte i protecció res, de discriminació molta.

11 responses to “La llei Wert és un nou atac a les competències autonòmiques

 1. Cagondell pregunta quin boixar més trist el teu… Crec que la millor resposta a la teva pregunta és el que s’ha públicat avui… ara pot ser lo teu es simplement posar etiquetes.

 2. Esperem que en botir el PP del poder es canvii la llei. I esperem que el PI no l’ajudi a mantanir-se en el poder a cap de les institucions.

 3. Hola a tots. L’únic bo que té aquesta llei és que ha aconseguit un consens de tota la comunitat educativa, tot i que sigui en contra. Per això l’únic que hem consola es creure que té els dies contats i quan el PP deixi el poder se tornarà a canviar. Esperem que no sigui massa tard!
  Salut i República!

 4. Pregunta, hi ha una passa (de fet crec que bastantes més de una) entre ser un troll dels blocs i ser coio.

  Però tu has passat la linea fa estona. I dir-te coio seri deixar-te encara be.

 5. Jo el que pens és que haurien de dimitir tots els docents amb representació a l’ajuntament, en especial el regidor del PSOE després del seu comportament demagogic a la darrera vaga. Així a més de fer un acte de protesta que els dignificaria ferien un bé pel poble,

 6. Segur que per en Pregunta deu ser molt mes interessant lletguir o escoltar com els socis o ex-socis del club d’equitacio se treuen els ulls davant la incapacitat de complir amb els compromisos davant l’Ajuntament…., molt respectable. Potser que hi hagi persones que tambe creguin que el vaixell del Rei o la secretaria de’n Bauza tenen mes importància que la nova llei educativa que s’imposara pel PP. Tot aixo es respectable pero a l’hora de les prioritats alguns pensam diferent….. que hem de fer.

 7. Te pareix que aquesta llei no es un tema de Pollença?. No estaria demés que te plantegis per que a l’escola publica mes grossa de Pollença, Joan Mas, ni un sol dels mestres s’ha posat en vaga?. No te preocupa que persones aixi siguin els que han d’educar a molts joves pollencins?. Aquest tema, companya Pregunta, es clau per Pollença i encara que no t’ho creguis o no ho sàpigues veure tambe per tu.

 8. Pregunta, pot ser penses que els temes que tractam no son iportants i afecten directament als pollencins i pollencines?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s