Jo vull el millor pel meu fill

No fa ni tres anys que vaig estrenar paternitat i seria incapaç de enumerar les vegades que de la meva boca ha sortit la frase que he triat per titular aquest article. I com jo l’he dita, al llarg de la meva vida l’he sentida dir a altres pares i mares. Doncs com que ens acostam a aquests primers tres anys de paternitat, el meu fill està davant l’inici d’una etapa que ocuparà i centrarà la seva infància, l’etapa escolar.

Davant l’imminent escolarització d’allò més important de la meva vida, el meu fill, m’ha duit a informar-me sobre aquesta llei que pretén reformar l’educació, la LOMCE. En principi allò que esperam d’una reforma, principalment, és que millori el que teníem abans i si bé és cert que l’educació a l’estat espanyol necessita un bona reforma no crec que la LOMCE o llei Wert millori el que ja tenim, sinó més bé el contrari.

Si he dit que l’educació en el nostre estat necessita una gran reforma és perquè des de la transició democràtica ha estat instrumentalitzada políticament com a eina d’adoctrinament ideològic, principalment quan el PP ha governat i aquesta nova llei no és una excepció ja que és una llei que intenta desprestigiar l’educació pública com a dret universal per afavorir els interessos privats de determinats sectors. És una llei centralitzadora restant competències a les autonomies sense respectar els seus trets diferenciadors en el que en paraules del mateix ministre “Hay que españolizar a los alumnos” com en temps passat ja varen fer a les colònies de l’imperi espanyol.

La reforma educativa que necessita Espanya ha de sorgir des de un gran pacte d’estat, cal considerar l’educació com un pilar bàsic de la societat i per això cal una reforma que compti amb tots els agents educatius i no una llei que es fa d’esquenes a la comunitat educativa i als experts en la matèria. I no tant sols no te en compte l’opinió dels docents sinó que a més els ataca posant en dubte la seva professionalitat i retallant en recursos materials i humans la seva tasca imassificant les aules  impossibilitant així l’atenció a la diversitat i la personalització de l’educació.

Jo no consider que tot això sigui lo millor pel meu fill, no consider que lo millor pel meu fill sigui una educació basada en la productivitat econòmica on des de 6è de primari serà avaluat determinant  les possibilitats acadèmiques que pugui tenir i on veurà com al llarg de la seva vida escolar contínuament és va porgant els millors dels que no serveixen, fomentant així la competitivitat en lloc de conceptes bàsics en la formació en valors com la cohesió, la integració i la solidaritat.

Això no és el que jo vull pel meu fill i encare menys quan a tot això hi he d’afegir que a la meva comunitat autònoma tenim un president rendit a Madrid que no fa més que maltractar la identitat pròpia del meu país a través de l’educació. No trobeu curiós que el curs vinent al contundent fracàs de l’elecció de llengua (dic fracàs per les males intencions que tenien) ara es treguin de la màniga el TIL (Tratamiento Integrado de Lenguas)? No fa tot l’afecte de ser una ofensiva més cap a la llengua catalana? En cap moment es vol negar la conveniència de l’aprenentatge d’altres llengües tan importants com la castellana o l’anglesa. Ara bé el que no podem consentir els mallorquins és que la nostra llengua no sigui considerada suficientment digna com idioma vehicular per a l’aprenentatge dels nostres fills.

Personalment no crec que la millor manera de que els nostres fill aprenguin l’anglès sigui aquest nou invent del senyor Bauzá. Possiblement per aconseguir-ho hauríem de introduir l’anglès de manera habitual a altres àmbits de les nostres vides. O pot ser és causalitat que a molts de països europeus no anglosaxons on es domina l’anglès, les pel·lícules a cines i televisió son emeses en versió original? O pot ser no te res a veure el que el meu fill que tant a l’escoleta, com a casa només li parlam en pollencí hagi aprés, per exemple a comptar en castellà quan l’únic contacte que te amb aquesta llengua son els dibuixos i pel·lícules?

A tot això mentre escrivia aquestes línies m’arribaven noticies que després de les denuncies del Circulo Balear (com si fossin ningú aquests) a varis Instituts per la seva participació al Correllengua, segons ells,  “43 centros que se han sumado a la campaña política nacionalista ‘Correllengua 2013′, por intentar manipular a menores de edad mediante actos de exaltación nacionalista en horario lectivo”  cosa que segons el seu president “es ilegal e intolerable con una lectura de un manifiesto contrario a las políticas del Govern y en defensa del pancatalanismo” . Idò davant aquestes denuncies la conselleria d’educació ha enviat els inspectors a l’IES de Binissalem on s’han encarregat de fer comparèixer i interrogar als alumnes per veure meam si havien estat obligats a participar als actes del  Correllengua i si en aquests s’havia fet exaltació del nacionalisme i/o independentisme. Se veu que la Conselleria en qüestions lingüístiques ha decidit fer més cas a les fòbies dels seus amiguets del Circulo que no passa a institucions com és l’UIB o l’Institut Ramon Llull amb actituds que recorden a temps molt grisos del passat. No vull que el meu fill pugui ser assetjat per l’administració per parlar i defensar la seva llengua.

Idò no amics, això no és ni lo millor ni lo que vull pel meu fill. I se cert que molts de vosaltres tampoc…  per això us anim a pares i docents que unim forces i que us sumeu a la vaga general per l’educació de demà dia 9 Maig, la vaga no és com diuen alguns pels interessos particulars dels professors i mestres, la vaga i el rebuig a la LOMCE, el TIL i a la llei de símbols és per l’interès general i pel bé dels nostres fills. PERQUÈ JO VULL EL MILLOR PEL MEU FILL… I TAMBÉ PELS VOSTRES.

Joan Rafel Covas Mariano

cartell_vaga_9M_banner_web

29 responses to “Jo vull el millor pel meu fill

 1. Retroenllaç: 12 mesos 12 articles |·

 2. Això és una conseqüència més del que molta gent diu… “Alcúdia ens ha passat davant en tot” idò la pregunta és com així això no ho organitza directament Pollença?

 3. I quant calculeu els costos que dur per Pollença no ho heu de fer nomes mirant lo que ha de pagar l’Ajuntament.

  Sinó el cost que tendrà per totes les tendes, bars i negocis en general que avui poden tancar.

  I tot això sense tenir en compte el malestar de tots els ciutadans.

 4. Completasment d’acord amb tu Joan.
  Els comersos del Port de Pollença han de veure com perden doblers una vegada més per aquesta cursa que nomes beneficia als Alcudiencs.

  La gent que lloga cases vacacionals, ha hagut de partir a les 6 dfel mati cap a l’aeroport, la policia completament dedicada a discutir amb la gent per tenir la carretera tallada. Avui deu ser un bon dia per anar a robar o no?

  A jo també m’agradaria que algú esplicas que ens costa això a Pollença i quin benefici dur. I com que m’imagin la respostam, voldria saber pq no hi feim res per aturar-ho?

 5. Comença el CAOS al Moll

  Discussions. Malestar de la gent. Pèrdues per els negocis. I un llarg etc.

  La gent fent previsions per poder arribar al moll i la Policia tancant els carrers mes de 15 minuts abans ha creat un CAOS.

  tenim tota la Policia i Guardia civil com a xotets de l’Irinman. Algo que no dona mes que perjudicis al moll.

  Esperen que no hi hagi cap desgràcia que quedi sense atendre.

  Algun regidor pot explicar Pq es consent això?

 6. Francament aixo den Miguel Sánchez …. crida l’atencio pero be no crec que sigui una qüestió massa important. Si estic d’acord amb en Joan CC quan diu que aquesta vaga a posat en evidencia una societat molt poc informada e indiferent. Estic d’acord amb ell que el que ha passat a Joan Mas, l’escola mes grossa de Pollença, on no hi ha hagut cap professor o “maestrillo” que hagi fet vaga per l’educacio ( ja veurem qui els recolza quan se tracti del seu sou). Per cert, a Joan Mas hi dona classe en Toni Canaves, regidor del PSOE, i si no hi havia cap mestre de vaga segur que tampoc hi havia servei mínims.

 7. Ai Pepito Villa..
  Sempre excuses, desviacions de tama, i bla bla bla. La tècnica no canvia.
  Però el que aquí queda al descobert es que predicau el que no creis, cosa bastant normal tenint en compte que encara no he descobert en que creis (que no siguin flipades utupiques)

  Aquí el tema es que en Lumbreras afirma, sense que ningú li hagi demanat, que no creu el que predicau. Ni a aquesta darrera ni a la vaga anterior general. Un redidor del superpartit de la coherència i transparència (quant els hi interessa) que no es conseqüent amb el que predica. Ai ai ai..

  Per alt banda en Pepe el Gran. Ell no necessita amagarse, com els covards de noltros, a l’anonimat, ell es valent i diu les coses a la cara, sense respecta ni educació això si, però a la cara. MENTIDA senyor Pepe, vostè sap tan be com jo i altres que no ha escrit una ni dues vegades de forma anònima, sinó moltes mes. Però eh. Jo som un anònim. I dic mentides. A que si? Ido t’agradi o no, ara ja sou dos els regidors de A, es a dir tots, els que actuau de forma incoherent i sense fer el que predicau.

  Salud i Alegria. De un anònim, que va fer vaga, i no ho ha predicat.

 8. Akets d alternativen sols critiquen o defensen els k els interesa. K una persona no els hi agrada ido a dir rumors i sospecjes damumt ella k un altre si ido no passa res si esta imputada per un delita de corrupcio politica i es transfuga aixo com k no interesa no importa.
  Un altre cosa i don martin roca va fer vaga?. Hi esta d acord? O tambe pensa el mateix k els peperos?

 9. Hola a tots, el primer que vull fer és donar les gracies i l’enhorabona a Joan Rafel tant per l’article com per la recollida de dades. En segon lloc la reflexió que li he fet a Miquel val per a tots els pares i mares, crec que tots els partits hi deu haver gent que va dur els nins a escola. En tot cas aquí el debat no es si un pare du o no el nin a escola sinó el nivell de conscienciació que tenim a la societat sobre el que esta succeint amb l’educació començant per el professors (al·lucino amb les dades de Joan mas), pares i mares ( que han de ser conscients de que esta en joc el futur dels seus fills i finalment els estudiants (sobretot universitaris i dels darrers cursos de secundaria i batxiller que ja comencen a tenir una edat d’opinar per ells mateixos. Bona noticia que no s’aprovi avui la nova llei però no cal baixar la guardià, no hem guanyat res de moment , ni hem deixat de perdre.

 10. Brou jo no necessit justificar ni donar excuses a ningú, igual que no necessit amagar-me darrera de l’anonimat per opinar. Tu demanaves denunciar a un mestre per fer un examen avui i això simplement t’he explicat que no es pot fer, la vaga és un dret laboral no reconegut al alumnat l’únic que es pot fer com diu Joan Ramon (l’has de llegir amb atenció) es demanar explicacions i mostrar el teu desacord. A vosaltres l’únic que us interessa és fer mal des de l’anonimat a mi personalment el que em preocupa es veure que cap mestre del Joan Mas hagi fet vaga i que un inclús hagi fet un examen avui.

 11. Com veis amics comentaristes n’hi ha que tenen barra de dir qualsevol cosa per tal de justificar-se. Aixi van les coses. Tothom te dret a pensar i fer el que trobi en conciencia. Vistos els resultats de la manifestacio hem de pensar i creure que molts del qui hem opinat estam equivocats. Potser no sabem per que, tal vegada sigui per pensar, per defensar la nostra dignitat, per voler opinar,……. i tot aixo pareix que no te importància davant la comoditat, conformisma i curto de mires d’una majoria resignada. Au ido, ara ja sols ens queda aceptar ser uns xotets de corda i escoltar les queixes de qui poguent defensar una educació publica de qualitat se varen resignar a no opinar i a la imposició.

 12. Au Lumbreras i Pancho Villa..
  Ara a veure quina excusa poasu.
  Venga que ja tardau

  Molt be Joan Ramón

 13. Aclariments:
  No se trata de denunciar a nigú, peró si que crec que és prou important que se doni tota la informació sobre els drets que tenim tant com a mestres, tant com a pares.
  Tot docent tenia el dret de fer vaga en qualsevol moment i sense haver d’avisar a nigú.
  El mestre que fa vaga no pot ser substituit per un altre mestre donant continguts curriculars.
  Respecte als pares tenen tot el dret de deixar els seus fills als centres, però els Centres només poden garantir la guarda de l’alumnat en les condicions que cada centre es trobi.
  Despres senten que els pares que recolzen la vaga ho manifesten fora dur els seus fills als centres siguin CEIP o IES, per això hem hagut de notificar aquesta dada a la Conselleria. Per aquesta darrera raó des del moment que un alumne fa vaga, el seu tutor no pot donar material curricular i si fa un control l’ha de posar un altre dia i si dona nou material, el pare te el dret dret de demanar al tutor/a del seu fill/a explicacions.

 14. Pepe m’estim mes l’actitud d’en Joan CC. “Miquel Sánchez poc importa el temari que li puguin donar al teu fill avui si es carregan la educació pública. Si el dus a escola avui tal vegada el que aprengui es que no val la pena lluitar per el seu futur. Esper que ho reflexionis no tant com a militant d’alternativa sinó com a pare.” Lo que tu dius son excuses per justificar u Lumbreràs… Una excusa igual que la del seu super client i la vaga general…

 15. Brou; un nin de primària no té dret legal a la vaga, per tant si un mestre a més de ser insolidari i no fer la vaga posa un examen no se li pot posar cap denúncia. Una cosa és sacrificar-se un mateix per les seves idees i una altra perjudicar al teu fill i crec que això el pot comprendre qualsevol. El que no té perdó és el mestre que a més de posar l’examen no l’ha canviat.

 16. Jo no he de dir res ets tu com a pare afectat que ho hauries de fer. Quan hi ha vaga no es poden ni posar exàmens. Si això ha passat has de denunciar el mestre.
  Si no ho creus demaneu al teu amiguet Pepe que ho deu saber be com va això. Ara excuses pots posar les que vulguis

 17. Brou, això li dius a la professora que li ha entefarrat l’examen avui. I donar l’enhorabona a Joan Rafel pel seu article

 18. Pel que fa a la meva opinió sobre tot el que està passant en educació crec que la vaga indefinida com comenta n’Arrux, arribarà a ser la única solució… ara bé si no és possible que pares, mestres i professors d’un mateix municipi es posin d’acord en sumar-se a un sol dia de vaga no se si serà possible.

 19. Primer gràcies a tots els que heu llegit i us ha agradat l’article així me farà ganes escriure més.
  Pareix ser que a Pollença no hi ha hagut uniformitat en el seguiment de la vaga, pel que he sabut a través de Radio Pollença hauria estat el següent:

  CEIP COSTA I LLOBERA

   ALUMNES A CLASSE: 42
   PROFESSORS QUE FAN FEINA: 1

  CEIP JOAN MAS

   ALUMNES A CLASSE: No tenen dades
   PROFESSORS QUE FAN FEINA: TOTS

  CC MONTI-SION

   ALUMNES A CLASSE: Tots
   PROFESSORS QUE FAN FEINA: Tots

  CEIP MIQUEL CAPLLONCH

   ALUMNES A CLASSE: 70 (en total són 240)
   PROFESSORS QUE FAN FEINA: 50%

  CEIP PORT DE POLLENÇA

   ALUMNES A CLASSE: 8 educació primària i 5 educació infantil
   PROFESSORS QUE FAN FEINA: 2 (en total són 16)

  IES GUILLEM CIFRE

   ALUMNES QUE FAN VAGA
  E.S.O: 294
  BATXILLER: 150
  PQPI: 14
  CICLE GRAU MITJÀ: 9
  CICLE GRAU SUPERIOR: 0

   PROFESSORS QUE FAN FEINA: 16 (són 64)

  IES CLARA HAMMERL

   ALUMNES EN VAGA: 93%
   PROFESSORS EN VAGA: 84%

 20. Cagondell Lumbreràs sempre que hi ha vaga tens bony o forat per no fer-la… Encare record el teu important client que venia just el dia de la vaga general…
  En fin receptar sempre, pendre mai. Jo som mestre i he perdut 80€ del meu sou pel be del teu fill entre d’altres

 21. Miquel Sánchez poc importa el temari que li puguin donar al teu fill avui si es carregan la educació pública. Si el dus a escola avui tal vegada el que aprengui es que no val la pena lluitar per el seu futur. Esper que ho reflexionis no tant com a militant d’alternativa sinó com a pare.

 22. Miguel Sánchez…….., el teu fill, el professors i pares perdrem qualque cosa més que el temari si aquestes polítiques del PP continuen endavant. Tu, amic lumbreras, continua amb les teves contradiccions. Espero de la militancia de Altenativa qualque mica més de coherencia i sentit comú del que demostra el seu regidor municipal.

 23. Les dues darreres jornades de vaga, jo no vaig dur el nin a escola i va perdre el dia, ja que els “profes” varen “fer temari”, per tant i vist el comentari anterior, ara mateix el duc a escola.

 24. Pareix q la jornada ja comença malament, el professorat de l’escola Joan Mas no fera vaga i pareix que tampoc una part important dels alumnes. Tot es respectable pero s’ha de tenir clar que la reforma educativa no planteja solucions intermitges o a favor o en contra i aixo es aixi perque qui nega el diàleg son els que imposen la Llei.

 25. Enhorabona per l’article, davant xels atacs que sofreix l’educació, pensó que no ens queda més com a ciutadans que reivindicar un ensenyament públic de qualitat, salut

 26. Esper i desitjo que demà tenguem una bona jornada reivindicativa. No tenc massa fe amb la mateixa, vist lo vist, aquest PP no rectifica mai. Crec que el millor que s´hauria de fer es una Vaga permanent o qualque altra acció que no suposi un desgast de la gent davant el poc resultat de les manifestacions i accions realitzades fins a la data.

 27. Enhorabona i gràcies per l’article Joan Rafel.
  Sentir aquestes paraules d’un pare ens encoratge als professionals de l’educació per seguir lluitant per millorar LA QUALITAT DE L’EDUCACIÓ que tanta falta ens fa al nostre país.

 28. Enhorabona per l’article.
  Evidentment voler imposar que segons quines matèries es donin en anglès tenint en compte el nivell d’anglès d’alumnat i professor es una animalada.
  Si realment es vol millorar el nivell d’anglès s’ha de començar de ben petitons i tal vegada d’aquí uns anys ens podem plantejar donar altres assignatures amb angles sense perdre qualitat. Per suposat que també seria bo allò que comentes respecte a les versions originals al cine i demés.
  És evident que l’únic que preocupa al PP no es el nivell d’anglès sinó la seva creuada contra el català.

 29. Estic totalment dacord amb tu Joan Rafel. Ens em de plantejar que això no pot seguir aixi unir forçes per fer ententre lo que sí relament es millor pels noatres fills i no per altres coses.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s